Крем карамел

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
vasseto
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 17
Регистриран на: чет сеп 25, 2008 9:28 pm

Мнениеот vasseto » пон фев 28, 2011 11:43 pm

силната фурна и фолиото отгоре няма да помогнат, на силна фурна водата ще ти завира много бързо в тавата. Крем карамела по учебник се пече на 120-130 градуса, като продължителността на печене е 2-3 часа :)
:chef:


paur
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: съб ное 20, 2010 8:54 am

карамела...

Мнениеот paur » чет мар 03, 2011 11:39 am

vasseto написа:силната фурна и фолиото отгоре няма да помогнат, на силна фурна водата ще ти завира много бързо в тавата. Крем карамела по учебник се пече на 120-130 градуса, като продължителността на печене е 2-3 часа :)

слагаме го в студена фурна, задаваме 150 града и като се позачерви леко отгоре спираме фурната и го остава да изстине вътре... отличен резултат, без шупли
карамелът у нас си стои на плочка и много му се радвам. стопиава се до ниакъде след ниаколко дни престой в хладилника

Потребителски аватар
chochi
началник печка
началник печка
Мнения: 14
Регистриран на: нед ное 29, 2009 1:31 pm
:: 6 рецепти от chochi
:: 9 снимки от chochi

Мнениеот chochi » пет мар 04, 2011 9:34 am

Аз първо слагам сместа от мляко, яйца и захар в чашките(дори и обикновени) и след това изсипвам карамелизираната захар вътре,но винаги на студена фурна и студена вода в тавичката .И както каза vasseto-на 130 градуса 3 часа.

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнениеот BRIDA » нед мар 06, 2011 12:17 pm

Здравейте...........по въпроса с крем карамела,колкото пъти го правих по правилата,толкова пъти не ми се получи...........след време приготвих кодрит кадир(рецептата)а в нея се приготвя по противоположен ред крем карамела и ми се получи.....гладък и вкусен........от тогава,бъркам сместа без притеснения кое с кое..............и слагам формата винаги в гореща вода......:):):)
Изображение


Потребителски аватар
lucky6
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 6 рецепти от lucky6
:: 12 снимки от lucky6

Мнениеот lucky6 » вт мар 08, 2011 12:26 pm

Здравейте отново!

Честно да ви кажа май колкото по не се старая толкова по-добре става. Онзи ден отново го направих, но нямах много време - без фолио, никакви три часа и нищо по-особено при приготвянето. Изядоха се 2 на другия ден и те си имаха малка плочка. На втория се доизядоха останалите 4 и на дъното нямаше нищо залепнало или неразтопено!!! :clap: Може да ви е смешно, ама аз си го отбелязвам като огромен успех, че чак съм леко горда от това. Като прибавим и факта, че поръчаната миналата седмица в заведение порция също имаше плочка на дъното... направо ще ходя с вирнат нос до следващото забъркване.
Много ви благодаря за съветите!



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google Adsense [Bot] и 0 госта