сладко от вишни

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
tony8
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 5
Регистриран на: пет ное 20, 2009 3:20 pm
Местоположение: гр.Русе

сладко от вишни

Мнениеот tony8 » ср окт 20, 2010 10:32 am

Имам от миналото лято 3 бурканчета сладко от вишни, обаче много се е сгъстило. Някой може ли да ми каже как да му върна предишния вид . Дали няма да подейства водна баня и да го пресипя в съд и да добавя малко вода ?


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » ср окт 20, 2010 2:18 pm

Под сладко нямаш пред вид конфитюр, нали? А точно сладко, където продовете са цели в сладка течност?

Честно казано незнам, дали пектинът се отпуска при повторно загряване, но затоплено можеш може би по-добре да го изкараш от буркана, без да нараниш плодовете. Ако не става, бръкни първо с нож в средата на буркана, извади го, после бръкни в прореза с голяма лъжица и го изкарай на две части. Ако бурканът е със стеснено гърло, ще е малко по-трудно. Все ще нараниш няколко плодчета, ама това е цената :)
От там нататък вече можеш да си го размиеш с малко вода, само че незнам тогава колко ще му е трайността. Едва ли ще е по-трайно, ако водата е преварена.

Надявам се да намериш решение :thumup:

Поздрави!

Ралица
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
tony8
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 5
Регистриран на: пет ное 20, 2009 3:20 pm
Местоположение: гр.Русе

сладко от вишни

Мнениеот tony8 » ср окт 20, 2010 6:40 pm

Много ти благодаря за идеите - и аз си разсъждавах така. Ще долея малко вода-и без това у нас едва ли ще се задържи до Нова Година. :D

Потребителски аватар
samsisto
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 5
Регистриран на: нед ное 29, 2009 11:34 am
:: 2 рецепти от samsisto
:: 3 снимки от samsisto

Re: сладко от вишни

Мнениеот samsisto » чет окт 21, 2010 10:36 pm

tony8 написа:Имам от миналото лято 3 бурканчета сладко от вишни, обаче много се е сгъстило. Някой може ли да ми каже как да му върна предишния вид . Дали няма да подейства водна баня и да го пресипя в съд и да добавя малко вода ?

Направи си пала4инки и така сладкото сте свърши бързо.............


Потребителски аватар
tony8
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 5
Регистриран на: пет ное 20, 2009 3:20 pm
Местоположение: гр.Русе

сладко от вишни

Мнениеот tony8 » пет окт 22, 2010 3:00 pm

:D :thumup: И аз така си помислих .

Потребителски аватар
Anego
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 115
Регистриран на: съб сеп 04, 2010 10:14 am
:: 26 рецепти от Anego
:: 212 снимки от Anego

Мнениеот Anego » нед окт 24, 2010 10:03 pm

Както си е запечатано го сложи в тенджера с вода и го кипти.Още докато е топло го отвори-ще се е втечнило.След това си го обработи по стандартния начин-доливаш му вода,преваряваш го отново, прибавяш му лимонена или винена киселина.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост