торта добуш

Дъра-бъра за всичко в кухнята
mandragoraa
началник печка
началник печка
Мнения: 70
Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am

торта добуш

Мнениеот mandragoraa » пон апр 19, 2010 11:16 am

търся лесна рецепта за торта добуш


Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

как се прави.. .

Мнениеот PassionFlower » пон апр 19, 2010 12:06 pm

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=449233.0
Виж дали това ще ти свърши работа.
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/

Потребителски аватар
Pavel
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 889
Регистриран на: нед авг 05, 2007 11:04 am
:: 26 рецепти от Pavel
:: 393 снимки от Pavel
Контакти:

Мнениеот Pavel » пон апр 19, 2010 12:25 pm

Търсачката също помага ;)

Торта Добуш
Aut viam inveniam aut faciam

mandragoraa
началник печка
началник печка
Мнения: 70
Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am

торта добуш

Мнениеот mandragoraa » пон апр 19, 2010 4:22 pm

благодаря за съвета намерих една много проста и лесна рецепта тортата стана превъзходна


Потребителски аватар
mimsi
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 427
Регистриран на: пет дек 05, 2008 9:55 am
:: 26 рецепти от mimsi
:: 158 снимки от mimsi

Re: торта добуш

Мнениеот mimsi » чет апр 22, 2010 4:14 pm

mandragoraa написа:благодаря за съвета намерих една много проста и лесна рецепта тортата стана превъзходна

А защо не я сподели и с нас? А снимки?

Потребителски аватар
Ralkata
началник печка
началник печка
Мнения: 116
Регистриран на: чет дек 10, 2009 10:21 am

Мнениеот Ralkata » чет апр 22, 2010 11:44 pm

На мен също би ми било интересна рецептата.Тортите винаги са ми били в раздел-поглеждам и подминавам :oops: и хоп в магазина за готова :D но може би е настъпил момента да започна да се справям и с това "предизвикателство" :?

lu4a
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 387
Регистриран на: ср сеп 30, 2009 2:22 pm
:: 21 рецепти от lu4a
:: 470 снимки от lu4a
Местоположение: пещера

Мнениеот lu4a » пет апр 23, 2010 7:29 am

Рали, преди да се включа в семейството на Веселия готвач и аз бях като теб с тортите, да не кажа че и с всичко останало. Но резултатите, които са постигнали всички тук ме стимулираха и реших, че щом човешка ръка може да направи тези неща, значи аз трябва поне да опитам. И така се увлякох, че вече рядко купувам готова храна. Тортите за рожденните ни дни приготвям сама. Не казвам,че станах велик майстор. На външен вид има още много да се желае, но на вкус нямат нищо общо с купените. Сама приготвям и хляба, с много семена и ядки,без консерванти и оцветители, Май поста ми не е за тук, но исках да ти отговоря .
Тортата Добуш още не съм я правила, но е в любими и чака ред.
Изображение
Изображение

mandragoraa
началник печка
началник печка
Мнения: 70
Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am

mimsi

Мнениеот mandragoraa » пет апр 23, 2010 10:53 am

рецептата е следната;2бряица;7сл.захар;7сл.олио;7сл.прясно мляко;1брои амонячна сода;1ч.л.сода бикарбонат;брашно колкото поеме замесва се тесто разточват се 4броя кори .Изпичат се в намазана и набрашнена тавичка.приготвя се крем ванилия (стандартна)отделно приготвяме сироп2/2(2ч.чаши вода ;2ч.чаши захар)прибавяме няколко кристалчета лимонена киселина.Сиропираме,слепваме с крема ,украсяваме по желание,може с плочки крокан но е малко по сложно.ps.преди печенето корите се набождат да не се образуват мехури при печенето.Спорна и успешна работа.Ако имате питане аз съм на разположение :chef:

Потребителски аватар
Ralkata
началник печка
началник печка
Мнения: 116
Регистриран на: чет дек 10, 2009 10:21 am

Мнениеот Ralkata » пет апр 23, 2010 6:30 pm

Аз пак с моите въпроси :cry: амонячна сода и сода бикарбонат не е ли едно и също...или аз бъркам нещо?

mandragoraa
началник печка
началник печка
Мнения: 70
Регистриран на: пет авг 14, 2009 10:33 am

RALKATA

Мнениеот mandragoraa » пет апр 23, 2010 10:41 pm

амониев бикарбонат и сода бикарбонат са два различни набухвателя



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта