Как месото да стане по-крехко?

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнение от BABY » чет сеп 03, 2009 10:25 pm

И аз като Рени :P - соев сос,лук ,лимонов сок и малко мед.И според месото-другите подправки-риган,кимион,черен пипер.....
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!


Потребителски аватар
Galya68
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнение от Galya68 » чет сеп 03, 2009 11:31 pm

За да остане крехко и сочно,месото се поставя в прясно мляко и е хубаво да престои така цяла нощ в хладилника.Отнася се за всички видове меса и за черен дроб.Също така се препоръчва месото да се посоли след обработка/пържене,печене/,защото солта спомага за отделяне на соковете.Спомням си,че моята баба,когато правеше пържоли,от предния ден ги налагаше една върху друга,като слагаше между тях лук/нарязан на фини резенчета/,чубрица и черен пипер.Получава се невероятен вкус,независимо дали ще се пекат или пържат след това. :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

ivkamarin
началник печка
началник печка
Мнения: 30
Регистриран на: вт окт 13, 2009 9:14 am
:: 1 рецепти от ivkamarin

Мнение от ivkamarin » пет окт 16, 2009 8:45 am

Аз мога да ти препоръчам прясно мляко(гарантирам: крехко и сочно). Режеш месото "начукваш" го ,овкусяваш по твой вкус нареждаш в съд и заливаш с прясно мляко надигаш малко да "влезе" навсякъде до покриване.Аз ги правя сутринта и вечерта пека,но и 1-2часа са достатъчни.
П.С. не измиваш месото печеш директно и сложи малко вода в тавата на скарата(аз ги пека на тиган-грил,защото нямам скара). :bliz:

Потребителски аватар
sladurko
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 19
Регистриран на: нед ное 29, 2009 2:03 pm
:: 3 рецепти от sladurko
:: 4 снимки от sladurko
Местоположение: София

Мнение от sladurko » ср яну 13, 2010 12:51 pm

Аз знам рецепта по която си правя пържолите Крехки свински пържоли. Не правя никаква марината а след обилно овкусяване (слагам подправка за пързоли на Kotanyi)на пържолите (и от двете страни) ги слагам в намазнена тавичка. След това слагам върху пържолите резенчета лук, а върху лука резенчета ябълка. Важно е навсякъде да се покрият пържолите с лука и ябълката. После се добавя водичка и може малко мазнинка ако са по-шюпосни пържолите. Пекат се на 200-220 градуса за около час - час и половина. От лука пържолите стават много крехки. След като се извадят се изхвърлят лука и ябълките, а пържолите се остъргват от подправките.
Мога да гарантирам, че стават много крехки, щом и моята баба може да ги яде. Пробвайте.


Отговори