Бойкот? Лична неприязън?

Мнения, препоръки, съвети - всичко свързано с функционалността, съдържанието и дизайна на сайта и форума
Потребителски аватар
eledra
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 217
Регистриран на: вт мар 31, 2009 10:22 pm
:: 343 рецепти от eledra
:: 760 снимки от eledra

Мнение от eledra » ср апр 29, 2009 9:54 am

АЗ,също съм съгласна с вас ,че не трябва да обръщаме внимание на някои некоректни потребители за техните оценки.Тук сме до обменяме опит,знания,мнения и добро настроение.Нека не си разваляме доброто между истинските Весели Готвачи.Момичета,напред и все нагоре!!!!!!!!


Потребителски аватар
lady_G
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 41
Регистриран на: съб яну 24, 2009 2:43 pm
:: 8 рецепти от lady_G
:: 18 снимки от lady_G
Контакти:

Мнение от lady_G » ср апр 29, 2009 10:50 am

Здравейте! Искам да кажа на всички,че тези оценки според мен нямат никакво значение.За едни рецептата може да е хубава, а за други не и това е логично всеки има различни вкусове и предпочитания.Важното е това което сте приготвили да се харесва на вас и вашето семейство,по-хубаво от това няма нали?Според мен тези оценки е най-добре да се премахнат,за да не се дразни и ядосва никой.Мен лично ме дразнят други неща като това ,че някой потребители едвали не изземват функцията на администраторите казвайки дали една рецепта е добре написана или не дали я има или я няма.Мисля че това е работа на администраторите и не трябва да се бъркаме в нея.Относно за лошите коментари към рецептите е логично да има такива,но пак казвам това не е определящо да ли рецептата е хубава или не.На който му харесва някоя рецепта независимо от коментарите или оценката ще я направи,поне аз така правя. Лек ден на всички! :)

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 908
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнение от Pavel » ср апр 29, 2009 12:14 pm

За който оценките нямат значение - да не ги гледа и да не поставя оценки, никой не го кара на сила ;)

Оценките и коментарите са възможност всеки да изрази мнението си - анонимно (оценка) или явно (коментар). Разбира се, че е нормално да имаме различни вкусове и дадена рецепта да се харесва на някои, а на други - не. Всичко, което влиза в рамките на добрия тон и културното поведение го оставяме - и добри (похвали, благодарствени и т.н.) и лоши (критични) коментари. Когато обаче някои потребители прекрачат тази граница следва изтриване на техните коментари. Същото е и с оценките - има нормално поведение, има и видимо злонамерени действия. Второто не се толерира.

В последните дни имаше случай с потребител, който въпреки предупрежденията не спря да цвъка по сайта - сега всичките му заяждания и ниски оценки са изтрити, както и му е забранено да пише каквото и да е. Който си спомня към кои рецепти е имало проблеми може да провери.

Относно кое е наша работа и кое не - отново всеки има право на мнение, а ние БЛАГОДАРИМ на всички, които ни посочват неща, които трябва да забележим. Както казах по-горе всеки има право да си изрази мнението и в случай, че дадена рецепта не е добре написана - какъв е проблема някой да го каже? По този начин потребителя, добавил рецептата ще може да я коригира и всички да заживеем мирно и щастливо. При дублиращи се рецепти - защо си мислите, че като някой каже "Тази рецепта е като еди-коя-си" това е заяждане? В крайна сметка ние ще ги открием и ще изтрием излишната, но може да ни трябва повече време - отново благодаря на хората, които ни помагат по-бързо да почистваме сайта. :thumbsup:
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » ср апр 29, 2009 2:14 pm

Извинявайте, че отново се намесвам. :roll:

Първо искам да кажа на Милена, че още вчера прочетох постинга й, и бях така изненадана от нейната искреност, че просто ми трябваше време да подредя мислите си.
Милена, дали ще ми повярваш, ако ти кажа, че нито за минута не съм те подозирала? Така както те познавам от форума, бих очаквала да напишеш открит протест, а не тихомълком да цъкаш по рецепти. Според моята преценка за теб, такова поведение би било незадоволително и за самата теб.
Честно казано, НИКОГО не съм подозирала, напротив, колкото и да мислех, не можех да си обясня кой е този потребител. С които сме имали дискусии - имали сме ги открито. С които сме нямали - нямат повод.

Темата за МЕН лично е приключена.

Но ми е криво, когато виждам, че потребители, които с много повече желание и хъс отделят време, четат, мислят и се ангажират, биват оценяни лошо за чудесни, естетични и неконвеционални рецепти. Като Веси например, но не само тя.


За оценките искам да кажа нещо.

По мое разбиране оценките за това, да покажат практичността на една рецепта, а не ЛИЧНИТЕ предпочитания на потребителя.
Т.е. - дали това, което трябва да се получи като краен резултат, може да се постигне по начина, описан в рецептата. Дали рецептата "работи" правилно.
А не, дали Ралица, Драгана, Иван и Стоян обичат яйца, сирене или кориандър. Затова има РАЗЛИЧНИ рецепти.
Оценки, които се основават на ЛИЧНИ предпочитания, са абсолютно безполезни, както си личи и от изказванията на всички тук - не гледат и не се интересуват от оценките, защото не им допринасят нищо.

Всичко останало се пише в коментарите и във форума.

Аз бих предложила всяка оценка да бъде обосновавана в коментарите. Например: слагам 5, защото рецептата ми дава идеи или защото я направих и задоволи очакванията ми. Или слагам 1, защото 2кг месо не се изпича добре за 30 минути. Но: слагам 1, защото ме мързи да я направя или защото мразя лук ... ???


Пак много писах. Преди някой да се подразни, че все много се намесвам :wink: , държа още да подчертая, че това е САМО МОЕ мнение.


Приятен ден на всички! :)
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Мнение от Vani32 » чет апр 30, 2009 10:10 am

А награди има ли че държите да са ви само хубави оценките? И не мога да разбера защо толкова се издребнява кой какви оценки има :)

Потребителски аватар
lady_G
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 41
Регистриран на: съб яну 24, 2009 2:43 pm
:: 8 рецепти от lady_G
:: 18 снимки от lady_G
Контакти:

Мнение от lady_G » чет апр 30, 2009 10:19 am

Вани и аз съм на твоето мнение няма смисъл от това издребняване.Големи хора сме все пак. :)

Потребителски аватар
Vani32
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 64
Регистриран на: нед апр 05, 2009 11:56 pm

Мнение от Vani32 » чет апр 30, 2009 10:24 am

:thumup: :)

Потребителски аватар
milniq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 125
Регистриран на: ср дек 03, 2008 11:29 am
:: 232 рецепти от milniq
:: 215 снимки от milniq

Мнение от milniq » чет апр 30, 2009 5:35 pm

А тази тема няма ли вече да бъде заключена?!?
Изображение

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 407
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 108 рецепти от xevi
:: 706 снимки от xevi

Мнение от xevi » пет май 01, 2009 9:24 am

Добра идея, изглежда че темата се изчерпа - заключвам я.


Заключена