Испания

Живеете извън България или сте направили кратка екскурзия? Споделете вашите впечатления от международната кухня тук
Отговори
Потребителски аватар
Galya68
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

храната по света,но не у нас

Мнение от Galya68 » пон май 11, 2009 2:12 am

Живея в Испания и веЧе свикнах с тяхната кухня,която има много прилики,но и много разлики от нашата.Тук,например,няма Чубрица.Имало е до преди 30 год,но като не са я използвали много,постепенно са престанали да я засаждат и е изЧезнала.Джодженът пък се използва за Чай и за аранжиране.Наред с бобът и лещата по същият наЧин се приготвя нахут/за нас нахутът е само аперитив/.Най-хубавото на испанската кухня са морските деликатеси и рибите.Хиляди видове и наЧини за приготвянето им.Макароните тук се ядат със сос като спагетите.Когато им направих макарони на фурна/като нашите/,им беше доста странно-макарони за десерт.Но определено нашата кухня им харесва.От два-три дни вкъщи приготвям храна по рецепти от Веселият готваЧ и съпругът ми казва,Че ако продължавам да правя тези вкуснотий от България ще иска да живее там.Благодаря за вкусните рецепти,момиЧета и момЧета!Дай Боже още дълго да го има тоя сайт,за да продължаваме да се осъвършенстваме взаимно и да си обогатяваме менюто,естесвено!Поздрави! :thumup: :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!


Потребителски аватар
Lidia79
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 2
Регистриран на: нед сеп 27, 2009 10:30 am
:: 3 рецепти от Lidia79
:: 8 снимки от Lidia79

Мнение от Lidia79 » вт окт 20, 2009 8:05 am

:chef: Моят съпруг работеше в Испания близо 5 месеца и каза , че е едоста трудно да свикнеш с тяхната кухня.Ние сме свикнали примерно марулята да е нарязана ,той каза че там я сервират цяла.Трудно е докато свикне човек с друга кухня.Също каза, че зеленчуците нямат същият вкус-като пласмасови са били.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » вт окт 20, 2009 4:22 pm

Здравейте!


Мисля, че зависи къде в Испания е бил човек (както и при всяка друга държава) и откъде е в България. Майка ми например готвеше и готви нахут, докато лелите ми по бащина линия много се чудеха :)

Лидия - зависи къде съпругът ти е ходил на покупки и в какъв ресторант се е хранил. Гумени зеленчуци има и по пазарите в БГ, и във всяка друга държава.
Дали ще купиш тях, е въпрос на пестене или на незнание. Малко невероятно е държава с климатичните условия на Испания да няма вкусни зеленчуци. Важно е да се ориентираш и да откриеш качественото, и да си готов да го платиш, естествено :)
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
tsura_78
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 616
Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
:: 50 рецепти от tsura_78
:: 77 снимки от tsura_78
Местоположение: MADRID и Плевен

Мнение от tsura_78 » вт окт 20, 2009 5:34 pm

Тук в Испания марулята не я сервират цяла,просто е накъсана на по големи парчета,а и Алиана е права,за зеленчуците-пластамасови можеш да намериш навсякъде....тук можеш да намериш и хубав зеленчук...А що се отнася за кухнята им,има неща който са много вкусни,но да ти ги приготви човек които наистина разбира...както и когато се приготви нещо типично българско от човек които знае как. :)
Изображение

"Осъзнай, че ти си отговорен за собственото си щастие, затова прави неща, които те правят щастлив!"


tatiana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 66
Регистриран на: нед окт 19, 2008 4:34 pm
:: 39 рецепти от tatiana
:: 14 снимки от tatiana

Мнение от tatiana » пет окт 23, 2009 7:23 pm

И тук в Канада можеш да намериш "пластмасови "зеленчуци.Такъв пример е ако ги купиш от Китайския квартал (т. нар. Chinatown), аз веднъж се подлъгах да купя, ама това беше още в началото като дойдохме и 100 пъти съжалих, защото домата беше толкова твърд, че и в главата да си го бях бухнала пак едвам щях да го разрежа. :D :D

Потребителски аватар
sissil
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 62
Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
:: 5 рецепти от sissil
:: 26 снимки от sissil
Местоположение: Alb.( Valencia) España

Мнение от sissil » ср ное 04, 2009 9:34 pm

Здравейте .Живеем в Испания от 7 години и работя в салон за банкети събота и неделя .Ами какво да ви кажа.Много обичат да ядат и който държи на качеството не му мисли много колко ще плати.Сега е малко по-различно покрай кризата.Усеща се,може би защото живеем в малко градче. :?
Когато мога ще ви казвам за някой ястия.
Изображение

sladi4ka
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 4
Регистриран на: ср юни 01, 2011 10:59 am

Мнение от sladi4ka » ср юни 01, 2011 11:57 am

И аз да споделя моите впечатления от Испания, бях на почивка в Бенидорм-едно малко Маями страшно готино. Тогава и за пръв път ядох паеля или паела много ми хареса имаше ориз и зеленчуци, но всъщност специфичният му вкус идва от месото -морски дарове и пилешко, със сигурност е имало и още подправки, които не успях да разбера. Страшно много ми харесаха и плодовете йм, осбено смокините нормално за такава слънчева страна, имаше и една напитка хорчита мисля че беше и всичко живо я пиеше реших и аз да опитам, но тя нещо не ми хареса.

Потребителски аватар
sissil
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 62
Регистриран на: ср ное 04, 2009 6:41 pm
:: 5 рецепти от sissil
:: 26 снимки от sissil
Местоположение: Alb.( Valencia) España

Мнение от sissil » ср юни 01, 2011 2:04 pm

Здравей sladi4ka
Радвам се много че ти е харесал Бенидорм :thumup:,ние живеем близо на някакви си 100 километра и често си го посещаваме.Там е невероятно както ти каза малък Маями.
За напитката която споменаваш ми се струва че не си разбрала правилно името ,реалното име е орчата .Наистина вкусът е различен ,но всичко е до въпрос на вкус и свикване с традиционната напитка на тази област . :wink: Тази напитка тук в Еспания е като бозата в България. :D
Изображение

juliasamar
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1
Регистриран на: вт мар 22, 2011 7:27 pm
:: 66 снимки от juliasamar

Мнение от juliasamar » пон май 01, 2017 12:38 pm

Здравейте, живея от много години в Испания, като всяка държава има своите традиционни ястия :hungry: Може да се каже, че имат една от най-добрите средиземноморски кухни. Вкусните храни в испанската кухня са толкова много и можете да ги опитате в цялата страна. Бъдете уверени, че в Испания няма да останете гладни :thumbsup: По темата за качеството на продуктите също като Алиана смятам, че правилото е валидно по цял свят,. Понякога купувайки нискокачествени продукти дава лоши резултати... :)


Отговори