Домат бюрек

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
donnatela
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: вт юни 01, 2010 2:56 pm

Домат бюрек

Мнениеот donnatela » вт юни 01, 2010 3:30 pm

ПОМОЩ!!!
МОЛЯ ВИ АКО НЯКОЙ ЗНАЕ КАКСЕ ПРАВИ ДОМАТ БЮРЕК ДА СПОДЕЛИ.вЧЕРА ОПИТАХ И СТРАШНО МИ ХАРЕСА.


Потребителски аватар
MUNA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнениеот MUNA » вт юни 01, 2010 6:35 pm

:? Да си призная и на мен ми е любопитно.Чушки бюрек да ,тиквичка бюрек също правя.Но домат бюрек е не съм опитвала но и аз ще чакам рецептата с интерес и ще пробвам.

Потребителски аватар
donnatela
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: вт юни 01, 2010 2:56 pm

Мнениеот donnatela » вт юни 01, 2010 11:45 pm

Аз не съм кулинар и много рядко готвя,в къщи мъжа ми или свекървата се занимават с това.Но домата наистина много ми хареса.Забелязах че беше нарязан на филийки между тях имаше сирене и малко чесън,отвън панировката мисля че беше същата като на чушките бюрек.Но нали ви казах че не готвя само консумирам :oops: и може да съм пропуснала нещо,затова питам за рецепта ако некой е правил да сподели. :chef:

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » ср юни 02, 2010 10:58 pm

Мммм, много вкусно ми звучи :bliz: Предполагам, че между две колелца от домат са сложили овкусено сирене крема с чесън, копър или други подправки, после вероятно са го панирали в брашно, галета, яйца и още веднъж от същото. Но не съм опитвала, само предполагам, затова не гарантирам че се получва по този начин :?
Панирала съм само доматени колеца, и наистина е вкусно .....


Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнениеот i4eto3421 » съб юни 05, 2010 10:25 pm

И аз мисля като Маги.До сега не съм опитвала домат бюрек.Като си купя домати ще пробвам да направя.Тогава мога да бъда по-полезна.

Потребителски аватар
Elti
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 678
Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
:: 31 рецепти от Elti
:: 1236 снимки от Elti
Местоположение: Перник
Контакти:

Мнениеот Elti » нед юни 13, 2010 9:45 pm

Здравейте,
наскоро четох тази темичка и ми стана интересно. Днес бях решила да направя чушки бюрек и се сетих, че може да пробвам да направя и домат бюрек. И аз, като magi71 и i4eto3421, смятам, че технологията е като при другите зеленчуци бюрек. Само, че вместо чесън (както пише magi71 сложих сос песто).
И ето го резултата:
Изображение

На мен лично много ми хареса. Но това все пак е моя импровизация - оригиналната рецепта може да е по-добра.

Потребителски аватар
i4eto3421
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 892
Регистриран на: пон ное 16, 2009 3:10 pm
:: 89 рецепти от i4eto3421
:: 507 снимки от i4eto3421

Мнениеот i4eto3421 » пон юни 14, 2010 11:43 am

Не знам как е на вкус,но на вид е ПРЕВЪЗХОДНО :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:Браво Elti.

Потребителски аватар
MUNA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 394
Регистриран на: нед ное 29, 2009 12:45 pm
:: 63 рецепти от MUNA

Мнениеот MUNA » пон юни 14, 2010 12:48 pm

:clap: ИЗГЛЕЖДА много вусно .Аз вчера правих чушки но не се сетих за домата е другия път ще е само домати.

Потребителски аватар
Elti
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 678
Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
:: 31 рецепти от Elti
:: 1236 снимки от Elti
Местоположение: Перник
Контакти:

Мнениеот Elti » пон юни 14, 2010 1:48 pm

Благодаря!
Пробвайте смело, вкусно е. Аз направих мини доза, само за идеята, но със сигурност ще има повторения. Само да споделя, че в брашното за паниране сложих и малко грис, за да поеме влагата (доматите бяха много добре узрели и сочни)

Потребителски аватар
donnatela
любител с ренде
любител с ренде
Мнения: 4
Регистриран на: вт юни 01, 2010 2:56 pm

:)

Мнениеот donnatela » пон юни 14, 2010 7:08 pm

Наистина изглежда чудесно точно като това което ядох само че без украсата :P
Изображение



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта