Твоята любима рецепта ...

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
sweetnes
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 15
Регистриран на: съб яну 09, 2010 10:55 pm
:: 24 рецепти от sweetnes
:: 36 снимки от sweetnes

Твоята любима рецепта ...

Мнениеот sweetnes » ср апр 28, 2010 8:57 pm

Коя е любимата рецепта на Вас и семейството ви? Това, което те обожават да похапват или пък Вие приготвяте с удоволствие за тях или за гости примерно...
"" Истинските хора понякога си тръгват от живота ти, но никога и от сърцето ти ... ""


Потребителски аватар
sweetnes
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 15
Регистриран на: съб яну 09, 2010 10:55 pm
:: 24 рецепти от sweetnes
:: 36 снимки от sweetnes

Мнениеот sweetnes » ср апр 28, 2010 9:08 pm

Обожавам да приготвям пиле по алпийски. Става сравнително бързо и е много вкусно. Рецептата я опитах за пръв път на заведение и така. Изпържваме си картофи и ги разсипваме в чиниите като трябва да изглеждат като плато. Около 500-600 гр. пилешко бяло месо се сварява и накъсва на парчета. Правим сос бешамел и добавяме и 250 гр. гъби. Към соса добавяме парчетата пилешко. След това сместа се изсипва върху пържените картофи. Накрая отгоре се настъргва кашкавал, който се разтапя. Правим украса с маслини и клонче магданоз. Добър апетит :)
"" Истинските хора понякога си тръгват от живота ти, но никога и от сърцето ти ... ""

andrew
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 1
Регистриран на: чет яну 07, 2010 10:46 am
:: 1 рецепти от andrew
:: 2 снимки от andrew

Мнениеот andrew » ср апр 28, 2010 9:19 pm

Много обичам картофите и за това почти всяко ястие което е с катофи ми е любимо, но най-много обичам мусака и запеканки :D

guarinociro
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Мнениеот guarinociro » ср апр 28, 2010 10:08 pm

Моето семеиство има много любими ястия,но първенството е за лазяната :clap:


Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » чет апр 29, 2010 6:57 am

Хубав въпрос.
Аз,много обичам да панирам.Панирам с много голямо удоволствие какво ли не,най -различни сирена ,кашкавали,зеленчуци,меса и всички във вкъщи много обичаме.Вредно е ,да,ама пък вкусно.
Дъщеря ми много обича спаначена супа с фиде и боб.
Последна промяна от neli1100 на чет апр 29, 2010 7:00 am, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » чет апр 29, 2010 6:59 am

Ох,сетех се малката и татко и много обичат айца-рохки,може пържени или варени,няма значение.
Приятели или роднини,които са идвали у нас повече от един път винаги са харесвали всичко,което съм преготвила,а то си лечи не по-думите,а по облизаните чинии.Съпруга ми също казва,че вкусно готвя.Той обича всичко ,което му преготвя от боб яхния до пържоли.
Дъщеря ми всеки ден по-три пъти на ден когато яде от супите ми казва:м-м-м-м,мамо ти си страхотна готвачка и си изяжда всичко,което съм и надробила,защото е на 4ри.
Разбира се има случаи,когато се разминавам много с предпочитаниа вкус,но това е друга тема.Общо взето е така както написах по-горе.

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » чет апр 29, 2010 7:16 am

sweetnes написа:Обожавам да приготвям пиле по алпийски. Става сравнително бързо и е много вкусно. Рецептата я опитах за пръв път на заведение и така. Изпържваме си картофи и ги разсипваме в чиниите като трябва да изглеждат като плато. Около 500-600 гр. пилешко бяло месо се сварява и накъсва на парчета. Правим сос бешамел и добавяме и 250 гр. гъби. Към соса добавяме парчетата пилешко. След това сместа се изсипва върху пържените картофи. Накрая отгоре се настъргва кашкавал, който се разтапя. Правим украса с маслини и клонче магданоз. Добър апетит :)


Рецептата ми хареса и ще пробвам и без това напоследък трудно се сещам какво да готвя.Още довечера и ще ви пиша.

Потребителски аватар
sweetnes
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 15
Регистриран на: съб яну 09, 2010 10:55 pm
:: 24 рецепти от sweetnes
:: 36 снимки от sweetnes

Мнениеот sweetnes » чет апр 29, 2010 9:12 am

Аз по рядко панирам, понеже не съм чак толкова добра в панировките, не че не се получава, но не е резултата, който трябва. Най-често ползвам готова панировка. Ако може да споделите как приготвяте сместа за паниране ? Предварително благодаря и ще чакам отзив за рецептата с пилето :) Дано им хареса :)
"" Истинските хора понякога си тръгват от живота ти, но никога и от сърцето ти ... ""

Потребителски аватар
neli1100
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 226
Регистриран на: пон яну 25, 2010 8:07 pm
:: 181 рецепти от neli1100
:: 613 снимки от neli1100

Мнениеот neli1100 » чет апр 29, 2010 11:59 am

Подробно описание на панировка имам тук:
http://www.receptite.com/recepta.php?r=14592
тук:
http://www.receptite.com/recepta.php?r=14591
тук:
http://www.receptite.com/recepta.php?r=14594
Панировката си я правя с яйца,без яйца,когато както ми дойде според продуктите,които ми се намират.Задължително гъстотата на панировачната смес трябва да е като за кекс и по-гъсто може,също и да се пърже в много гореща мазнина.Да се задържа на пръста както съм описала в рецептите.Пробвай и съм убедена че ще стане.
А,за пилето довечера ще ти кажа резултата.

Потребителски аватар
gabi_2000
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 103
Регистриран на: ср юли 01, 2009 11:44 am
:: 4 рецепти от gabi_2000
:: 38 снимки от gabi_2000

Мнениеот gabi_2000 » чет апр 29, 2010 1:35 pm

И аз да се включа тук.Любимите рецепти в къщи са баница и кекс.Бобът също е на почит,но не белия,а зеления



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост