Бьоф Строганоф
Рецепти със задушено месо и заквасена сметана са били много популярни в средновековна Русия - от там води началото си и известното ястие Бьоф Строганоф. Теории за "кръстника" Строганоф има много, но това не е от особено значение, защото според експерти рецептата е съществувала преди да бъде именувана със съвременното й име.
В първата записана рецепта продуктите включват телешко на кубчета, горчица, бульон и малко количество заквасена сметана. Традиционната руска гарнутура са пържени картофки на лентички. В по-късни варианти на рецептата месото е на лентички, присъстват лук и горчица или доматено пюре. Най-популярна днес е Американската интерпретация - телешко филе на лентички, гъби, лук и сметанов сос сервирани върху ориз или спагети.
В Бразилия ястието е изключително популярно - най-често участва доматено пюре и телешкото месо може да бъде заменено с пилешко, като се сервира с ориз и картофен чипс.
Въпреки, че на пазара има много полуфабрикати, приготвянето на този специалитет не отнема много време и услия - опитайте!
Рецепти за Бьоф Строганоф
Бьоф Строганоф
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Бьоф Строганоф
Екипът на "Веселият Готвач"
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна