Свински далак

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
my_alionushka
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 1
Регистриран на: ср окт 14, 2009 2:21 pm
:: 5 рецепти от my_alionushka
:: 3 снимки от my_alionushka
Местоположение: София

Свински далак

Мнениеот my_alionushka » съб мар 12, 2011 5:50 pm

Някой да има идея как да приготвя свински далак?


Потребителски аватар
STELKINA
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 348
Регистриран на: съб авг 15, 2009 8:38 pm
:: 45 рецепти от STELKINA
:: 222 снимки от STELKINA
Местоположение: милано родом от сливен

Мнениеот STELKINA » нед мар 13, 2011 2:39 pm

Здравей
Аз го правя пълнен ето така
Нарязваме на ситно половин глава лук , 1 стрък праз , 1 морков , малко гъби количество на вкус и запържваме . Добавяме 1 ч.ч. бяло вино и задушаваме под капак около 15 мин. Добавяме 1 к.ч ориз , 1 ч.л. червен пипер, чубрица и като разбъркваме по честичко добавяме малко по малко бульон . Така докато ориза се свари . Слагаме далака на дъска и с помощта на тесен и дълък нож правим разрез по средата като притискаме далака отгоре с длан . Пълним далака с ориза и зашиваме . Печем в тава с капак като по възможност върху далака нареждаме филийки бекон или пушена сланина.
Дано ти хареса :)

dimitrovich
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: нед дек 14, 2008 1:03 pm

Re: Свински далак

Мнениеот dimitrovich » нед ное 06, 2011 7:56 am

Необходими продукти
свинско месо - 1 кг свински далак
мазнина - 1/2 ч.ч.
лук - 7-8 глави кромид
чушки - 4-5 пиперки
домати - 4-5 броя, зрели
сол - на вкус
черен пипер - 1 лъжичка
червен пипер - 1 лъжичка
магданоз - 1/2 връзка, накълцан

Приготвяне
Измийте добре далаците, подсушете ги и ги нарежете на големи късчета като за кебап. Сложете да се изпържат в мазнината заедно с лука, нарязан на полумесеци.

След омекване на кромида, прибавете нарязаните на дребно пиперки. Когато и те омекнат, изсипете и доматите, на малки парченца. Посолете на вкус и добавете черния и червен пипер.

Ястието се пържи, докато доматите се поизпарят и останат на мазнина. Свинският далак се снема от котлона, поръсва се с накълцан магданоз и се поднася.



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта