хляб но не с мая

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
ani777y
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 18
Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
:: 18 снимки от ani777y

хляб но не с мая

Мнениеот ani777y » нед май 09, 2010 7:54 pm

искам да направя домашен хляб но не с мая а със сода или бакпулвер (или нещо подобно) .но да бъде като нормален хляб а не трошливо да можеш да си топиш манджата дет се вика. може ли рецепти?


Потребителски аватар
Galya68
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 132
Регистриран на: вт май 05, 2009 8:05 pm
:: 30 рецепти от Galya68
:: 45 снимки от Galya68

Мнениеот Galya68 » пон май 10, 2010 12:36 am

Ани,ще ти напиша рецептата,по която моята майка прави содена питка.Аз от години не съм правила хляб вкъщи,но я използвам за мекици и също стават страхотни.
Продукти:
1 кг брашно
1ч.ч. кисело мляко
1 ч.л.сода
1 яйце
1 ч.л.сол
1 ч.л.захар
Отделяш малко от брашното за измесване,а от останалото правиш кладенче.Слагаш всички продукти заедно като предварително смесваш содата с киселото мляко и разбъркваш,за да шупне.Замесваш меко тесто,оформяш питката и я слагаш да се пече в загрята фурна на 180º.Ако искаш,можеш да я намажеш с жълтък,разбит с няколко капки вода.Задължително я набоди с вилица на няколко места.Важно е да я сложиш да се пече веднага,за да не стане тъмна на цвят.Като я извадиш от печката я намажи с масло и я завий с кърпа за 15 мин.(да си обиколи нивката,както казваше баба).
Това е.Пробвай и ще ни разкажеш дали ти е харесала. :chef:
Радвай се на живота.По-късно е,отколкото си мислиш!

Потребителски аватар
ani777y
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 18
Регистриран на: съб окт 24, 2009 8:09 am
:: 18 снимки от ani777y

Мнениеот ani777y » пон май 10, 2010 4:30 pm

мерси тази седмица ще я пробвам и ще пиша ( и снимки ще сложа) :) но... с толкова много бращно няма ли да стане стиклкена

Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

как се прави.. .

Мнениеот PassionFlower » пон май 10, 2010 11:06 pm

даже може и да не ти стигне брашното...
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/


Потребителски аватар
PassionFlower
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 158
Регистриран на: нед май 17, 2009 7:12 am
:: 352 рецепти от PassionFlower
:: 1554 снимки от PassionFlower
Местоположение: Стара Загора
Контакти:

как се прави.. .

Мнениеот PassionFlower » пон май 10, 2010 11:08 pm

ооо, чакай, аз не видях, че няма добавено прясно мляко, извинявай, наистина при такъв случай брашното е повечко..
http://rusianamihailova.blogspot.com.es/



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост