Домашни рецепти при настинки и други болежки

Всичко НЕ свързано с ядене и пиене :)
Отговори
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 625 рецепти от Aliana
:: 2132 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Домашни рецепти при настинки и други болежки

Мнение от Aliana » вт сеп 01, 2009 1:32 pm

От Цвети, за настинка:

Слагаш вода да заври с малко сода,покриваш се с една кърпа и вдишваш от парите.Това прочистева гърлото и носовата лигавица.Също може да ти правят един хубав масаж с мас и счукан аспирин/ако има мас там де/но не трябва да се слага върху гърдите.Много е ефикасно и това.Като те масажират хубво та докато попие се покриваш с вестник и някакво вълнено парче отгоре,за да се изпотиш хубаво и после се преобличаш.Също за гърло аз си правя равни количества ракия,мед и лимон.и си хапваш по една две лъжички като се присетиш..


От Ели, за настинка:

Когато имаме такъв здравословен проблем правя една *микстура*- 2 л вода,една голяма глава лук нарязана на четири,шепа лайка,кипвам ги.После прибавям 50 гр. ракия,1 с.л. хлябна сода и 2 с.л. йод.Правят се инхалации на 3 часа,като всеки път завираш *микстурата*Много помага за болно гърло,запушен нос и кашлица.В същото време разбърквам в една к.ч. мед с 1 к.л. канела.Приема се 3-4 пъти на ден по 1 к.л.Дано оздравеете по-бързо.

От Здравка, за настинка:

Аз редя вечерта в буркан нарязан на ситно кромид-лук и всеки пласт ръся с захар и пак кромид,оставям го и на другия ден пием сока,а хремата спира много бързо,като го използвам като капки,е малко гадно,но минава.
И аз правя,инхалации с лайка и сода...
мед и сода търкам гърлото,ако има налепи.
Някакъв алкохол,най вече ракия или коняк,2-3лъжички разбърквам с 1лъжица мед и малко олио,пие го мъжа ми,3пъти на ден.
Краката в доста топла вода с едра морска сол по-възможност,а ако нямаш,и ситната става но повечко трябва да сложиш.



Настинка,ето как:
-очистително,
-пълен глад и гореща вода колкото може повече,може да се добави и сок от лимон,
-дебели дрехи и бягане или интензивни физически упражнения,
-по-често топли душове,
-солени бани с гореща вода на краката,
-топли чувства на обич към всички и всичко,
-положителни мисли към всички и всичко,
-автонастройка:"аз вече съм по-добре,утре ще бъда напълно здрав,ето,вече започнах да оздравявам"или нещо от този род,без да участвува частицата "не"
например "Здрав съм"
Така за 24 часа човек може да се излекува напълно без помощта на лекарства,пробвано.На следващия ден варени картофи или картофена супа.
Без частички"не",без хреми и настинки!



От Ина, за висока температура:

За висока температура
1. Оцетени чорапи - 3/4 памучни чорапи се потапят в смес / 1:5/ от оцет и вода със стайна температура. Изтискват се и се обуват. Завиват се краката добре с вълнен шал или одеало. След 1 час чорапите се махат.
Процедурата може да се повтори до 3 пъти на ден, ако има нужда.
2. Оцетени лапи - 2-3 с л царевично брашно се забъркват със смес от равни части вода и оцет, докато се получи гъста каша. Тя се разстила върху марли, които се поставят върху глезените и китките /при главоболие - и на челото/. Остават така 20-30 минути. През това време настъпва обилно зпотяване и температурата се нормализира.
- За хремата - напълни 1 спринцовка /без иглата/ с топла подсолена вода - 1 ч л сол на 1 чаша вода и си промивай носа колкото пъти се сетиш през деня.
- За кашлицата - аз правя една смес от 1 глава кромид лук, 1 глава чесън /цели, необелени, много добре измити/, 5-6 счукани цели орехи, 2-3 локума, 1 лимон, нарязан на парчета. Заливам с 2 чаши гореща вода. Ври десетина минути. Оставям да се поохлади. Прецеждам и докато сместа е още топла, но не гореща, добавям 2-3 с л мед. От тази смес взимаш на гладно поне 4-5 пъти дневно, като единият път е преди лягане.
Желая ви скорошно оздравяване!!!






Такааа, сега мисля, че събрах написаното досега, ако съм пропуснала нещо или някого - извинете ме и го добавете.




Поздрави! И много ви благодаря! Дано не ни трябва често тази тема!




Ралица




:flow1: :flow1: :flow1: :flow1:
www.facebook.com/artandhobby


Отговори