Козунак на конци

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 699 рецепти от tillia
:: 2529 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » пет апр 02, 2010 6:43 pm

mimsi, няма значение рецептата. И аз използвах центрофугата. Спестява се и време, и потене! :wink: :lol:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение


Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

здравейте

Мнениеот PassionFlower » пет апр 09, 2010 5:12 pm

И аз го пускам сега да се върти вътре :)
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 158 снимки от mimsi

Re: здравейте

Мнениеот mimsi » пон апр 12, 2010 12:18 pm

PassionFlower написа:И аз го пускам сега да се върти вътре :)

И какво стана?

idn
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm

Мнениеот idn » вт апр 27, 2010 11:33 pm

Здравейте момичета.

Много ме впечатлихте с правенето на козунак с помощта на центрофугата.

Ако напишете и рецепта, с която да стане на конци, и да ползвам центрофугата ще е супер!!!
Но да попитам, замесва се тестото, след това оставява ли се да втаса в плика в който сте сложили 1/2 к.ч. олио, например в барабана на перлнята да се повърти на 50 градуса, на програмата за цветно , че е по - къса, премесвате ли го след това или не, и чак след това пуснахте центрофугата? Да, но мойта пералня няма регулиране на оборотите и центрофугата и е около 5 мин. Ще са достатъчни ли тези 5 мин. или се повтаря?
Купих си от брашното на София мел. Ще чакам с нетърпение отговора ви, и ще пробвам.


Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

как се прави.. .

Мнениеот PassionFlower » ср апр 28, 2010 11:10 am

Mimsi написа:
И какво стана?


Mimsi, аз го пуснах само веднъж на центрофуга, след което извадих тестото и го чаках пак да втаса. Ами получи се нещо средно.. Хем имаше тук-там конци, хем нямаше.. Явно е трябвало поне още 1,2 пъти да го завъртя в центрофугата, но изяде се де :)
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 158 снимки от mimsi

Мнениеот mimsi » ср апр 28, 2010 4:22 pm

idn , аз така и неуспях да пробвам този метод , но написаха,че се пуска в центрофугата за 15 мин.Щом твоята е на 5 мин пускаш я 3 пъти.И за какви 50градуса говориш?Да не вземеш да го пуснеш на пълна програма с пране и изплакване! :))))
Хехе , тази година тестото беше само центрофугирано,догодина да не вземем и да го изпираме! :)))

idn
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm

Мнениеот idn » ср апр 28, 2010 7:07 pm

mimsi написа:idn , аз така и неуспях да пробвам този метод , но написаха,че се пуска в центрофугата за 15 мин.Щом твоята е на 5 мин пускаш я 3 пъти.И за какви 50градуса говориш?Да не вземеш да го пуснеш на пълна програма с пране и изплакване! :))))
Хехе , тази година тестото беше само центрофугирано,догодина да не вземем и да го изпираме! :)))


Не съм видяла за 15-сете минути, благодаря.

А за градусите, ми хрумна и го написах, не се бях замислила, как може да се получи, ама то през ноща към 1-2 часа, явно не съм била много в час, но сега, въпреки че още не съм си доспала, и подтикната от въпроса ти ..., се чудя как ли може и да се загрее в пералнята, и тъй като с вода - на програма за пране, ще е абсурд да се получи, но... може би на програмата за сушене ще стане, само дето не знам каква и е температурата.
Искрено ме развесели, представих си торбата с козунака плуваща във вода...ха-ха-ха.

Поздрави !!!

idn
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm

Мнениеот idn » ср апр 28, 2010 7:18 pm

И все пак, ако не е проблем, моля да споделите изпробвана и успешна рецепта, или линк към нея, с ваши впечатления около приготвянето евентуално.
Аз два-три пъти пробвах, но... неуспешно, нито е мек като купешките, а за конци не можеше и дума да става, но ... бяха геройски изядени.
"Пени се не пени се ще те ям..."

asia788
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: нед май 01, 2011 12:32 pm

Мнениеот asia788 » нед май 01, 2011 1:34 pm

Здравейте, искам да споделя, че и аз така правя козунаци и не само за великден. Само че редувам центруфугата със сушилнята. Измесвам го на тесто, слагам го в 3 плика по-дебелички и го пускам 15 мин на центруфуга, 5 мин в сушилня, оставям тестото да почине 10 мин и пак така -- центруфуга и сушилня, после го сплитам и пека. За 2 часа имате перфентни козунаци

idn
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: вт апр 27, 2010 10:58 pm

Мнениеот idn » пон май 02, 2011 4:16 pm

asia788 написа:Здравейте, искам да споделя, че и аз така правя козунаци и не само за великден. Само че редувам центруфугата със сушилнята. Измесвам го на тесто, слагам го в 3 плика по-дебелички и го пускам 15 мин на центруфуга, 5 мин в сушилня, оставям тестото да почине 10 мин и пак така -- центруфуга и сушилня, после го сплитам и пека. За 2 часа имате перфентни козунаци


Супер. И аз ще пробвам, още когато прочетох за пръв път темата си помислих, че сушилнята може да се включи в употреба при втасването на козунака, защото загрява достатъчно.
А би ли споделила изпитаната си рецепта.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта