ПАНИРАНИ ШНИЦЕЛИ
Нарязва се месото напреко на тънки пържоли,които се начукват с чук.
Осоляват се.После се овалят в брашно.Всяка пържолка се потапя в разбити яйца и се оставя така,в дълбоката купа да покисне хубаво.През това време си приготвяме тиган(с незалепващо покритие),слагаме олио да се сгорещи и започваме да ги пържим пържолите от 2 страни до златисто.Месото става мн. крехко и може да се яде дори студено.ЗАБЕЛЕЖКА: пържолката е мн. тънка.колкото нокът.
Вкусно и сочно телешко месо!
- akva7
- магьосник в кухнята
- Мнения: 403
- Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
- :: 15 рецепти от akva7
- :: 107 снимки от akva7
- Местоположение: София
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 2
- Регистриран на: чет ное 25, 2010 12:50 pm
- Местоположение: плевен
По-вкусни стават като се киснат в мляко!akva7 написа:ПАНИРАНИ ШНИЦЕЛИ
Нарязва се месото напреко на тънки пържоли,които се начукват с чук.
Осоляват се.После се овалят в брашно.Всяка пържолка се потапя в разбити яйца и се оставя така,в дълбоката купа да покисне хубаво.През това време си приготвяме тиган(с незалепващо покритие),слагаме олио да се сгорещи и започваме да ги пържим пържолите от 2 страни до златисто.Месото става мн. крехко и може да се яде дори студено.ЗАБЕЛЕЖКА: пържолката е мн. тънка.колкото нокът.
- veselinka
- виртуоз с тиган
- Мнения: 34
- Регистриран на: нед окт 25, 2009 10:25 am
- :: 2 снимки от veselinka
- Местоположение: гр.Шумен