Приготвяне на заек

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
nailyan
началник печка
началник печка
Мнения: 81
Регистриран на: ср сеп 22, 2010 11:04 am

Приготвяне на заек

Мнениеот nailyan » съб окт 23, 2010 10:44 am

Чета и ви се възхищавам колко добри сте в кухнята.Като чета чак ми се прияват разните вкусотиики.Пробвах някои рецепти от тук станаха много сполучливи,за което БЛАГОДАРЯЯЯЯЯ.
Утре ще готвя заек но не искам пълнен.Може би някой ще ми помогне с някоя рецептичка......За което предварително благодаря.
На всички пожелавам усмихнат ден....

http://www.youtube.com/watch?v=BzTTwlKfyAU :D :D :D


Потребителски аватар
tillia
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 495
Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
:: 699 рецепти от tillia
:: 2529 снимки от tillia
Контакти:

Мнениеот tillia » съб окт 23, 2010 4:47 pm

В раздела "Ястия със зешко месо" има 65 рецепти, предполагам че ще можеш да си избереш, съобразно наличните продукти, подходяща рецепта. Успех и докладвай! :thumup: :chef:
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums

Истината е въпрос на гледна точка !
Изображение Изображение

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 188 рецепти от mamcheto61
:: 1001 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Приготвяне на заек

Мнениеот mamcheto61 » нед окт 24, 2010 2:00 pm

:flow2: :flow2: Скъпа Найлян,малко късно видях запитването ти за заека,но въпреки това реших да ти предложа нещичко.Аз си отглеждам зайци и много често присъстват на трапезата ни.Приготвяла съм го по най-различни начини,но един се утвърди окончателно-печено заешко или както аз си го наричам-"Фалшиво агнешко"-за тези които не обичат агнешко.Ето и начина на приготвяне:разфасоваш заека на порции,подсушаваш го.В купа слагаш 1/2 пакетче почти,но не съвсем,разстопено масло,добавяш 1к.ч.олио,1ч.л. червен пипер,черен пипер,сол и подправки на вкус и ако нямаш пресен джоджен добавяш 1ч.л.сух стрит(ако имаш пресен ще ти трябват 3-4 стръкчета-но не ги режи,те ще ти трябват накрая)Разбъркваш хубаво сместа и с нея омазваш порциите 1 по 1 и ги редиш в тавичка.Между тях мушваш клонките джоджен,наливаш 1 и 1/2 ч.ч.вода завиваш с фолио и мяташ в загрята фурна за 1ч30 м.Дреболийките си ги приготвям също като агнешка дроб сърма и с нея гарнирам печеното.Опитай няма да съжаляваш.Приятно готвене! :cook: :clap:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта