Провал в кухнята! [2]

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пет юни 03, 2011 11:08 pm

:rotlf: :rotlf: :rotlf: :rotlf: :rotlf:

Голяма история, нямам думи!

Аз сигурно бих се травматизирала от такъв публичен провал... :shock: :shock: :shock: И бих травматизирала и колежката така, че да помни и тя! ;)
Как няма да ти се засегне честта, че и при такава безмилостна аудитория при това....ужас, ужас!

Само ти завиждам за условията, които описваш! И аз бих искала да вилнея в такава кухня :yee:
Надявам се поне си се насладила през цялата почивка на лукса, въпреки утежнения старт! :wink:
www.facebook.com/artandhobby


Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Мнениеот ma_rri_na » съб юни 04, 2011 11:50 am

Всъщност почивката мина доста добре. Мястото беше / базата най- вероятно е продадена на някого, защото предприятието го приватизираха и разпродадоха голяма част от него/ ,
може би все още е уникално красиво , съчетание от Балкан / източния дял на Стара планина/ и сладководна вода - красота , релакс и спокойствие в малко селце. :eek:
Наистина ми хареса да готвя в такава кухня :) , но само за седмица. :)

Историята я помня добре , а същата тази колежка каза :
- Защо им се " вързваш" , останалите гледат че се впрягяш и те ядосват. Голяма работа . Нали всичко се изяде и си сипваха по 2-3 пъти от супата. Аз откъде да зная , че месото на кокошките се вари предварително. Не ти казах , за да не ми се караш, че не съм взела пилета!

Вярвам и , въпреки че беше по възрастна от мен - има такива хора, които са винаги на някакви диети, а в къщи им готви някой друг - я майката , я свекървата .

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб юни 18, 2011 9:04 am

Важното е, че сте прекарали добре и си имате незабравим(и) спомен(и) ! :)

На мен ми се случи вчера нещо - то не е точно провал в кухнята, но точно толкова неприятно.

Ние често ходим на покупки до Холандия, на около 110 км е и има съвсем различни стоки в сравнение с тукашния пазар. А е и по-евтино, така че си струва. Вчера пак отидохме на пазар до там, но аз нямах много време, всъщност имах само 1 час, защото в 17 часа пак бях на работа. През цялото време само се притеснявах, дали няма да попаднем в задръсване на връщане. Без много да мисля, само слагам в количката това, което винаги купувам - безбройни видове фла, холандски хлябове, фруктови млека и т.н. В един момент видях мляко с ориз, няколко пъти вече се сблъсквам с него, но по принцип такива неща си ги правя сама и не купувам. Вчера обаче си казах - защо пък не? И го грабнах разсеяно.
Снощи след работа, в 23 часа, се прибирам и съм прегладняла, ама страшно. Моят син си имал гостенин и омели манджата :) така че аз решавам да си сипя мляко с ориз. Синът ми и той се записа директно. Сипах две купички, тръшкам се на дивана, гребвам , кусвам и ... ужас! Това мляко с ориз е без никаква захар! Отвратителен "вкус" или по-точно липса на вкус, консистенцията - водниста, оризът - разварен.... Синът ми измуча възмутено и хукна да плюе, аз го последвах.... Разгледах после пакета, но аз не знам холадски... от картинката аз лично разбирам, че е натурално мляко с ориз, а ако искаш, можеш да му сложиш кафява захар или крокан. Сложихме си ние захар, синът сложи и канела, но стана... безвкусни, разварени зърна ориз в сладък воднист сос. Абе - във всички случаи провал в купата!
Ето го супер продукта :D

Изображение
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Мнениеот ma_rri_na » ср юни 22, 2011 11:19 pm

Aliana , може продукта да не е бил вкусен ,но е изключително интересен - мляко с ориз в картонена кутия. Не съм предполагала, че и холандците ядат такова нещо, а още повече , че ще го и опаковат в кутия като мляко :shock: .
Предполагам, че е бил някакъв диетичен продукт след като е бил и рядък и без захар .
Много често самите опаковки на кутиите примамват купувача с външен вид /такава тема има някъде из форума/ .
Но, за фла , наистина както го описваш е нещо превъзходно.

В интерес на истината никога не съм обичала мляко с ориз - намразих го още от детската градина, заради канелата - слагаха отгоре дебел слой канела миришеща освен на канела и на чубрица. Никога , ама никога до сега не съм правила мляко с ориз.

Твоят случай ми напомня, когато аз си купих 6 консерви с гръмкото наименование "Тексаска салата с риба тон" и очерователно вкусна картинка на кутията - салата отгоре с голямо парче риба тон. От надписа на кутията разбрах само името на салатата ,и че е произведена във Франция. Салатата беше с много сос - рядък и отвратителен и тук таме в него "плуваха" - моркови, царевица, лук, чушки, грах, кисели краставички, маслини т.е всичко друго освен основното за която я взех - риба тон и зехтин.
Мъжа ми доста омърмори когато взех 6 броя без да съм ги опитала .Когато се върнах в къщи и отворих една , трябваше под "зоркия" му поглед да я изям с голям апетит, защото след първата хапка му казах, че няма да му дам да опита и тя е само за мен :wink: толкова е вкусна. :lol:

Искам да кажа, че от непознат продукт взимаш само един пробваш и ако не ти хареса го изхвърляш, а не взимаш много, не ти харесва и се чудиш какво да правиш с останалите.

Защото все пак сме си българи и по принципа на шопа , който си купил сапун вместо кашкавал -неможеш да кажеш : " Пени се не пени ке те ядем !Я пари съм давал! :lol:


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет юни 23, 2011 12:29 am

:D :D :D

Марина, мила, направо ме срази! Как така си изяла цялата гадна салата??? Ужас! Само за да не те будалка мъжа ти, така ли?! Е това се казва гордост! :D :D :D Нямам думи!

За мляко с ориз - тук се продава готово, в пластмасови кутии по 150 г мисля че са, като киселите млекца, само че на дъното имат щуротии - има с ябълки, с канела, с череши, с ванилов сос и т.н. , да си ги разбърква човек. Аз се впечатлих от холандското, че картона беше голям и без нищо извътре.... ама то пък чак и без захар! :roll: Иначе накарах всички да кусат и който се набърчи, го питах: Не ти ли харесва? Сложи си захар! Какво? И така не ти харесва? Ех, не може да ви се угоди! Ами то ако е така, повече няма да купувам , като ще е само за мен няма смисъл :wink:
www.facebook.com/artandhobby

mis_val
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 67
Регистриран на: вт апр 19, 2011 10:07 am
:: 6 рецепти от mis_val
:: 152 снимки от mis_val

Мнениеот mis_val » нед юни 26, 2011 12:44 pm

Момичета много ме развеселихте!
Ама и малко ви завидях.То това провал в кухнята ли му викате.Те вашите "провали" или са от некачествен продукт,или от грешка на "помагачите".
Аз вчера правих едни козуначени кифлички,но брашното не ми стигна и тъй като малката спеше не ми се рискуваше да ходя до магазина,за да не я събудя.Отворих шкафа с надежда да открия още малко,но уви.Но...съзрях в дъното на шкафа грис и реших да пробвам,като забравих да напиша,че маята не ми втаса. :thumdown:
В крайна сметка ставаха за ядене,но вида им не беше от най-впечатляващите и първия ден доста хрупаха от гриса.
Но при мен нали никога издънките не са само по една, днес пак се поизложих.
Тръгнах да правя конфитюр от ягоди за първи път в живота си и вместо гелфикса,който ползвах изсипах захарта.И бъркам,бъркам а то си седи течно и се чудя какво се случва.По едно време си викам слагам го в бурканите и каквото стане.В момента,в който ги взимам и какво да видя.Гелфикса си седи.Веднага го сложих и конфитюра стегна.За моя радост стана много сполучлив и вкусен.

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » пон юни 27, 2011 10:24 pm

Ново оплакване:

Направих Бананов кекс Угат Банана Много вкусен, мога само да го препоръчам!
Реших да го украся, както го украсяват еврейките - с каренце на една кука за шаблон и наръсено с пудра захар.

Тук е резултатът :oops: :roll:

Изображение

Изображение
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
mamcheto61
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 185
Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
:: 188 рецепти от mamcheto61
:: 1001 снимки от mamcheto61
Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко

Мнениеот mamcheto61 » вт юни 28, 2011 5:20 pm

:D :D Рали само дето си си нацапала каренцето,ма и аз не знам защо не се е получило.Аз като искам да си украся нещо си изрязвам сама фигурките,е не винаги и на мен ми се получават,но досега с каре не бях пробвала ,а съм плетачка на една кука и имам доста модели.Пожелавам ти успех при следващия опит :thumup: :thumup: :thumup:

Потребителски аватар
akva7
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 403
Регистриран на: нед фев 21, 2010 10:14 pm
:: 15 рецепти от akva7
:: 107 снимки от akva7
Местоположение: София

Мнениеот akva7 » съб юли 02, 2011 7:59 pm

Аз също пробвах с каре и на мен не ми стана.Може би,карето трябва да е колосано,за да стои равно.Виж с хартия-става.Изглежда си има някаква тънкост,която ние не знаем.Трябва да се надникне в някой руски сайт,там има доста хитринки.
Изображение

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб юли 02, 2011 11:41 pm

Аз мисля, че се сетих как ще стане. Напудря се равномерно целия сладкиш с пудра захар; карето се намокря, поизстисква се и се опъва във форма. После внимателно се слага отгоре. Където се допре то ще стопи захарта, а където са дупките му - ще остане захар. Е, не съм сигурна, че това е методът, с който еврейките го правят, но така ще се получи. Само че няма да тръгна да го пробвам така. :roll:
www.facebook.com/artandhobby



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта