сладко от манго
- daksi
- виртуоз с тиган
- Мнения: 37
- Регистриран на: пон яну 28, 2008 12:26 pm
- :: 17 рецепти от daksi
- :: 13 снимки от daksi
сладко от манго
Дайте идея как да си направя сладко от манго.Да ви кажа никога не съм правила каквото и да е сладко та нямам идея никаква какво да правя.Помагаите ама бързичко-мангото е на промоция в супермаркета.
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Аз съм правила с манго и кайсии, с желираща захар 3:1.
На 3 кг плод (претеглен СЛЕД почистването) се слага 1 кг желираща захар, престоява 1 час, аз лично го пюрирам директно в тенджерата ( не е задължително), кипва се, ври 3 минути, пълнят се бурканите с винт, обръщат се за 15 минути, после се оставят да изстинат. Трайни поне 1 година.
Този начин важи за всеки плод. За конкретния конфитюр си спомням, че бях взела повече кайсии от манго. Кайсиите се бланшират 1 минута и се обелват. После всичко се нарязва на парченца и се процедира както горе е описано. Можеш да добавиш и всякакви подправки - ванилия, канела, карамфил, мента, клонки позмарин и т.н. Те се слагат накрая. Лимонова или портокалова кора, пресен джинджифил на парченца или кокосови стърготини - те се слагат да киснат с плода и се варят с конфитюра.
Естествено можеш да ползваш захар 1:1 (1кг плод на 1 кг желираща захар) или 2:1.
Понеже не обичаме да е много сладко, затова ползвам 3:1.
Успех и кажи какво е станало
Поздрави!
На 3 кг плод (претеглен СЛЕД почистването) се слага 1 кг желираща захар, престоява 1 час, аз лично го пюрирам директно в тенджерата ( не е задължително), кипва се, ври 3 минути, пълнят се бурканите с винт, обръщат се за 15 минути, после се оставят да изстинат. Трайни поне 1 година.
Този начин важи за всеки плод. За конкретния конфитюр си спомням, че бях взела повече кайсии от манго. Кайсиите се бланшират 1 минута и се обелват. После всичко се нарязва на парченца и се процедира както горе е описано. Можеш да добавиш и всякакви подправки - ванилия, канела, карамфил, мента, клонки позмарин и т.н. Те се слагат накрая. Лимонова или портокалова кора, пресен джинджифил на парченца или кокосови стърготини - те се слагат да киснат с плода и се варят с конфитюра.
Естествено можеш да ползваш захар 1:1 (1кг плод на 1 кг желираща захар) или 2:1.
Понеже не обичаме да е много сладко, затова ползвам 3:1.
Успех и кажи какво е станало
Поздрави!