И аз я правя като kqmrosen, само че без масълцето. Според мен е важно и супата и застойката да са с еднаква температура.
Свекърва ми отделя в една купа част от супата, още щом я свали от котлона, да изстива за около 15 минути, и отделно разбива яйцето и млякото. После изсипва яйцето и млякото разбивайки в отделената супа, и чак тогава излива с бъркане в тенджерата.
Застройка за супа
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
- tsura_78
- магьосник в кухнята
- Мнения: 616
- Регистриран на: пет окт 24, 2008 10:59 pm
- :: 50 рецепти от tsura_78
- :: 77 снимки от tsura_78
- Местоположение: MADRID и Плевен
Аз също ч правя като magi71 и kqmrosen а свекървва ми прави варена застройка-слага в тенджерка мляко ,яйце и брашно и бърка докато се посгъстти и после го изсипва в супата.На мен и двете застройки ми харесват.
- lubopitka
- магьосник в кухнята
- Мнения: 175
- Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
- :: 5 рецепти от lubopitka
- :: 61 снимки от lubopitka
- mimsi
- магьосник в кухнята
- Мнения: 427
- Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
- :: 26 рецепти от mimsi
- :: 164 снимки от mimsi
Виждам,че отдавна не е писано по тази тема,но да споделя и моя начин на застройка.Разбивам 1 или 2 цели яйца,според количеството супа.Добавям няколко капки вода за да се разбият хубаво яйцата и малко лимонена киселина.Към разбитите вече яйца с черпака сипвам по малко от супата.После при непрекъснато бъркане всичко в тенджерата...и така!:)
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 324
- Регистриран на: пет фев 20, 2009 5:05 pm
- :: 67 рецепти от Vida
- :: 66 снимки от Vida
- vesi77_1977
- виртуоз с тиган
- Мнения: 1
- Регистриран на: пон фев 23, 2009 4:00 pm
- :: 15 рецепти от vesi77_1977
Аз застройвам супата,като разбия 1 или 2 жълтъка,кисело мляко и малко брашно,след това слагам на котлона и бъркам докато започне застройката да ври,след това сипвам от супата и продължавам да бъркам 2,3 минути,след което изсипвам в супата,като бъркам непрекъснато.По този начин никога не ми се пресича супата.
- quick_v
- магьосник в кухнята
- Мнения: 337
- Регистриран на: чет апр 16, 2009 1:54 pm
- :: 22 рецепти от quick_v
- :: 96 снимки от quick_v
- Местоположение: Гърция
- MANI
- магьосник в кухнята
- Мнения: 390
- Регистриран на: вт дек 30, 2008 8:09 am
- :: 170 рецепти от MANI
- :: 436 снимки от MANI
-
- любител с ренде
- Мнения: 1
- Регистриран на: ср яну 23, 2008 6:28 pm
И аз застройвам с 2 яйца и 3-4 с. л. к. мляко, но когато разбивам яйцата и млякото слагам и 1-2 ч. л. оцет. Оцета действа като стабилизатор и така супата никога не се пресича даже и да е вряла и застройката да не е на стайна температура.
А след това продължаваш по описания вече начин на отсипване и бъркане. 1)от супата в застройката, след това обратно. Това е тайната. Можеш да пробваш първо да разбиеш оцета и млякото, а след това яйцата, но според мен не е от голямо значение. Аз ги разбивам заедно. Успех!
А след това продължаваш по описания вече начин на отсипване и бъркане. 1)от супата в застройката, след това обратно. Това е тайната. Можеш да пробваш първо да разбиеш оцета и млякото, а след това яйцата, но според мен не е от голямо значение. Аз ги разбивам заедно. Успех!
- buci
- магьосник в кухнята
- Мнения: 52
- Регистриран на: вт юли 21, 2009 6:52 pm
- :: 27 рецепти от buci
- :: 29 снимки от buci