"Уроци" за Живота

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
Gala85
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 62
Регистриран на: пон мар 08, 2010 2:49 pm
:: 227 рецепти от Gala85
:: 11875 снимки от Gala85

Re: "Уроци" за Живота

Мнениеот Gala85 » чет апр 06, 2017 6:10 pm

ТИ СИ ИСТИНСКО ЧУДО

Всяка секунда, през която живеем, е нова и неповторима за Вселената, миг, който няма да се върне...А на какво учим децата си? Учим ги, че две и две прави четири и че Париж е столица на Франция.
А кога ще започнем да ги учим и на това, какво представляват самите те ?
Трябва да кажем на всеки от тях : Знаеш ли какво си ти ? Ти си истинско чудо.Ти си неповторим. През всичките изминали години не е имало дете като теб. С твоите крака, ръце, сръчни пръсти, с начина , по който се движиш.
Ти можеш да станеш Шекспир, Микеланджело, Бетовен . Имаш сили за всичко. Да, да, ти си истинско чудо! И когато пораснеш , ще можеш ли да нараниш някого, който също като теб е истинско чудо?
Ти трябва да работиш - ние всички трябва да работим, за да направим света достоен за децата му .

Пабло Казалс


Потребителски аватар
Gala85
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 62
Регистриран на: пон мар 08, 2010 2:49 pm
:: 227 рецепти от Gala85
:: 11875 снимки от Gala85

Re: "Уроци" за Живота

Мнениеот Gala85 » чет апр 06, 2017 6:12 pm

Брачен съвет от 1986 година


Нека любовта ви бъде по-силна от омразата или гнева.
Научете се на мъдростта на компромиса, защото е по-добре да се превиеш малко отколкото да се пречупиш.
Вярвай на най-доброто, а не на най-лошото.
Хората имат свойството да се проявяват като добри или като лоши в зависимост от мнението ти за тях.
Помнете, че истинското приятелство е основата на всяка трайна връзка. Човекът, за когото решите да се ожените, заслужава учивостта и любезността , с която се отнасяте към приятелите си.
Предайте този съвет и на децата на децата си: колкото повече нещата се променят, толкова повече остават същите.

Джейн Уелс ( 1986 г. )

Потребителски аватар
Gala85
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 62
Регистриран на: пон мар 08, 2010 2:49 pm
:: 227 рецепти от Gala85
:: 11875 снимки от Gala85

Re: "Уроци" за Живота

Мнениеот Gala85 » чет апр 06, 2017 6:14 pm

ИСТИНСКА ЛЮБОВ

Мозес Менделсон, дядото на известния немски композитор, в никакъв случай не можел да се нарече красавец. Освен, че бил доста нисък, той имал и уродлива гърбица.
Веднъж Мозес посетил един хамбургски търговец, който имал прекрасна дъщеря на име Фрумти. Мозес безнадеждно се влюбил в нея. На Фрумти обаче, непривлекателния му външен вид подействал отблъскващо.
Когато дошло време да си върви, Мозес събрал кураж и се изкачил по стълбите до стаята и, за да опита за последен път да поговори с нея. Тя била красива като божествено видение, но изпълвала сърцето му с тъга, защото не желаела дори да го погледне. След няколко неуспешни опита да поведе разговор, Мозес срамежливо попитал:
- Вярвате ли, че женитбите се предопределят на небето ?
- Да - отговорила му тя, с поглед забит в пода.- А вие ?
- Аз също - казал на свой ред той.- Там горе, на небето, при раждането на всяко момче, Бог му съобщава, за кое момиче ще се ожени. Когато се родих, Бог посочи бъдещата ми съпруга, а след това добави:,, Но жена ти ще има гърбица." Ужасен, аз извиках: ,,О, Боже, жена с гърбица би било истинска трагедия. Моля те Господи, дай гърбицата на мен, а тя нека бъде красива."
Тогава Фрумти вдигнала глава и го погледнала в очите, сякаш била развълнувана от някакъв отдавна забравен спомен. Подала ръка на Мозес, а по-късно станала негова предана съпруга.

Бари и Джойс Висел

Потребителски аватар
Gala85
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 62
Регистриран на: пон мар 08, 2010 2:49 pm
:: 227 рецепти от Gala85
:: 11875 снимки от Gala85

Re: "Уроци" за Живота

Мнениеот Gala85 » чет апр 06, 2017 6:16 pm

ВСИЧКО,КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЯ, СЪМ НАУЧИЛ В ДЕТСКАТА ГРАДИНА

Повечето от онова, което ми е било потребно, за да се науча как да живея, какво да правя, как да се държа, съм усвоил в детската градина. Мъдростта не е горе на върха, където блести заветната диплома, а там, в пясъчника на детската площадка, в предучилищната група.
Ето какво научих там: Делете всичко. Играйте честно. Не удряйте хората. Оставяйте нещата там, където сте ги намерили. Разчистете, ако сте разхвърляли. Не вземайте вещи, които не са ваши. Извинете се, когато сте обидили някого. Мийте си ръцете преди ядене. Изчервявайте се .Топлите сладки и студеното мляко са полезни. Живейте хармонично. Научете нещо, измислете нещо , порисувайте, попейте, потанцувайте, поиграйте, поработете - всеки ден по малко. Всеки следобед си поспивайте. Когато излезете на улицата, внимавайте дали не идва кола, дръжте се за ръцете и вървете плътно един до друг. Бъдете готови за чудеса. Помнете малкото зрънце, посадено в пластмасовата чаша. Корените отиват надолу, а стебълцето - нагоре и никой не знае нито как, нито защо, но ние сме също като него.
Дори и златната рибка, и хамстерите, и белите мишки, и растението в пластмасовата чаша умират. Ние също.
И тогава си спомнете книгата за Дик и Джейн и първата дума, която сте научили, най-важната дума в сета : ВИЖ. Всичко, което трябва да знаете, е там някъде. Златното правило, любовта и здравословният начин на живот . Екологията, политиката и здравият разум.
Помислете само колко по-добър щеше да бъде света, ако всеки ден към три часа следобед всички си похапвахме бисквити с мляко, а после лягахме за кратка дрямка. Или ако хората приемат като задължително правило винаги да връщат нещата там, откъдето са ги взели, и да почистват мръсотията, която си правят. На колкото и години да сте, когато сте сред останалите хора, е в сила правилото: дръжте се за ръцете и вървете плътно един до друг .

Робърт ФуламВърни се в “Всичко останало”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта