Кулинарни съвети

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 536
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Кулинарни съвети

Мнениеот vg » пон яну 14, 2008 10:33 am

На тази страничка сме събрали полезни кулинарни съвети и хитринки, които могат да ви помогнат да получавате по-добри резултати в кухнята, да използвате продуктите по-рационално и като цяло нещата, които готвите да стават по-бързо, по-лесно, а и по-вкусни. Надяваме се тук всеки да може да открие полезна и нова информация - от неопитните домакини до професионалните готвачи.

* Преди да започнете
* Как да четете готварска рецепта
* Зеленчуци, плодове и салати
* Месо - обработка, подготовка и печене
* Риба
* Морски дарове
* Яйца
* Мляко, сирена и кашкавали
* Супи, чорби, бульони
* Паста - макарони, спагети, лазаня и други
* Сладкиши и тестени изделия
* Замяна на продукти

Това, което виждате не е краен вариант на списъка със съвети - ние ще го допълваме и обогатяваме. Вие също можете да се участвате, като споделите вашите кулинарни тайни или да кажете какво още искате да научите от тази страница - това можете да направите в тази тема. Давайте, вие сте на ред :)
Екипът на "Веселият Готвач"


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет фев 12, 2009 7:32 pm

Ако се вари супа в по-големи количества, за които е ясно, че няма да се консумират на едно хранене, се вари фидето отделно.

Един черпак от бульона и един черпак гореща вода се кипват и фидето се сварява в тях. Взима се с цедка (за чай) и се разпределя по чиниите. Супата се сипва върху него.

Така се предотвратява кашването на фидето до другият ден и сгъстяването на супата.
www.facebook.com/artandhobby


Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост