Пангасиус

Дъра-бъра за всичко в кухнята
lu4a
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 387
Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
:: 21 рецепти от lu4a
:: 470 снимки от lu4a
Местоположение: пещера

Пангасиус

Мнениеот lu4a » вт мар 16, 2010 10:48 pm

Момичета, четох много лоши неща в нета за тази риба,чак не ми се иска да ги споделям. Виреела в много замърсена река във Виетнам и други неща. Вие с какви впечатления сте? Като се приготвя е много мазна, а като изстине още повече.
Изображение
Изображение


Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 392
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 106 рецепти от xevi
:: 698 снимки от xevi

Мнениеот xevi » ср мар 17, 2010 9:43 am

Зависи откъде точно е дошла рибата, която слагаш на масата, а не къде е естественият и "дом" в природата, защото пангасиуса е разпространена риба култивирана за храна и може и да не идва от река Меконг.

Моето лично мнение е, че ако нещо ми харесва на вкус, няма да спра да го купувам защото съм прочела нещо в нета. Няма да забравя преди време как от някакви измислени изследвания имаше хора, които вярват че маслото е вредно, а маргарина полезен :shock: :)

Потребителски аватар
STELKINA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 348
Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
:: 45 рецепти от STELKINA
:: 222 снимки от STELKINA
Местоположение: милано родом от сливен

Мнениеот STELKINA » нед мар 21, 2010 1:23 pm

Аз купувам поне веднаж в месеца филе от тази риба. Въобще не е мазна . Панирана е идеална. :thumup:

dukato1
началник печка
началник печка
Мнения: 87
Регистриран на: ср яну 14, 2009 11:07 am

Мнениеот dukato1 » пон мар 22, 2010 2:08 pm

купува ме често от тази риба децата я харесват защото няма кокалчета


Потребителски аватар
elityyy79
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 111
Регистриран на: нед ное 15, 2009 2:23 pm
:: 104 снимки от elityyy79
Местоположение: Пловдив

Мнениеот elityyy79 » вт мар 23, 2010 9:15 am

Да и ние от време на време консумираме пангасиус,допада ни паниранка,да и де4ица е харесват за това,4е нияма кости4ки.Верно няма много вкус на риба,но ей така за разнообразяване на менюто става. :)

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » вт мар 23, 2010 11:00 pm

Аз съм я готвила и панирана и печена на фурна,изобщо не мирише на риба и има много месо,аз лично я купуваям замразена,да намалява като се размръзне,но остава и доста за ядене.Подходяща е за преготвяне във вкъщи,защото изобщо не мирише и в двата случая стана хубава.

guarinociro
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Мнениеот guarinociro » вт мар 23, 2010 11:01 pm

В Италиа рибата се консумира в огромни коли4ества и досега на никои ни6то не му се е слу4ило.рибата идва от азиа замразена с вси4ките му санитарни изискваниа.аз много 4есто я приготвям за6тото е много лека особенно за ве4ер.ето и една резепта която аз правя;намазвам тавата с зехтин,слагам замразените филета,посолявям ,нарязвам няколко скилидки 4есън ,няколко резен4ета домати ,няколко 4ерни маслини без костилките,магданоз и 4ерен пипер,вси4ко това е отгоре върхо самите замразени филета и пека на средата на загрята фурна-200,около 15-20минути.

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнениеот Sirena » чет мар 25, 2010 9:50 pm

Тази риба у дома не се тачи, продава се само замразена, пълна с вода, безвкусна, пръска при пържене, при панировка винаги отвътре е скашена, миризмата при печене във фурна прилича на варени рапани :o
Пробвах я няколко пъти, но..... :thumdown: моите мъже останаха гладни...
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
morskia
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 28
Регистриран на: пет яну 09, 2009 8:32 am

Мнениеот morskia » нед май 02, 2010 7:43 am

Съгласен съм със Сирена,а на грил-тигана така залепва за тефлона,все едно там е израсла :agr: :rotlf:

lu4a
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 387
Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
:: 21 рецепти от lu4a
:: 470 снимки от lu4a
Местоположение: пещера

Мнениеот lu4a » ср май 12, 2010 1:48 pm

Аз вече спрях да я купувам и да я готвя. Така реших!
Изображение

Изображение



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта