Идеи за пикник

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Ifcheto
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 1
Регистриран на: ср мар 17, 2010 1:59 pm
:: 1 рецепти от Ifcheto
:: 1 снимки от Ifcheto

Идеи за пикник

Мнениеот Ifcheto » пет май 14, 2010 2:31 pm

Какво да приготвим за пикник сред природата?


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5399
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » пет май 14, 2010 2:46 pm

Ива,
Навън могат да се приготвят безброй неща - каквото ти дойде на ум за скара и грил. Ние сме приготвяли катми на сач, печени кебапчета кюфтета, пържоли на жар, риба на скара, печени зеленчуци всякакви, царевица. А печеното агне на чеверме е класика в жанра :wink:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5399
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » пет май 14, 2010 2:50 pm

Всичко за което писах приготвяме на жар - първо се разпалва хубав огън да направи хубава жарава и след това се слага сач за катмите или скара за останалото :)
А може да се ползва и барбекю на дървени въглища, но първия начин е по-автентичен и атрактивен :bliz:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пет май 14, 2010 3:08 pm

Меса в различни маринати, нарязани на тънко, мариноват се от предния ден, така че после върху скарата докато се опекат отвън, да са готови и вътре, а не да са сурови. Пилешки бутчета се слагат по-към края на грила, защото им е нужно повече време.
Зеленчуци на едри парчета, шишове от редуващи се меса на хапки и зеленчунци, шишовете е добре също да се мариноват, пък било и само в олио.
Освен това - риба.
Или приготвени в алуминиево фолио порции, които се слагат с фолиото на грила.
Добре е всички продукти да са в купи с капаци, от рода на тапъруейър например, за да могат да се транспортират лесно и да могат да се затварят по време на приготвянето, да не ги кацат мухи и други насекоми.

Салатите е най добре да са нарязани в различни купи, всеки зеленчук по отделно, дресингите също отделно. Така всеки може да си комбинира в собствената чиния.

Хлябът си го вземете нарязан, най-подходящи са според мен франзели, нарязани на шайби, и шайбите могат да се опекат на грила.

За десерта - най-практично е един десерт, приготвен в голяма купа (кисело мляко с плодове, крем и т.н.) или просто малки купешки десертчета, опаковани по отделно.

Напитките е добре да са в шишета и да се охладят силно преди пътуването, а да се пренесат с охладителни чанти.

Кафе в термос, малки купешки сметанки на порции са по-практични от една кутия конденсирано мляко например.

Пластмасови чинии, чаши, прибори са практични, но не всеки му е вкусно с тях, трябва сама да решиш.

Салфетки, торбички за отпадъците - друго не се сещам в момента.


Приятно прекарване и да направиш снимки :thumup:


:flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2: :flow2:
www.facebook.com/artandhobby



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Bing [Bot] и 0 госта