Зеленчуци и плодове не толкова познати в България

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Зеленчуци и плодове не толкова познати в България

Мнениеот ma_rri_na » пон окт 25, 2010 12:50 pm

Много от нас вече използват много чуждестранни плодове и зеленчуци в кухнята и рецептите си. Много от тях са в замразено състояние.
Искам в този форум да Ви представя снимки на зеленчуци и плодове, които са отгледани от мен и Вас , не взети от Интернет , Wikipedia и т.н.
Ще бъда благодарна на всеки включил се в тази тема.
И така.... Да започваме :

Това е спанак тип Манголд - в две разновидности с по тъмни и по светли листа. Издържа и на зимни студове
Изображение
Изображение

Кръгъл морков - става като репичка . Сорта е хибриден
Изображение

Патисон - в случая е силно презрял и твърд, бере се веднага след като достигне определен размер и жълто зелен на цвят, защото кората започва да се втвърдява - в случая цвета е избледнял до леко кремаво
Изображение
Изображение

Колраби
Изображение
Брюкселско зеле
Изображение
Изображение

Изсъхнал артишок - пазя го за семе - многогодишно растение - в началото на следващото лято ще Ви пусна снимка на зелен такъв
Изображение

Киви или Актинидия - развъжда се като лоза има мъжки и женски растения
Изображение
Изображение

Давайте Вие по нататък


Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост