Пиле със бира

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Vikkttor
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 11
Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm

Пиле със бира

Мнениеот Vikkttor » чет дек 02, 2010 5:46 pm

Проблемът ми е следният. Вчера се опитах да направя пиле набучено на бутилка със бира но бирата така и не пожела да излезне от бутилката и не се получи. Какви са изискванията при готвенето за да започне бирата да кипи и облива пилето ? Фурната ми е голяма - печка със котлони и фурна със реотани, няма вентилатор.Оставих тавата със пилето на бутилка на най-долната преграда. Може би е заради фурната ? Или трябва да се сложи нещо във бирата за да започне да кипи. Разяснете ми ще съм благодарен :)


Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 188 рецепти от mamcheto61
:: 1001 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

пиле с бира

Мнениеот mamcheto61 » чет дек 02, 2010 8:01 pm

:D :D аз също правя вече няколко пъти тази рецепта,която видях в каталога с рецепти на сайта,но там дори и в коментарите не пише че трябва бирата да кипне.Тя се оставя за да се изпарява и пилето да поеме от изпаренията на бирата и да стане по сочно и с по приятен вкус,така че не се притеснявай не е виновна фурната ти, нито ти си сбъркал/а нещо рецептата,и другото нещо за ради което се пълни шишето или бурканчето(и този вариант изпробвах и съм по-доволна от него)за да държи пилето право,да не се гътка.Мисля,че съм права,но ако греша,дано другите колежки ме поправят и ти помогнат със съвет.Другият вариянт виж кой е автора на рецептата "Пиле на шише" и направи запитване на личини съобщения,вярвам,че автора ще ти отговори най-точно.Успех!!!! :thumup: :thumup: :thumup:

Vikkttor
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 11
Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm

Мнениеот Vikkttor » чет дек 02, 2010 8:43 pm

Ми аз го правих по тая рецепта: http://forum.kulinar.bg/viewtopic.php?f=2&t=1075
Пише, че бирата почва да кипи и облива пилето само, че не знам как става тая магия. Пише също фурната да се включи отдолу на 4 и отгоре на 3. Моята фурна обаче няма такива опции. Дали не е от розмарина например и да не ми е кипнала понеже не слоих розмарин в бутилката ?

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 188 рецепти от mamcheto61
:: 1001 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

пиле с бира

Мнениеот mamcheto61 » пет дек 03, 2010 12:45 am

:D :D Като прочетох рецептат и последвалите коментари за нея разбрах,че фурната трябва да се включи студена и постепенно да качва градусите и че трябва да е доста силна за да заври бирата,защото по рецепта от долу трябва да е силна,а отгоре по слаба за да не изгори пилето.Щом нямаш такива опции на печката,включи я на ни-високата степен и пробвай да направиш от фолио подходящо покривало на пилето,такаи бирата може да заври по-бързо и щом почне да облива пилето,махни фолиото,а розмарина не е пречка за кипенето,той се слага за аромат.Това е от мен,дано съм ти помогнала с идеята си.Желая ти успех и пиши,ако си успял/а,ще ми бъде интересно какво е станало. :thumup: :thumup: :thumup:


Vikkttor
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 11
Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm

Мнениеот Vikkttor » пет дек 03, 2010 10:17 am

Аз така и направих. Включих фурната до дупка - 250 покрих пилето отгоре с фолио и сложих тавата на най-долната преграда. Следващия път мисля да пробвам със тава от станиол - от тези тави в които продават баниците бела и да я сложа направо на дъното. Може и да се получи макар, че пак се съмнявам. Сигурно трябва специална фурна за тази цел.

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » пет дек 03, 2010 11:55 am

Моята фурна е малка и не мога да сложа пилето изправено върху бутилка, но пак го правя с бира - слагам го легнало с подправките и малко масло, изливам отгоре бирата, завивам го с фолио и го пека на средно силна фурна(около 180-200 градуса). От време на време махам фолиото и обливам цялото пиле със соса, който се е образувал в тавата(това е много важно, за да ти се получи крехко и сочно месото). Накрая махам фолиото и запичам за около десет минути. Образува се много хубава коричка и пилето е сочно.

