Идеи за Великден

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
zllate
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 7
Регистриран на: пет фев 19, 2010 3:57 pm
:: 79 рецепти от zllate
:: 1108 снимки от zllate

Мнениеот zllate » вт мар 23, 2010 11:17 am

Здравейте момичета, всъщност съм жена. Извинявам се за объркването което предизвиках, нямах представа че съм сменила пола :D. Грешка при регистрацията.
gigi.2000, благодаря ти за милите думи :oops:
Радвам се че моите великденски предложения ви допадат. Още веднъж простете. Поздрави.
Г-жа Злате


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5397
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » вт мар 23, 2010 5:49 pm

Злати, добре дошла :)
Понякога стават и грешки - важното е че се изяснихме. Представи си че някой "оправен" :wink: мъж се беше оказал на твоето място и се беше засегнал :eek:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
zllate
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 7
Регистриран на: пет фев 19, 2010 3:57 pm
:: 79 рецепти от zllate
:: 1108 снимки от zllate

Мнениеот zllate » вт мар 23, 2010 6:55 pm

Така е Makaweli, аз още не съм срещала такива "оправни" мъже, би било забавно :D Това разбира се не значи че не съществуват, блазе на жените им. Моят само се радва на това което правя/приготвям и го оценя подобаващо :thumup:

van45
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: чет апр 23, 2009 8:41 pm
Местоположение: usa

Re: Идеи за Великден

Мнениеот van45 » вт мар 23, 2010 7:34 pm

BRIDA написа:Нека споделим различни идеи за празника!!!
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
[/img]
:clap:


Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнениеот lubopitka » ср мар 24, 2010 2:03 pm

Много хубава темичка :clap: :clap: :clap:

Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнениеот lubopitka » ср мар 24, 2010 10:49 pm

Злати, страхотни идеи за украса на яйцата. :thumup: :thumup: :thumup: Благодаря , че ги сподели с нас :clap: :clap: :clap: .

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » пон мар 29, 2010 9:16 pm

Изображение

Това е моето предложение ,,Велигденско зайче",може да се декорира и по-добре,но идеята ми дойде спонтанно и не бях подготвена с подходящи продукти.

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2527 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » вт мар 30, 2010 5:55 pm

Ето още интересни неща:
ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА И УКРАСИ – сп. март DONA 2010 година

Необходими материали:Яйца, оцет и сол – за варене.
За украсата : пайети, бисер, шарени копчета и топчета, конци, дантелени и атлазени ленти, тънка цветна хартия, клечки за зъби, лепило ПВА или брашнена каша, боя за яйца, малко леща, грах, чер пипер, ориз, дребни фигурки от макарони.

Подготовкта на варените яйца:Преди да ги сварите, натопете яйцата в топла вода с 1 с . л. оцет, за да ги обезмаслите. След 15 минути ги изплакнете с топла вода и варете под капак, в подсолена вода, 10 минути на среден огън. Подгответе боята и боядисайте яйцата според инструкцията. Не ги намазвайте с олио!

Подготовка на суровите яйца:Измийте внимателно яйцата и с игла направете по една дупчица от двете страни – отгоре и отдолу. Издухайте от едната дупка цялото съдържание на яйцето в паничка. Измийте яйцата с обилно количество вода и ги подсушете. Подготвени по този начин, могат да ни радват съ своята красота цяла година.

Варианти на украса:Направете от дребни перлички няколко наниза с различна дължина. За някои по-сложни комбинации ви предлагаме специални схеми. Тези нанизи могат да бъдат едноцветни или шарени. За да закрепите тези нанизи върху яйцето, използвайте 2 клечки за зъби – с едната внимателно нанесете малка капка лепило, а с другата – перлички. Може да направите от тях цветчета, клонки, кръстчета или други мотиви. От тънка атлазена лентичка направете цветна пъпка и фиксирайте крайщата й с лепило, след което я залепете към яйцето. Много оригинални се получават яйцата, декорирани с леща, оризови зърна, пипер, цветчета от карамфил и други подправки, зърнени и тестени изделия.
За да станат екологично чисти, без химия, можете да ги лепите към небоядисано яйце с помощта на брашнена каша. Тя се прави по следния начин: в кафена чаша вода разбъркайте 1 с. л. брашно и сложете на бавен огън да кипне. Бъркайте сместа постоянно и варете 3 минути. Когато се сгъсти, оставете я да изстине и започнете с нея да лепите дребните детайли към яйцето.
Ако все пак искате да направите шарени яйца, направете боята от сварени червено цвекло, моркови, кафе, черен чай и чай от каркаде.
/кафявите люспи от лук, спанак /. За да стане отварата гъста и с наситен цвят, първо кипнете отделните продуки, оставете ги да врат 2 – 3 минути, след това пуснете в нея яйцата да се варят 10 минути.
За дечицата пригответе различни фигурки от яйца във вид на пчелички, клоуни и други детски прерсонажи. За целта направете дрешките им от цветна хартия, като се ръководите от нашите снимки.
[/img]Изображение
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Поздравления към Йоана

Мнениеот neli1100 » вт апр 06, 2010 5:20 pm

Йоана,поздравления за страхотния заек от тесто,предполагам козуначено,невероятен е ! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
:thumbsup:




Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта