Кленов сироп
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
Кленов сироп
Някой може ли да ми каже с какво мога да заменя кленовия сироп. Или няма заместител.
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 49
- Регистриран на: пет сеп 14, 2007 4:51 pm
- :: 134 рецепти от pepolina
- :: 104 снимки от pepolina
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 51
- Регистриран на: вт дек 04, 2007 8:46 pm
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
- Местоположение: някъде
- xevi
- шеф на кухнята
- Мнения: 407
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
- :: 108 рецепти от xevi
- :: 706 снимки от xevi
- Pavel
- шеф на кухнята
- Мнения: 908
- Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
- :: 26 рецепти от Pavel
- :: 393 снимки от Pavel
- Контакти:
SweetyPie, не знам на какво си базираш изказването, но разликата между него и истината е огромна.
В България предполагам няма кленов сироп във всеки магазин, а където има най-вероятно избора е ограничен и цените високи. Затова най-подходящ заместител (в България) е точно медът. Наистина са различни по състав и технология на получаване, но като краен резултат са заменими в повечето рецепти. Разбира се, че има разлика във вкуса, но при заместване на продукт това е нормално.
Според дебелите книги, пардон - според някои специализирани сайтове най-подходящ заместител на кленовия сироп е кленовата захар - за еквивалента на 1 ч.ч. кленов сироп се използва 1/2 ч.ч., а количеството на течните продукти в рецептата се увеличава с 1/4 ч.ч.
Друг вариант е за 1 ч.ч. кленов сироп - 3/4 ч.ч. царевичен сироп, 1/4 ч.ч. масло и малко кленов екстракт.
При търсене в google се намират достатъчно сайтове, като например http://www.joyofbaking.com/IngredientSubstitution.html по темата какво с какво може да се замества.
От мен да добавя и още една опция - специално за палачинки, гофрети и такива - освен с кленов сироп и мед стават хубаво и с golden syrup (златен сироп). Не вярвам да е много добър заместител в кексове, сладкиши и торти например, въпреки че за малки количества може и да свърши работа.
А и тъй като това е първият ми пост за тази година - ЧЕСТИТА НОВА 2008-ма на всички! Бъдете здрави и щастливи! И много усмихнати :lol:
В България предполагам няма кленов сироп във всеки магазин, а където има най-вероятно избора е ограничен и цените високи. Затова най-подходящ заместител (в България) е точно медът. Наистина са различни по състав и технология на получаване, но като краен резултат са заменими в повечето рецепти. Разбира се, че има разлика във вкуса, но при заместване на продукт това е нормално.
Според дебелите книги, пардон - според някои специализирани сайтове най-подходящ заместител на кленовия сироп е кленовата захар - за еквивалента на 1 ч.ч. кленов сироп се използва 1/2 ч.ч., а количеството на течните продукти в рецептата се увеличава с 1/4 ч.ч.
Друг вариант е за 1 ч.ч. кленов сироп - 3/4 ч.ч. царевичен сироп, 1/4 ч.ч. масло и малко кленов екстракт.
При търсене в google се намират достатъчно сайтове, като например http://www.joyofbaking.com/IngredientSubstitution.html по темата какво с какво може да се замества.
От мен да добавя и още една опция - специално за палачинки, гофрети и такива - освен с кленов сироп и мед стават хубаво и с golden syrup (златен сироп). Не вярвам да е много добър заместител в кексове, сладкиши и торти например, въпреки че за малки количества може и да свърши работа.
А и тъй като това е първият ми пост за тази година - ЧЕСТИТА НОВА 2008-ма на всички! Бъдете здрави и щастливи! И много усмихнати :lol:
Aut viam inveniam aut faciam
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 51
- Регистриран на: вт дек 04, 2007 8:46 pm
- :: 12 рецепти от SweetyPie
- :: 12 снимки от SweetyPie
- Местоположение: някъде