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 188 рецепти от mamcheto61
:: 1001 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

пиле с бира

Мнениеот mamcheto61 » пет дек 03, 2010 5:22 pm

Vikkttor написа:Аз така и направих. Включих фурната до дупка - 250 покрих пилето отгоре с фолио и сложих тавата на най-долната преграда. Следващия път мисля да пробвам със тава от станиол - от тези тави в които продават баниците бела и да я сложа направо на дъното. Може и да се получи макар, че пак се съмнявам. Сигурно трябва специална фурна за тази цел.
:

:flow2: :flow2: :flow2: Аз имам идея,защо не се откажеш,аз на твое място бих го направила.Виж колежката от горния пост каква хубава рецепта ти е написала,пък то пилето дали ще е на шише право,или легнало в тавата,като го сервираш в чинията никой няма да разбере как е печено,важното да е вкусно,пък и бирата вече и тя е скъпа,така че половината ще използваш за приготвянето на пилето,а другата половина като допълнение към готовото пиле за по добро храносмилане.Послушай ме и прочети какво е написано по горе и няма да имаш ядове.Това е от мен,пък ти си решавай.Сега заради едно пиле нова фурна да си купуваш,не си струва.Успех!!! :zwyncheta: :zwyncheta: :zwyncheta:

Vikkttor
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 11
Регистриран на: чет ное 18, 2010 5:41 pm

Мнениеот Vikkttor » пон дек 06, 2010 3:36 pm

Да следващия път ако не разбера как става ще го поливам по време на печене, но понеже съм много любопитна натура - ще попитам и други хора.

Благодаря за високата трибуна :)

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнениеот BRIDA » чет дек 09, 2010 2:45 pm

Продукти:
1 пиле
1 бира
Масло
Вода
По желание могат да ви трябват още: червен пипер и подправки.

Приготвяне:
Измивате хубаво пилето, след което го осолявате (на вкус, аз не соля). Взимате бирата и преди да я отворите измийте много хубаво шишето с веро (не е фатално, ако етикета не падне). Отваряте бирата (0.500) и изсипвате половината в чаша. Доливате шишето с вода. Взимате една по-голяма тава, слагате шишето в средата на тавата и след това наръгвате пилето върху шишето.

Намажете пилето с масло (колкото искате). Тъй като месото става малко сухо, можете да направите малки “джобчета” в кожата на пилето, където да сложите парценца масло. Ако искате можете да го овсусите с различни подправки, въпрос на вкус.

Слагате тавата във фурната, включвате на 200°С и печете 2 часа. Докато пилето се пече можете 2-3 пъти да го мажете внимателно с още масло (ако имате кулинарна пипета си разтопете предварително масло и обливайте пилето, а ако нямате – режете парче масло и смело с вилицата :)))).

Можете да експериментирате с всякаква гарнитура.

Сигурно се питате какво се случва с половината бира, която изсипахме в чаша? Тя ви прави компания докато печете пилето :)))
източник http://vladi.telemaniac.com/?p=933


Продукти:

1 цяло пиле

1 бутилка бира*

80 гр масло

сол, червен пипер.

- картофи за гарнитура



Приготвяне:

Пилето измиваме и подсушаваме с домакинска хартия.

Посоляваме, намазваме с червен пипер и маслото навсякъде.

Пъхаме пълната с бира бутилка в пилето от към трътката, докато се покаже отгоре гърлото на бутилката.

Слагаме изправено в тава с малко мазнина и печем около 1, 5 ч. на 200* С.

Картофите измиваме, почистваме и нарязваме на едро.

Посоляваме, подправяме на вкус и слагаме около пилето.



*Целта на бутилката е да играе ролята на грил, а бирата като заври се излива през цялото време върху пилето.
Изображение
Изображение

Една моя приятелка пилето с бира го приготвя като го слага леко легнало........и така си поемало бирата по лесно.............. :? дано съм била полезна...............
Изображение

BRIDA
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 656
Регистриран на: вт авг 25, 2009 11:14 pm
:: 156 рецепти от BRIDA
:: 269 снимки от BRIDA

Мнениеот BRIDA » чет дек 09, 2010 2:53 pm

http://193.43.26.11/bg/productions/30/e ... samokovski

на този адрес има видео .........след приготвянето на питката се приготвя петровско пиле:):):)
Изображение



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта