Купувате ли био храни?

Кое е полезно и кое не? Вкусотии, вкусотии, но как да отслабнем?
Deni14
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 24, 2010 7:32 pm

Купувате ли био храни?

Мнениеот Deni14 » пон мар 15, 2010 2:25 pm

Купувате ли и какви? Аз започнах от скоро да взимам млади житни стъбла, но искам да взимам и други, особено за децата.


Deni14
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 24, 2010 7:32 pm

Мнениеот Deni14 » пет апр 30, 2010 9:24 am

Никой ли не купува? Или има вече такава тема?

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пон май 03, 2010 1:37 am

Почти всичко, което купувам, е био, най-често от малки, некомерсиални стопанства тук в околията, а брашна, грис, кисело мляко, варива и т.н. - от био-супермаркетите.
Месо купувам също от стопани наоколо, които имат ограничена продукция и не използват генно модифицирани фуражи.

В общи линии - следя постоянно да няма масова продукция нито хладилника ми, нито в шкафовете ми, и съответно - и на масата ми.


:)
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
gabi_2000
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 103
Регистриран на: ср юли 01, 2009 11:44 am
:: 4 рецепти от gabi_2000
:: 38 снимки от gabi_2000

Мнениеот gabi_2000 » пон май 03, 2010 2:16 pm

Ние си произвеждаме плодовете и зеленчуците и не използваме препарати,а само слънчевите лъчи


Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » пон май 03, 2010 4:31 pm

Аз нямам такава възможност,поради липса на прелагане.

Deni14
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 24, 2010 7:32 pm

Мнениеот Deni14 » вт май 04, 2010 11:25 am

Аз специално сега мисля да потърся био кисело мляко или да започна да си го правя сама. Това, което е в магазина - казват, че липсват всякакви полезни бактерии.

Потребителски аватар
malina
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 9
Регистриран на: ср мар 24, 2010 9:29 pm

Мнениеот malina » съб май 15, 2010 4:22 pm

И аз смятам, както Aliana, да се опитам да намеря хора производители в околните села от които да си купувам колкото се може повече от храната за вкъщи.

Опитах да си правя дом. кисело мляко, но става много кисело и... :( нещо, много трудно го ядем.

Родителите ми произвеждат зеленчуци и плодове, за сега нямам финанси за "био храни" от магазина. Единственото, което ми подариха наскоро и от което съм много доволна са "млади житни стъбла на прах". :)

shama
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: ср юни 02, 2010 2:58 pm
Контакти:

Мнениеот shama » ср юни 02, 2010 3:05 pm

не са разпространени много този тип храни още , ама дори и да ги има цените са едни :thumdown:
до там стигнахме че да плащаме повече за храна която да няма "отрови" :shock:

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 392
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 106 рецепти от xevi
:: 698 снимки от xevi

Мнениеот xevi » ср юни 02, 2010 3:51 pm

shama, за по-високо качество винаги се е плащало повече, а продуктите които са невероятно евтини е нормално да са некачествени. Аз не съм склонна да се съглася, че храната, която купуваме е боклук - все пак толкова време я ядем, пък не е дало някакви странични ефекти...

malina - при правенето на кисело мляко вкъщи е важно каква закваска използваш (не съм сигурна за думата). Пробвай няколко различни - някои може да са по-кисели, някои по-меки.

gabi_2000, това с домашното производство е много хубав вариант, но за съжаление не приложим за повечето хора :)

Моето мнение е, че био продуктите са само за залъгване на хората. За мен масовото производство е по-вкусно (и по-евтино) и редовете с био и органик храни в магазина винаги ги подминавам. Това разбира се е лично мое мнение и не искам да засегна никой с него.

Потребителски аватар
gigi.2000
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 838
Регистриран на: нед юни 07, 2009 11:54 pm
:: 15 рецепти от gigi.2000
:: 39 снимки от gigi.2000
Местоположение: Русе,Щръклево

Мнениеот gigi.2000 » ср юни 02, 2010 5:37 pm

malina ,кисело ми става млякото,ако е по-топло от нужното,когато го заквасвам.Тук съм спорила с бабите,че млека като Данон или На баба не могат да квасят.Не е вярно-могат.Аз ползвам само такива,че става по-гъсто млякото ми с тях.Пиши за резултата,като пробваш пак.И дано да е успешен опита :wink: !



Върни се в “Здравословно хранене и диети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта