Искам да се оплача

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » чет авг 06, 2009 8:51 am

Боооже,какви проблеми си имали белите хора!А какво да кажем ние,Рали?Ние,които нямаме дори къде да си изхвърлим боклука,а камо ли да го разделяме!


Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 908
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнение от Pavel » чет авг 06, 2009 11:48 am

Рали, съчувствам ти, ама какво да се прави... Според мен може още веднъж да му обясниш разликата между бутилка и обелка от банан, ако трябва му нарисувай или подготви мултимедийна презентация :)

Твоята история ме подсети за нещо, което е само горе-долу за тази тема, но пък мисля, че е забавно.

В Австралия хората много пускат "spam" т.е. нежелана поща и в истинската кутия - брошурки, вестници, каталози, талончета от типа "купи 2 на цената на 3" и какво ли още не. Впечатляващото е, че са се организирали и за всяка (или няколко) улица отговаря даден човек, фирмите му дават рекламите на него и той ги разнася. Обикновено са по 2-3 пъти на седмица, като купчината всеки път се равнява на поне 4-5 дебели ежедневника. Много е дразнещо, защото е желателно да ги разгледаш, ако случайно някое важно писмо се е напъхало между рекламите. Естествено никой не се спира от табелките на пощата "Моля, не слагайте неадресирани писма", "Спам не се приема" и т.н.
В старото жилище много ми се е искало да направя нещо по въпроса, но не успях да видя човека, който ни пълнеше пощата с боклуци. Преди по-малко от година се преместихме в ново жилище и тук имам перфектен изглед от хола към пощенската ни кутия. Първоначалната идея беше да си приготвя воден пистолет и докато тъпче рекламите да го напръскам. Знае ли човек, може пък след 2-3 поливания да схване намека.
Да... само, че се оказа, че лошият спамер на нашата улица е една дама на около 85 години, която ходи с проходилка... :/ .... продължаваме да пълним кофата с рециклируем боклук.
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » чет авг 06, 2009 5:27 pm

@Mimsi, приемам коментара ти като добродушен :D ....

Това наистина е проблем, когато нямаш къде да си изхвърлиш боклука после, а страрият отлежава и се разлага в къщичката с кофите... ето, ти сама казваш, какво са истинки проблеми с отпадък. За да не се стига дотам се изисква контрол. Това е истината. И глоби. Големи глоби, за да боли.

Събирането и отсраняването на отпадък, или рециклирането му, е милиарден бизнес. Защо в БГ фирмите не са се ориентирали - незнам. Но знам, че фабриките са толкова модерни, работят напълно автоматизирано и на фирмите им излиза скъпо да пресортират отпадъка, а попадне ли парче стъкло или пластика в био-масата, блокира целия процес.



Павел, това си е наистина морален конфликт :D :D :D

Мога да си предтавя дамата, как точно на това се надява - уважение пред възрастта й. Това й дава карт бланш, ясно не се е излъгала :D :D :D


Тук също има такива табелки по кутиите и се спазват. Една германка ми беше разказала, че имало някакъв съдебен прецедент (дали е вярно незнам), когато някакъв дал направо фирмата на съд, чиято реклама била в пощата му. И бил спечелил.


Абе някои казват на такива неща "бели кахъри", ама на човек му писва да хвърля хартия всеки ден, като хамалин.


Моят проблем е почти разрешен, един комшия поговори с румънеца и последните дни нямаше угарки в био-боклука. Дано остане така. :roll:




Хайде чао на всички, приятен ден!


Ралица
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » чет авг 06, 2009 7:27 pm

Да,Рали,трябва постоянен контрол,но за нас българите трябва контрол на контрола!Несъм сигурна какво е спасението за нас!Под табелки с надпис :Изхвърлянето на отпадъци се наказва с глоба! стоят камари боклук!Какво има да говорим и на какво да се надяваме незнам!То,че нас в Европа не ни искат вече е ясно!Дано Европа дойде при нас и ни опитоми!


Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » чет авг 06, 2009 10:55 pm

В БГ, за съжаление повечето нямат самосъзнание,затова е такa!И тука ги има контейнерите за разделно събиране,но лично аз не съм видяла и чула някой да каже ей това е за тука,онова е за там.А пък зимно време....леле,мале!!! Като се запалят железните контейнери,защото изхвърлят пепел в тях....нямам думи!!Целия квартал се опушва.А кажете какво му се казва на това?!!!
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

ivelinav
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 23
Регистриран на: вт дек 30, 2008 9:14 pm
:: 4 рецепти от ivelinav

Мнение от ivelinav » пет авг 07, 2009 1:06 pm

Е и аз да се включа. Аз малко се поразболях да се София я взех за квартал на Търговище, та отивам при личхата си лекарка за направление и тя моля Ви се ми казва че само направления съм искала и трябвало да се запиша 1 месец по рано а не съм вземала от юни.Кипна и в здравната каса защото всеки път е така. Та отново се върнах и и казах да ми откаже писменно и стана един скандал какво право съм имала да и говоря така, ами щом си внасяш здравните мога да говоря както си искам . Е взех ама що нерви изхабих нямам думи. Сега съм и казала че края на месеца ще ми трябва един талон за рехабиталицинен център и тя ми вика в началото на септември пак ще се карама. Чудя се другите хора които са по свити и не са свикнали да си търсят правата как се оправят

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнение от Aliana » пет авг 07, 2009 6:49 pm

Здравната система в БГ е загадка...

Значи системата е останала комунистическа, само че обърната - не по план се работи, а по план трябва да се разболяваш!!!

Един мой приятел ми разказа, че получил бъбречна криза, умирал от болки! И отишъл в Здравния център в Несебър (поликлиника ще да е това), ама едва се завлякал до там! Казали му:
- Ооооо, ти си за уролог, отивай в Бургас!
- Как Бургас, умирааааам!!!!
– Отивай в Бургас в спешното...ние и без друго направление не можем да ти дадем, за този месец сме изпълнили контингента, ела след 1 седмица, като почне другия месец....
Той ги молил за обезболяващо, ама ядец! Така го оставили!!! Жена му го намерила в колата пред центъра, докато дойде тя от работа е минал поне час, и той с болки! Че тя го карала в Бургас, а там го нахокали, че можел и в Несебър да иде на лекар!!! Какво им се влачел на тях!

И аз съм имала бъбречна колика. Гледах бебето на една приятелка, на 7 месеца, за два дни беше при мен. Излизам на разходка и само на 50м от къщи - някаква УЖАСНА болка, само клекнах до количката и няма мърдане. Кой и кога е извикал линейка, незнам, по едно време само една лекарка клекнала до мен и ме разпитва, какво ми е, къде ме боли. И аз обяснявам, ама на пресекулки, едва дишах! Веднага ме слагат на една носилка, вкарват ме в линейката, система с нещо... веднага ме отпусна, ама се замаих. И шептя: БЕБЕТО! Жената казва: Тук е бебето, няма страшно. И съм заспала. Събуждам се в болницата, лежа в една зала, двама доктори се занимават с мен, а една сестра седнала с бебето в скута и го храни. То се било събудило и се разплакало, и те извикали една сестра от родилното, с едно шише, и тя го храни... Едва тогава успях да кажа, че не е мое! Ама майката в Холандия, на семинар. И така, аз бях 2 дни в болницата, докато изхвърлих един камък, ама болка повече не усетих, само леко да ме наболи и веднага хоп нещо в системата и готово. А малката беше при мен 1 нощ и следващият ден, като сестрите се сменяха да я гледат и да я хранят, и да си играят с нея, и да я повиват, докато майка й дойде да си я вземе. Питаха ме и дали да се обадят в службите за децата, за да иде някой при моя син, ама той не беше сам, така че не се наложи. Кой пое разходите за бебето незнам - дали моята осигуровка, дали на приятелката ми. Но нито аз, нито тя получихме писмо или каквото и да било....
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » пет авг 07, 2009 11:17 pm

Рали,Рали,това е несбъдната мечта за БГ.Никога,ама никога няма да стане.Ти сама го каза-тука трябва човек да се раболява по график.Незнам обаче кой ще пише тоя график?!Господ ли,свети Петър ли :( И аз да разкажа тогава една история.Свекъра/бог да го прости/беше болен от левкемия.Откриват му я в Пловдив и започва една лекарка да го лекува.След време,влошава му се състоянието,завеждаме го в болницата в Ивайловград.От там казват/едни пишман доктори са и там/ карайте го в Повдив при лекуващата лекарка.Той жълт като лимон.Тръгваме ние в 9 сутринта от Ивайловград и 13.10 пристигаме пред кабинета в Пловдив.Излиза докторката и като го видя такъв жълт вика -Как си дошъл до тука?Ще умреш по пътя!Обаче на мен работното ми време свърши.Ела утре.Молихме и се,казахме че ще платим каквото трябва-НЕ и НЕ.Оттам обратно в Хасково.С връзки го вкарахме в болницата и....като излезе и почина.Сега става още по зле.Направо незнам докъде ще я докарат.Да се молим да сме що-годе здрави.То не може хич да няма нищо,ама да не е сериозно и да минава.
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

ivelinav
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 23
Регистриран на: вт дек 30, 2008 9:14 pm
:: 4 рецепти от ivelinav

Мнение от ivelinav » съб авг 08, 2009 10:40 am

Весе и ве нашата родна страна се срещат добри лекари. Повреме на дългото ми ходене по болници в София в две разлини попаднах на много човечни лекари. Представяшлиси в Раковата лекаря дойде да ме изпише и не смо мен в събота т.е в почивният си ден и винаги когато си тръгваше в края на раб. ден минаваше да ни види как сме и то без фа му плащам само с направление.Та затова ме е там на мойте доктори в града яд ги е че всеки ходи в друг град и не дават направл;ения, Ей хайде стига за тия болници и лекари че аз стягам багажа за път :clap:

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 164 снимки от mimsi

Мнение от mimsi » съб авг 08, 2009 10:44 am

По повод болниците ни и обслужването в тях мисля че трябва да процедираме като един познат.Той е униформен и притежава оръжие.Детето му се разболява,висока тепература,малко бебе.Занасят го в болницата в критично състояние.Лекарите са в 15 минутна почивка и си пият кафето.Отказват да го погледнат.Той вади пищова и гледай какво става!


Отговори