Зеле

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Зеле

Мнениеот Aliana » вт сеп 07, 2010 1:53 pm

Току що говорих с една приятелка и тя ми разказа следното:
Тя нарязвала прясното зеле и правела салата - с настърган морков, магданоз, черен пипер, олио и оцет. После слагала "салатата" в тенджерата, слагала малко вода и пресен домат, слагала капак и варяла на слаб огън, докато станело манджа. Ставало нещо между прясно и кисело зеле.

Вие как мислите, това ядливо ли е :? Т.е. как ви звучи? Дали да пробвам се чудя.... :/
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
Elti
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 678
Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
:: 31 рецепти от Elti
:: 1236 снимки от Elti
Местоположение: Перник
Контакти:

Мнениеот Elti » вт сеп 07, 2010 2:11 pm

Aliana, бих искала да ти помогна, но нямам идея какво ще стане от това. Притеснява ме оцета, магданоза (сложен предварително), че даже и морковите. Аз не бих пробвала. А ти ако се осмелиш, кажи после как е (на твоя вкус мисля, че може да му имам доверие :D ).
Знам само, че зелето обича повечко мазнина (това било тайната за вкусно прясно зеле). Съжалявам, че с друго не мога да съм полезна. :/

kalpazanka
началник печка
началник печка
Мнения: 5
Регистриран на: вт авг 17, 2010 5:19 pm
:: 2 рецепти от kalpazanka
:: 2 снимки от kalpazanka

Re: Зеле

Мнениеот kalpazanka » вт сеп 07, 2010 3:01 pm

:x
Последна промяна от kalpazanka на чет сеп 09, 2010 7:09 am, променено общо 1 път.

kalpazanka
началник печка
началник печка
Мнения: 5
Регистриран на: вт авг 17, 2010 5:19 pm
:: 2 рецепти от kalpazanka
:: 2 снимки от kalpazanka

Мнениеот kalpazanka » вт сеп 07, 2010 3:06 pm

:x
Последна промяна от kalpazanka на чет сеп 09, 2010 7:09 am, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
Anego
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 115
Регистриран на: съб сеп 04, 2010 10:14 am
:: 26 рецепти от Anego
:: 212 снимки от Anego

Мнениеот Anego » вт сеп 07, 2010 11:35 pm

Всички открития,в т.ч. и кулинарни рецепти се създават по метода "проба-грешка" :).При термична обработка виненият оцет променя вкуса си и придава по-особен дъх на ястието.А за моркова не се притеснявай-винаги когато готвя зеле, прибавям един настърган морков и нямам забележки :) .
Ако се решиш да пробваш се надявам да споделиш опита си и да кажеш с какъв оцет си го приготвила.

korneliq
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 101
Регистриран на: нед дек 16, 2007 2:25 pm
:: 744 рецепти от korneliq
:: 388 снимки от korneliq
Контакти:

Мнениеот korneliq » ср сеп 08, 2010 8:50 am

Манджичката ще стане ...и още как. Само магданоза да се сложи , когато вече е готова...иначе жалко за витамин С. Аз също слагам морков, слагам и 1 дафинов лист, дори съм слагала понякога и изсушени сини сливи-много се връзва вкусът им със зелцето. А оцета се слага за подкиселяване, да добие малко вкус на кисело зеле.Аз оцет не слагам. Слагам само настъргани домати или доматен сок-без вода. Така пак си става леко кисело. Абе не е лошо човек да прояви фантазия и да експериментира. Разни хора, разни вкусове. :chef:

Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Мнениеот vyra59 » ср сеп 08, 2010 3:20 pm

Аз, когато готвя прясно зеле, като го нарежа, го претривам със сол и оцет и тогава го слагам да ври. Слагам морков, доматче, даф. лист. Магданоз накрая, когато вече е готово. Става много вкусно. :chef:
Тази рецепта ми е дала една готвачка преди много години :D
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение

dukato1
началник печка
началник печка
Мнения: 87
Регистриран на: ср яну 14, 2009 11:07 am

Мнениеот dukato1 » ср сеп 08, 2010 7:44 pm

ПРАВИЛАСАМ ПРЯСНО ЗЕЛЕ С ЗЕЛЕНИ СЛИВИ Става много вкусно.

Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 699 рецепти от tillia
:: 2529 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » пон сеп 13, 2010 8:10 pm

Рали, ще стане ястие. Аз също слагам морков, когато готвя зеле. Само че черния пипер, магданоза и оцета бих сложила накрая.
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 188 рецепти от mamcheto61
:: 1001 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Зeлe

Мнениеот mamcheto61 » пон сеп 13, 2010 10:42 pm

:clap: Нaй-вeроятно cтaвa дyмa зa лятно киceло зeлe(притрийкa,попaрник).Бeз домaтито,вcичко ce cлaгa в тeнджeрa,зaтиcкa ce c подходящa чиния,нaливaмy ce водa дa го покриe и го оcтaвяш 2-3 дeнa нa топло дa фтaca.Поcлe го изcтиcквaш от водaтa,добaвяш мy домaти и подпрaвки нa вкyc и готвиш.Aз мy cлaгaм 1дaф.лиcт,3-4зърнa кориaндър,1cкилидкa чecън,мaлко чyбрицa,чeрeн и чeрвeн пипeр и когaто e полyготово го прeхвърлям втaвa и го допичaм във фyрнaтa.Cтaвa рaзкошно!От товa зeлe,aко cи нaпрaвиш повeчe,cлeд кaто го изcтиcкaш от водaтa го нaтъпквaш в бyркaни,зaпeчaтвaш и cтeрилизирaш 10 минyти.Тaкa cи имaш киceло зeлe зa зимaтa.Кaто мy ce cложи мaлко олио cтaвa и caлaткa.Трябвa caмо дa ce внимaвa дa нe ce държи много нa топло зaщото cтaвa много киceло.Нaдявaм ce,чe cъм помогнaлa.
:love:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта