Палачинките

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Отговори
Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 553
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Палачинките

Мнение от vg » нед сеп 23, 2007 3:21 pm

Палачинките в България

Палачинките са много популярна бърза закуска и всички ги обичат. Може би основни причини за това са, че са лесни за приготвяне и възможностите за гарниране са ограничени само от въображението на готвача - както сладки, така и солени. В България е популярна комбинацията за тесто съдържащо мляко, брашно и яйца, евентуално щипка сол или захар, но без каквито и да било набухватели - такива са и изтънчените палачинки характерни за Френската кухня. В други части на света под "палачинки" се разбират съвсем различни неща, но подробности за тях ще научите в следващите седмици. Типично български и по-точно родопски са катмите - много приличат на палачинки, но в тестото се слага мая или друг набухвател, принципно катмите са по-дебели, по-големи и с по-плътен вкус.
Готовите палачинки можете да комбинирате с почти всичко - от традиционните сладка, конфитюри, течен шоколад до сладолед или свежи плодове със сметанова украса. Тъй като тестото не е нито солено, нито сладко подходящо допълнение са и всякакви сирена, кашкавали, колбаси - могат да се добавят докато палачинката се пече, за да се затоплят и разтопят. При повече желание можете да направите и палачинкова торта - прилича на истинска, само че вместо блатове използвате палачинки и между тях редите продукти по избор - идеи от гореспоменатите или ваши собствени. Едва ли има друго ястие, което да предлага толкова много възможности за експерименти и нови идеи, както за вкусови комбинации така и за оформяне и сервиране - вие как обичате палачинките - като пица, прегънати на две или на четири, навити на руло?

Рецепти за:
Палачинки
Катми
Екипът на "Веселият Готвач"


Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 553
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Мнение от vg » нед сеп 23, 2007 3:31 pm

На сайта има разнообразни рецепти за палачинки, но сме чували и за други необичайни варианти, като например палачинки от картофено пюре, тиквички, печени на скара и други.

Ако имате интересни идеи или рецепти, които ги няма на сайта можете да ги споделите тук или директно да добавите рецепта.

Следващата седмица очаквайте pancakes или как правят палачинки американците :)
Екипът на "Веселият Готвач"

Отговори