Не мога да намеря.....

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Не мога да намеря.....

Мнениеот lubopitka » ср мар 10, 2010 4:35 pm

Здравейте, имаше една рецепта за сладки, които се правят от специална шприц машина. :? :? :? (Слага се тестото и от пред в зависимост от приставките излизат различни форми сладки) Помогнете, защото нещо не мога да я намеря. :cry:


Потребителски аватар
sladki64e
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1886
Регистриран на: пон сеп 21, 2009 6:34 pm
:: 20 рецепти от sladki64e
:: 577 снимки от sladki64e

Мнениеот sladki64e » ср мар 10, 2010 4:50 pm

Може би тези бисквити търсиш?Бисквити Лакомка

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 875
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » ср мар 10, 2010 4:52 pm

Мисля, че става дума за това:

Бисквити Лакомка

Изображение Изображение Изображение


Спомням си ги от детските години :) Тук скоро видях в един магазин да продават почти същото нещо - рекламират го повече като шприц, а формичките за сладки са допълнителна екстра.
Aut viam inveniam aut faciam

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 875
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » ср мар 10, 2010 4:55 pm

sladki64e, изпревари ме :thumup:
Aut viam inveniam aut faciam


Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнениеот lubopitka » ср мар 10, 2010 10:17 pm

Да точно тези търсих. Много благодаря. :clap: :clap: :clap:

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 698 рецепти от tillia
:: 2523 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » чет мар 11, 2010 5:06 pm

Не знам дали тук е най-правилното място, но по повод запитването на Фани, ще сложа рецепти за сладки, соленки и кремове, които се правят с пресата за сладки. Взела съм ги от 3 книжки, които имам от такива преси. Може на някой и да свършат работа! :lol:

РЕЦЕПТИ ЗА СЛАДКИ
- 2 пакетчета краве масло, 2 яйца, 1,5 ч ч пудра захар, 500 г брашно, щипка бакпулвер, 1 ванилия;

- 1 пакетче краве масло, 0,5 пакетче маргарин, 2 яйца, 1,5 ч ч пудра захар, 500 г брашно, щипка бакпулвер, 1 ванилия;

Разбива се мазнината и захарта до побеляване. Слагат се яйцата, като се разбива непрекъснато. Ако се работи с миксер, разбива се сместа до 5-6 минути. Прибавя се бакпулвера и ванилията и се замесва меко тесто./Упътването се отнася и за двете рецепти/

- 2,5 ч ч брашно, 1 ч ч краве масло /мас/, 0,5 ч ч пудра захар, 1 яйце, 1 ванилия.
Към разбитото добре масло се прибавя захарта и продължава да се разбива до побеляване. Слага се яйцето и ванилията и с брашното се замесва меко тесто.

СОЛЕНКИ
- 250 г брашно, 250 г сирене настъргано, 250 г маргарин, 1 каф. л. бакпулвер, 1 каф. л. сол
Разбива се маргарина със сиренето и се прибавя брашното, бакпулвера и солта.

От друга книжка към преса

Празнични сладки
200 г мас/маргарин/, 200 г пудра захар, 1 яйце, 0,5 пакетче бакпулвер, 300 г брашно, кора от лимон
Маслото и захарта се разбиват много добре на пяна. Прибавя се яйцето, като се бърка непрекъснато. Бакпулверът се поставя в брашното и се прави меко тесто, без да лепне по ръцете. Сладките се пекат и след като изстинат се ръсят с пудра захар.

Шприц бисквити
4 жълтъка, 300 г брашно, 3 кафени чашки пудра захар, 150 г маргарин, бакпулвер на върха на ножа, ванилия.
Маргаринът се затопля леко, за да омекне, след което се разбива добре с пудра захар. Постепенно се прибавят жълтъците, пресятото брашно, бакпулвера и ванилията. Замесва се гладко тесто, което се оставя да почива на хладно място. От полученото тесто се правят сладки с различна форма. Сладките се пекат в умерена фурна. След изпичането се поръсват с пудра захар. По желание могат да се украсят, преди изпичане, с разбит на сняг белтък.

Сладки
500 г мас, 400 г пудра захар, 4 яйца, 1 кг брашно, кора от лимон.
Маста се разбива с миксер много добре, след което се прибавя захарта, като биенето продължава. Слагат се едно по едно яйцата, брашното и настърганата лимонова кора. Замесва се тестото. Оформените сладки се изпичат в умерена фурна.

Целувки
3 белтъка, 210 г пудра захар, 100 г орехови ядки и малко мазнина.
Белтъците се разбиват в сух, некалайдисан съд. Прибавя се захарта по малко и се бие до изчерпването й. От получената гъста маса се шприцоват целувки върху орехови ядки на леко намазана с масло тава. Пекат се в слаба фурна.

Соленки
250 г мас, 125 мл вода, 1 равна супена лъжица сол, 2 яйца /едното за намазване/, 0,5 пакетче бакпулвер, кимион или кашкавал.
Брашното се пресява и към него се прибавя бакпулвера. Слага се места и се разстрива добре. Прибавят се и останалите продукти. Замесва се тестото и се оформят соленки, които се мажат с яйце и се ръсят с кимион или настъргат на ситно кашкавал. Изпичат се в умерена фурна.

МАСЛЕН КРЕМ
125 г масло, 200 г пудра захар, 1 ванилия, настъргана лимонова кора.
Маслото се разбива със захарта на гладък крем, който се ароматизира на вкус и се употребява по предназначение.

МАСЛЕН КРЕМ "АПАРЕЛ"
300 г масло, 200 г захар, 4 яйца, 1 ванилия.
Яйцата и захарта се затоплят на слаб огън до 60-70 градуса. Сместа се бърка с тел за разбиване до разтопяване на захарта и до сгъстяването й. Сваля се от огъня и разбиването продължава до изстудяването й. В отделен съд се разбива маслото и към него постепенно се прибавя сместа. Всичко това се разбива докато се получи пухкав маслен крем с гладка повърхност.
Ако към крем "Апарел" се прибавя шоколад, се получава шоколадов маслен крем.
Ако към крема се сложи малко кафе, получава се маслен крем "Мока"

БЕЛТЪЧЕН КРЕМ
300 г захар, 50 г глюкоза, 5 яйца и ванилия.
Белтъците се разбиват със захарта до получаване на гъста смес. Глюкозата се сипва на тънка струйка и на края се прибавя ванилията.

Някои съвети за работа с пресата /а това е валидно и за работа с шприц/
Рисунките и фигурите върху торти, пасти и други изделия се получават, като цилиндърът се пълни с крем и с помощта на буталото той се изтласква през дюзите. Разнообразието от рисунки се постига чрез зигзаговидни или вълнообразни движения на шприца; чрез бавно или мигновено изменение силата на натиска на ръката върху буталото; чрез изменение ъгъла на наклона спрямо изделието и изменение разстоянието му от него.
Преди да се завърши нанасянето на рисунъка, трябва да се прекрати натискането върху буталото и да се направи рязко движение напред, по дължината на рисунката; тогава остатъка от излизащия от отверстието крем ще легне във вид на слабо забележимо езиче на повърхността на рисунката. Ако в последния момент шприцът се вдигне нагоре, то на рисунката се образува конус от крем.
Кремът не трябва да има и най-дребни бучици, понеже те ще засядат на изходното отверстие и ще създават неравни, прекъснати линии.
Най-добър крем, който позволява да се правят различни фигури, рисунки и надписи, е МАСЛЕН КРЕМ. Той лесно приема предаваната му форма и трайно я запазва.
От БЕЛТЪЧНИТЕ кремове могат да се правят различни украшения, но за да се запази трайно формата им, изделията трябва да се поставят в пещ 1-2 минути. При това на повърхността на крема се образува коричка, която осигурява продължително запазване на придадената му форма.
Релефността на рисунъка от ВАРЕН КРЕМ се запазва много малко време.
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
lubopitka
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 175
Регистриран на: пон дек 29, 2008 3:26 pm
:: 5 рецепти от lubopitka
:: 61 снимки от lubopitka

Мнениеот lubopitka » чет мар 11, 2010 5:09 pm

Много ти благодаря :)

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » чет мар 11, 2010 6:32 pm

Много ценни съвети,благодарности!

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5390
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » чет мар 11, 2010 7:19 pm

Ина,
Супер рецепти, събрани на едно място - с какво старание си ги написала във форума :thumup: :thumup: :thumup:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта