Здравейте!
Знае ли някой, как се подправя каймата за хамбургери? И как се обработва, за да не се свиват "кюфтетата"?
Благодаря предварително!
Ралица
Хамбургери
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Хамбургери
www.facebook.com/artandhobby
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Тези,които се продават,се правят само с яйце,лук,Черен пипер и сол.Аз ги правя така:замесвам каймата с едно яйце,рендосан лук,рендосан морков,рендосана Чушка/зелена/,сол или пилешки бульон/на прах/,черен пипер и галета/за да се сгъсти сместта/.Оформям ги тънички,овалвам в галета и ги пържа.Ако ти харесват на тиган/без мазнина/-не ги овалвай в галета.Като са тънки,не се подуват и не се свиват.И в каймата да преобладава телешкото месо.Стават много сочни и вкусни.Дано да ти харесат!Ще ни разкажеш.Съобразявам количеството на зеленчуците според каймата.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Благодаря ти, Гале!
Аз снощи ги направих само с кайма (телешка) сол и пипер. Станаха от големина на шницели - колкото мини-кюфтенца Докарах ги хубаво! :oops:
Но ги ядохме, не можаха да изстинат даже!
Сладващият път ще ги направя както ти си описала, звучи многообещаващо!
Аз на кюфтета слагам винаги галета, ама мислех, че хамбургерите са друго :oops: А и не съм яла сигурно от години, не си спомнях даже, какъв им е вкуса в макдоналдс.
Благодаря ти за отговора!
Аз снощи ги направих само с кайма (телешка) сол и пипер. Станаха от големина на шницели - колкото мини-кюфтенца Докарах ги хубаво! :oops:
Но ги ядохме, не можаха да изстинат даже!
Сладващият път ще ги направя както ти си описала, звучи многообещаващо!
Аз на кюфтета слагам винаги галета, ама мислех, че хамбургерите са друго :oops: А и не съм яла сигурно от години, не си спомнях даже, какъв им е вкуса в макдоналдс.
Благодаря ти за отговора!
www.facebook.com/artandhobby
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 101
- Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
- :: 744 рецепти от korneliq
- :: 388 снимки от korneliq
Каймата за хамбургери се прави без хляб или галета. Нали ще се слага в питка. Дори и яйце не се слага, но се слага малко сода бикарбонат...на върха на лъжичката...така каймата не се свива при печене. Пробвайте и ще се убедите
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 101
- Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
- :: 744 рецепти от korneliq
- :: 388 снимки от korneliq
Не съм слагала в кюфтетата, но когато правя принцеси с кайма, слагам задължително и каймата не се свива. А това с газираната вода ми хареса. Какво количество се слага :P
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- reni55
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1188
- Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
- :: 227 рецепти от reni55
- :: 321 снимки от reni55