здравейте
желанието ми е да си приготва риба като от консерва
в бурканчета със зеленчуци
търся рецепта
благодаря Ви
зимнина - риба
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Здравей!
Доста интересен въпрос си поставил/а и доста търсих отговора.
След дълго четене обобщавам:
Рибата се слага сурова в буркан, като се редува със зеленчуци по желание. Бурканът не се пълни съвсем догоре. След това се затваря и стерилизира 1 час във вряща вода.
Рецептата, която намерих, е за Бяла риба тон със зеленчуци.
*за два буркана по 500 мл
700 г бяла риба тон
1 червена камба
2 моркова
250 г грах, пресен или замразен
2 карамфилчета
2 глави лук
2 стръка розмарин
черен, зелен и розов пипер на зърна, смесен
сол
зехтин
2 с.л. оцет
2 ч.л. шери
В бурканите се слага лукът, нарязан на шайби. Слага се рибата, нарязана на парчета и почистена от костите. Слагат се морковите на шайби и камбата на ивици. Слагат се сол (не е казано колко точно), смесен пипер (явно на вкус), карамфил и по клонка розмарин. Поръсва се с оцет и шери, долива се със зехтин и се затваря с капачките. Вари се 1 час.
За съжаление не е казано, дали се обръща след това. Но мисля че не, защото тук бурканите са други, вакумират по-силно от самото изстиване.
Ето снимка на рецептата
Аз мисля, че всяка друга рецепта би станала по-този начин. Просто не се сещам за причина да не уври рибата (а и зеленчуците) и да не се стерилизира.
Поздрави!
Доста интересен въпрос си поставил/а и доста търсих отговора.
След дълго четене обобщавам:
Рибата се слага сурова в буркан, като се редува със зеленчуци по желание. Бурканът не се пълни съвсем догоре. След това се затваря и стерилизира 1 час във вряща вода.
Рецептата, която намерих, е за Бяла риба тон със зеленчуци.
*за два буркана по 500 мл
700 г бяла риба тон
1 червена камба
2 моркова
250 г грах, пресен или замразен
2 карамфилчета
2 глави лук
2 стръка розмарин
черен, зелен и розов пипер на зърна, смесен
сол
зехтин
2 с.л. оцет
2 ч.л. шери
В бурканите се слага лукът, нарязан на шайби. Слага се рибата, нарязана на парчета и почистена от костите. Слагат се морковите на шайби и камбата на ивици. Слагат се сол (не е казано колко точно), смесен пипер (явно на вкус), карамфил и по клонка розмарин. Поръсва се с оцет и шери, долива се със зехтин и се затваря с капачките. Вари се 1 час.
За съжаление не е казано, дали се обръща след това. Но мисля че не, защото тук бурканите са други, вакумират по-силно от самото изстиване.
Ето снимка на рецептата
Аз мисля, че всяка друга рецепта би станала по-този начин. Просто не се сещам за причина да не уври рибата (а и зеленчуците) и да не се стерилизира.
Поздрави!
www.facebook.com/artandhobby
-
- майстор с шприц
- Мнения: 85
- Регистриран на: пон юни 21, 2010 12:10 pm
- :: 81 снимки от rydd
здравейте
благодаря за отговора и оценявам труда Ви
снимката също ми помага за оринтир
искам да прибавя и домати-настъргано кисела краставичка и сварен зрял боб - това няма да промени предполагам времето за варене - което е най-важно
поздрави
благодаря за отговора и оценявам труда Ви
снимката също ми помага за оринтир
искам да прибавя и домати-настъргано кисела краставичка и сварен зрял боб - това няма да промени предполагам времето за варене - което е най-важно
поздрави
- ivkaa75
- магьосник в кухнята
- Мнения: 2941
- Регистриран на: нед ное 01, 2009 9:35 am
- :: 4 рецепти от ivkaa75
- :: 3 снимки от ivkaa75
Здравейте,
аз всяка година си правя консерва от риба,че имам двама мъже рибари :shock:
става и с костелива речна,като каракуда,кефал
става и с шаран ето моята рецепта,която всички я харесват и винаги е сполучлива:
нарязва се рибата на кубчета(шайби) и се осолява,хубаво е да престой една нощ,за да може добре да се осоли.
Нарежда се в тенджра,като се слкага черен пипер,бахар и дфинов лист,
залива се със марина от 2ч.ч олио,1ч.ч. оцет така се редува марината докато се покрие със два-три пръста над рибата.
Оставя се да къкри на най-слабото което е на котлона(на едно или на много слаб огън,ако е на газ),трябва да се вари два часа,след това се оставя хубаво да изстине в марината.
Слага се в буркани,като се редува ред риба ред,кисели краставички,зрял сварен боб ,лютеница,грах,царевица ,каквото желаете
може един буркан с боб и лютеница,друг с краставички и така нататак.
Посладният ред е риба и се залива с марината в която е варена рибата.
бурканите се стерелизират 20минути.
Това е моята рецепта.
аз всяка година си правя консерва от риба,че имам двама мъже рибари :shock:
става и с костелива речна,като каракуда,кефал
става и с шаран ето моята рецепта,която всички я харесват и винаги е сполучлива:
нарязва се рибата на кубчета(шайби) и се осолява,хубаво е да престой една нощ,за да може добре да се осоли.
Нарежда се в тенджра,като се слкага черен пипер,бахар и дфинов лист,
залива се със марина от 2ч.ч олио,1ч.ч. оцет така се редува марината докато се покрие със два-три пръста над рибата.
Оставя се да къкри на най-слабото което е на котлона(на едно или на много слаб огън,ако е на газ),трябва да се вари два часа,след това се оставя хубаво да изстине в марината.
Слага се в буркани,като се редува ред риба ред,кисели краставички,зрял сварен боб ,лютеница,грах,царевица ,каквото желаете
може един буркан с боб и лютеница,друг с краставички и така нататак.
Посладният ред е риба и се залива с марината в която е варена рибата.
бурканите се стерелизират 20минути.
Това е моята рецепта.
-
- виртуоз с тиган
- Мнения: 4
- Регистриран на: нед яну 10, 2010 11:19 pm
- :: 14 рецепти от eli.mitachi
- :: 46 снимки от eli.mitachi