Zdraveite,
moje li da dadete prevoda na slednite podpravki na angliiski i/ili frenski :
-ma6terka;
-indiisko oreh4e;
-dafinov list;
-kimion;
-rigan;
Blagodarq vi mnogo predvaritelno za pomo6ta!!!!!!
превод - подправки
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: съб сеп 27, 2008 7:54 pm
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
Първо - пиши на кирилица.valentina_ig написа:Zdraveite,
moje li da dadete prevoda na slednite podpravki na angliiski i/ili frenski :
-ma6terka;
-indiisko oreh4e;
-dafinov list;
-kimion;
-rigan;
Blagodarq vi mnogo predvaritelno za pomo6ta!!!!!!
Второ - Добре дошла В повечето речници ги има тези думички, копирам от SA (sa.dir.bg), превод български-английски:
МАЩЕРКА
бот. (wild) thyme (Thymus serpillorum).
NUTMEG
['nʌtmeg]
n бот. мускатово/индийско орехче (Myristica fragrans)
ДАФИНОВ
laurel, bay (attr.);
ДАФИНОВи листа laurel-/bay-leaves.
КИМИОН
бот. cu(m)min (Cuminum cyminum).
OREGANO
[ɔri'ga:nou]
n исп. готв. сушен риган
Дано да сме полезни - успех
Екипът на "Веселият Готвач"
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: съб сеп 27, 2008 7:54 pm
- vg
- Администратор
- Мнения: 553
- Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
- :: 3362 рецепти от vg
- :: 218 снимки от vg
- Sirena
- магьосник в кухнята
- Мнения: 3898
- Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
- :: 17 рецепти от Sirena
- :: 171 снимки от Sirena
- Местоположение: Варна
Здравейте!
От много години ползвам една подправка, която се казва "аджика" и много прилича на нашата домашна лютеница, но е по-пикантна.
Носят ми я роднини, когато се прибират от Русия или бившите руски републики, знам че я има и в Гърция.
Много моля, ако някой знае как се приготвя тази подправка нека напише рецептата, защото от етикета не всичко става ясно.
Предварително благодаря!
От много години ползвам една подправка, която се казва "аджика" и много прилича на нашата домашна лютеница, но е по-пикантна.
Носят ми я роднини, когато се прибират от Русия или бившите руски републики, знам че я има и в Гърция.
Много моля, ако някой знае как се приготвя тази подправка нека напише рецептата, защото от етикета не всичко става ясно.
Предварително благодаря!
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Здравей,
открих следното-
Аджика е грузунска дума и е същото, което е италианското песто - думата означава *счукано*.
Тук рецептата на английски, понеже не разбрах някои думи, не се решавам да я преведа.
Надявам се модераторите на сайта да го направят.
Here is Ajika (Georgian sashlik sauce)
1 kilo of sweet red peppers
100 grams of garlic peeled
bunch of fresh coriander (cilantro), approximately 70 grams
2 teaspoons of ground coriander
salt to taste
150 grams hot red peppers
70 grams ground fresh walnuts.
Cut and seed the sweet red peppers and grind with the finest blade of a meat grinder.
Grind the hot red peppers, garlic and cilantro and mix well. Add the remaining ingredients, stirring well to blend the flavours. Taste to correct the seasoning.
Ajika should be salty.
Transfer to a covered jar or bottle and store in the refrigerator.
Вkарай, ако обичаш после в грузинската кухня.
Поздрави, Алиана.
открих следното-
Аджика е грузунска дума и е същото, което е италианското песто - думата означава *счукано*.
Тук рецептата на английски, понеже не разбрах някои думи, не се решавам да я преведа.
Надявам се модераторите на сайта да го направят.
Here is Ajika (Georgian sashlik sauce)
1 kilo of sweet red peppers
100 grams of garlic peeled
bunch of fresh coriander (cilantro), approximately 70 grams
2 teaspoons of ground coriander
salt to taste
150 grams hot red peppers
70 grams ground fresh walnuts.
Cut and seed the sweet red peppers and grind with the finest blade of a meat grinder.
Grind the hot red peppers, garlic and cilantro and mix well. Add the remaining ingredients, stirring well to blend the flavours. Taste to correct the seasoning.
Ajika should be salty.
Transfer to a covered jar or bottle and store in the refrigerator.
Вkарай, ако обичаш после в грузинската кухня.
Поздрави, Алиана.