Провал в кухнята! [2]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
CVETETO3101
началник печка
началник печка
Мнения: 126
Регистриран на: пон авг 08, 2011 5:29 pm
:: 10 рецепти от CVETETO3101

Re: Провал в кухнята! [2]

Мнениеот CVETETO3101 » ср апр 02, 2014 1:15 am

mimidani1234 написа:чушки се развалят когато има тор повече от необходимото когато се пекат в много топло време и не се стерилизират веднага зависи и от капачките по добре по скъпи но сигурни солят се и се варят 15 минути


mimidani1234 - от моя опит досега топлото време и моменталическата стерилизация не оказват влияние върху развалянето. Напротив, след като ги изпека и обеля, задължително ги оставям да се отцедят за 1 нощ в цедка (ако е по-голямо количеството в пластмасови щайгички с дупки). После стерилизирам най-малко 30 мин.
Преди години имах провали при стерилизация - бомбираха ми буркани, докато една съседка не ме открехна на номера за отцеждането. :thumup:
Другият начин е без стерилизация - пак печени, белени, отцедени и в найлоново пликче във фризера. Запазват се до 2-3 години безпроблемно. Трябва да са здрави месести капии.
Третият начин е в буркан от компот на дъното се слагат 2 аспирина размити в 1-2 с.л. вода. Пекат се чушки почистени от дръжки и семки на чушкопека и се нареждат една по една (по реда на печенето) без да се белят в буркана,като се натъпкват с чукало - да си пуснат сока и да няма въздух между тях. Докато се пече следващата чушка, буркана се покрива с капачка. Аз пека на 2 чушкопека едновременно за по-бързо. Когато буркана се напълни - отгоре слагам пак 2 аспирина в 1 с.л. вода. Бързо се затваря буркана със затварачката и се обръща на капак. Обикновено нареждам няколко буркана в тавичка (за всеки случай ако нещо реши да протече ако не съм затворила добре) и във фурната на 100 градуса за 10-15 мин. После изключвам фурната и оставям да изстинат в нея върху капачка. Досега не ме е подвеждал и този начин. Зимата вадя, беля и готвя. Но най-бързия начин е във фризера.
А топлото време въобще не ме притеснява - август и септември слагам чушки.
:thumup: :hungry:


Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Re: Провал в кухнята! [2]

Мнениеот Sirena » ср яну 21, 2015 4:27 pm

С малък шприц стават тулумбени йероглифи :D Открих нов начин на оформяне :yee:
21012015112.jpg
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."

Потребителски аватар
teditodorova
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 15
Регистриран на: нед яну 25, 2015 2:34 pm
:: 65 рецепти от teditodorova
:: 379 снимки от teditodorova

Re: Провал в кухнята! [2]

Мнениеот teditodorova » ср фев 11, 2015 11:40 am

И аз исках да се похаля с пълния си провал на украса на торта с парено тесто.Аз ли не го направих както трябва не знам,ама нищичко не се получи.Със гордо вдигната глава казвам,че си беше пълен провал...Ама не мога да кача снимката,не знам как става.

Потребителски аватар
cookingtime
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 1
Регистриран на: пон яну 26, 2015 6:03 pm
:: 43 рецепти от cookingtime
:: 57 снимки от cookingtime

Re: Провал в кухнята! [2]

Мнениеот cookingtime » съб мар 07, 2015 5:19 pm

Голям провал е като не вземеш точните продукти и точени кори!! :D :) ;)



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта