Благодаря много, Aliana. Значи можем да приключим дискусията.
Уточнихме, че това на което в миналото се е казвало симид, вече го има само в етнографския музей Етъра (а може би и в други такива). Сега думата има друго значение.
Все пак, мисля да пробвам нахутената мая. Но се оказа, че в момента нямам нахут на зърна, а само брашно. Не знам дали ще стане. Ще отложа засега, докато купя на зърна.
Симид - Симит - Геврек
- samira
- магьосник в кухнята
- Мнения: 40
- Регистриран на: ср юли 01, 2009 7:08 pm
- :: 82 рецепти от samira
- :: 81 снимки от samira
Здравейте бейгълки и бейгъли :lol: , при нас в Израел така се казват гевреците, някои ги ядат така,а стават също като добавка към чая ще ви дам една рецепта ,която ми даде една тукашна съседка-
значи...ще ви трябват -2,5 чаши вода (мляко),5 чаши брашно ,1 супена лъжица захар ,1 супена лъжица сол ,2 с.л. растително олио,200 гр сусам.
В топлото мляко или вода, добавят мая, захар, сол и растителното олио. Постепенно прибавяме брашното,и месиме не много твърдо тесто.Оставяме да втаса около 40 мин . Meсим отново, разделете тестото на малки парчета ,правиме пръстенчета,гевречета. . Всеки пръстен потапяме в малко количество мляко и сусам. Оставяме настрани за около 20-30 мин,след което печем на фурна при температура 180 г. Е,това е,да ви е сладко
значи...ще ви трябват -2,5 чаши вода (мляко),5 чаши брашно ,1 супена лъжица захар ,1 супена лъжица сол ,2 с.л. растително олио,200 гр сусам.
В топлото мляко или вода, добавят мая, захар, сол и растителното олио. Постепенно прибавяме брашното,и месиме не много твърдо тесто.Оставяме да втаса около 40 мин . Meсим отново, разделете тестото на малки парчета ,правиме пръстенчета,гевречета. . Всеки пръстен потапяме в малко количество мляко и сусам. Оставяме настрани за около 20-30 мин,след което печем на фурна при температура 180 г. Е,това е,да ви е сладко