Чери доматчета - какво приготвяте от тях?
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
Чери доматчета - какво приготвяте от тях?
Имам един спешен проблем и моля за помощ - какво може да се приготви от няколко килограма чери доматчетата. Моите са оранжеви - 3 - 4 корена на градината.
Последна промяна от neli.mag на ср сеп 02, 2009 12:58 pm, променено общо 1 път.
- Mircheva90
- майстор с шприц
- Мнения: 24
- Регистриран на: пон авг 24, 2009 1:47 pm
- :: 3 рецепти от Mircheva90
- :: 4 снимки от Mircheva90
- Местоположение: Хасково, Велико Търново
- neli.mag
- магьосник в кухнята
- Мнения: 138
- Регистриран на: пон авг 06, 2007 12:26 pm
- :: 33 рецепти от neli.mag
- :: 136 снимки от neli.mag
- Местоположение: Кърджали
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Здравей, Нели!
Moжеш да ги изсушиш във фурната, на 90-100 градуса около 3 часа, цепнати или преполовени.
После ги разпределяш в чисти бурканчета, стагаш по клонка розмарин (пресен) и 2 скилидки чесън, доливаш със зехтин и ги затваряш. Не се стерилизира, трайност около 6 месеца, доматите трябва да са винаги покрити със зехтин.
Успех!
Ралица
Moжеш да ги изсушиш във фурната, на 90-100 градуса около 3 часа, цепнати или преполовени.
После ги разпределяш в чисти бурканчета, стагаш по клонка розмарин (пресен) и 2 скилидки чесън, доливаш със зехтин и ги затваряш. Не се стерилизира, трайност около 6 месеца, доматите трябва да са винаги покрити със зехтин.
Успех!
Ралица
www.facebook.com/artandhobby
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
-
- магьосник в кухнята
- Мнения: 66
- Регистриран на: нед окт 19, 2008 4:34 pm
- :: 39 рецепти от tatiana
- :: 14 снимки от tatiana
- magi71
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1507
- Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
- :: 537 рецепти от magi71
- :: 950 снимки от magi71
- Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Танче, предполагам че се приготвят по същия начин. Като ходих до Ловеч, леля ми ми даде този буркан и ми каза, че ги е приготвила като киселите краставички.
Последна промяна от magi71 на пет сеп 04, 2009 9:15 am, променено общо 1 път.
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
Ще ти напиша една рецепта за мармалад от доматчета Чери,който може да се направи и с обикновени домати.След това ще я кача и в рецепти,за да сложа снимка.Продуктите са за 1кг.доматчета,а ти ще си ги увеличиш според количествто,с което разполагаш.
1кг.доматчета Чери
750г захар
кората на половин лимон
аромат по избор:ванилия,пръчица канела,карамфил...
В съд с вряща вода се потопяват доматчетата за около 30 сек.Изваждат се и се обелват.Разрязват се на две и се изчистват семките.Поръсват се със захарта и лимоновият сок и се оставят да престоят 12 часа в хладилника.Изсипват се в тенджера,прибавят се лимоновата кора и аромата и се слага да ври на несилен огън като се разбърква с дървена лъжица.Трябва да ври 1 час.Още топъл,мармаладът се насипва в бурканчета,които се обръщат и престояват така 24 часа.Ако направиш много и ще се съхраняват по-дълго време,стерилизирай за 20 минути.В продуктите съм пропуснала сока от един лимон.Когато вариш мармалада следи гъстотата,защото като изстине,ще се сгъсти повече.Така че,ако ти се вижда,че е готов преди да е минал 1 час,можеш да го махнеш от котлона.Дано да ти хареса.Ако решиш да го пробваш,после ще ни разкажеш. Не съм написала,че преди да го насипеш в бурканчетата,се изваждат лимоновата кора и канелата или карамфила.
1кг.доматчета Чери
750г захар
кората на половин лимон
аромат по избор:ванилия,пръчица канела,карамфил...
В съд с вряща вода се потопяват доматчетата за около 30 сек.Изваждат се и се обелват.Разрязват се на две и се изчистват семките.Поръсват се със захарта и лимоновият сок и се оставят да престоят 12 часа в хладилника.Изсипват се в тенджера,прибавят се лимоновата кора и аромата и се слага да ври на несилен огън като се разбърква с дървена лъжица.Трябва да ври 1 час.Още топъл,мармаладът се насипва в бурканчета,които се обръщат и престояват така 24 часа.Ако направиш много и ще се съхраняват по-дълго време,стерилизирай за 20 минути.В продуктите съм пропуснала сока от един лимон.Когато вариш мармалада следи гъстотата,защото като изстине,ще се сгъсти повече.Така че,ако ти се вижда,че е готов преди да е минал 1 час,можеш да го махнеш от котлона.Дано да ти хареса.Ако решиш да го пробваш,после ще ни разкажеш. Не съм написала,че преди да го насипеш в бурканчетата,се изваждат лимоновата кора и канелата или карамфила.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!
- Galya68
- магьосник в кухнята
- Мнения: 132
- Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
- :: 30 рецепти от Galya68
- :: 45 снимки от Galya68
http://www.receptite.com/snimki.php?st= ... hoto=11451 Така изглежда мармаладът от Чери доматчета.
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!