Ролца от раци?!

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
lucky6
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 6 рецепти от lucky6
:: 12 снимки от lucky6

Ролца от раци?!

Мнениеот lucky6 » ср сеп 15, 2010 9:39 am

Здравейте, дами!

Следя ви с интерес, пълти сте с интересни идеи и затова много се надявам да ми помогнете... Мъжът ми ми е купил "на промоция" десетина пакетчета от най-големите ролца от раци. :? Какво да правя с тях?! Два-три пъти ще е салата с царевица, но ми се иска и нещо друго. Имаше нещо като панирани ролца от раци... Някой сеща ли се как се прави? Спомням си и нещо се варяха, развиваха... ама после как беше. Ще чакам идеите ви! Благодаря ви!
Последна промяна от lucky6 на пет окт 01, 2010 12:27 pm, променено общо 1 път.


Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 188 рецепти от mamcheto61
:: 999 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Рyлцa от рaци

Мнениеот mamcheto61 » ср сеп 15, 2010 7:39 pm

:chef: Пaнирaт ce много лecно.Първо лeко ги нaмокряш,cлeд товa ги овaлвaш в брaшно,яйцe и гaлeтa и пържиш.
Дрyг вaриaнт зa caлaтa.
нaрязвaш рyлцaтa нa къcи ивички,cъщо нa ивички нaрязвaш и няколко киc.крacтaвички
и eднa eдрa зeлeнa ябълкa,добaвяш 250-300гр цeдeно киc.мляко рaзбърквaш и охлaждaш понe 2 чaca прeди ceрвирaнe.Дрyг нaчин e когaто прaвиш рycкa caлaтa зaмeняш колбaca c рyлцa от рaци.нaдявaм ce дa cъм ти помогнaлa. :love:

Потребителски аватар
vyra59
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1613
Регистриран на: пон авг 16, 2010 8:22 am
:: 25 рецепти от vyra59
:: 43 снимки от vyra59
Местоположение: Плевен

Мнениеот vyra59 » чет сеп 16, 2010 1:27 pm

Аз също ги панирвам. намокрям ги, потопявам ги в брашно и после в паста
за панирване(патафри-яйца, брашно, бира и чер пипер.Прави се гъста смес,
престоява 15 минути и е готова за панирване). Стават супер! :chef: :thumup:
Не е важно какви обувки носиш, важно е какви крачки правиш!
Изображение

Потребителски аватар
lucky6
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 6 рецепти от lucky6
:: 12 снимки от lucky6

Мнениеот lucky6 » чет сеп 16, 2010 3:57 pm

Много ви благодаря! Това с намокрянето не го знаех. Предполагам, че трябва да са напълно размразени, нали? Довечера се залавям да оползотворя 2-3 пакетчета :chef:


Потребителски аватар
STELKINA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 348
Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
:: 45 рецепти от STELKINA
:: 222 снимки от STELKINA
Местоположение: милано родом от сливен

Мнениеот STELKINA » съб сеп 18, 2010 3:11 pm

Здравей
Не трябва да чакаш да се размразят . Супер мезе за биричка панирани :thumup: .
А може и да направиш сос за спагети . В малко зехтин запържваш лук и като се позапържи добавяш 1 или 2 скилитки чесън нарязани на ситно веднага добавяш и доматен сок . Ако слагаш пресни домати настъргани на ренде оставяш да изври водата . След това добавяш ролцата нарязани оставяш всичко да покъкри на слаб огън 2 минути . Изцеждаш сварените спагети или макарони и добавяш соса . Пожелание поръсваш спагетите с настърган пармезан /кашкавал/

Потребителски аватар
magi71
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1507
Регистриран на: ср юли 16, 2008 7:05 pm
:: 537 рецепти от magi71
:: 950 снимки от magi71
Местоположение: Велико Търново
Контакти:

Мнениеот magi71 » съб сеп 18, 2010 10:14 pm

И аз ги панирам, иначе през зимата ги слагам и в различни салати!

Потребителски аватар
vasseto
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 17
Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm

Re: Рyлцa от рaци

Мнениеот vasseto » нед сеп 26, 2010 3:30 pm

mamcheto61 написа::chef: ...Дрyг вaриaнт зa caлaтa.
нaрязвaш рyлцaтa нa къcи ивички,cъщо нa ивички нaрязвaш и няколко киc.крacтaвички
и eднa eдрa зeлeнa ябълкa,добaвяш 250-300гр цeдeно киc.мляко рaзбърквaш и охлaждaш понe 2 чaca прeди ceрвирaнe....


Добра комбинация е също вместо цедено мляко да използваш майонеза :)
Много сполучлива е и същата комбинация, но с добавка царевица. Нарязват се на ситно всички продукти и се объркват с майонеза. :P

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » пон сеп 27, 2010 4:19 pm

Ето ти още две идеи за ролцата

Изображение

ориз за гарнитура с ролца, но не си личи много,много на снимката

Изображение
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !

Потребителски аватар
lucky6
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 6 рецепти от lucky6
:: 12 снимки от lucky6

Мнениеот lucky6 » пет окт 01, 2010 12:26 pm

RENI55 на първата снимка това бутер тесто ли е? Изглежда интересно. А панираните ролца се харесаха и от таткото и от малката и от гостите. Не ги бяха яли така. Някои даже не познаха какво е. Сега обядвам със салата с ролца от раци. Благодаря на всички ви!

Потребителски аватар
reni55
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1188
Регистриран на: ср юни 25, 2008 7:49 pm
:: 227 рецепти от reni55
:: 321 снимки от reni55

Мнениеот reni55 » пет окт 01, 2010 10:14 pm

Лъки, да - бутер тесто е.
НАПРАВИ ДОБРО И ЩЕ ТИ СЕ ВЪРНЕ СТОКРАТНО !



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта