консервиране на царевица

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
margarita31
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: съб мар 12, 2011 3:29 pm

консервиране на царевица

Мнениеот margarita31 » пон мар 21, 2011 6:03 pm

интересно ми е как се консервира този продукт
единственото което съм чувала е за съхранение във фризер
някой от вас знае ли друг начин


Потребителски аватар
Elti
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 678
Регистриран на: чет окт 08, 2009 10:07 pm
:: 31 рецепти от Elti
:: 1236 снимки от Elti
Местоположение: Перник
Контакти:

Мнениеот Elti » пон мар 21, 2011 11:19 pm

Преди време пробвах да консервирам в буркани - първи и единствен опит. Не се оказа лесна задача. Сварих царевицата с кочаните. После взех да роня царевичните зърна - това направо ме влуди. Опитах първо да ороня зърната (от суровата царевица) и после да ги варя, но тъй като бях избрала млечна царевица, зърната се пукаха и не стана така. За това минах на вариант варене с кочаните. Вече сварени пак не беше лесно, но с помощта на нож стана. После сложих зърната в буркани, залях с вода и варих допълнително (но не помня времето) за стерилизиране.
И друг дразнител имаше - свилата. Едвам съм я изчистила на 90%. С останалите 10% не успях да се справя. Та имах и "коса" към царевицата.
Едно знам - царевица само от магазина :D
Изображение
Моето блог-местенце - http://elti-spodeleno.blogspot.com
Моята facebook страничка http://www.facebook.com/SpodelenoOtKuhnataNaElti

Потребителски аватар
lucky6
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 6 рецепти от lucky6
:: 12 снимки от lucky6

Мнениеот lucky6 » вт мар 22, 2011 12:01 pm

Здравейте!

Признавам си, че не зная как става, но пък знам как не се получава. Дадоха ми отнякъде рецептата /подчертавам, че не съм си я измисляла/ и за да не правите напразни опити ще я напиша.
Количество царевица - пълно бебешко бурканче.
Количество сол - кафяна лъжичка.
Количество захар - половин кафяна лъжичка.
Количество лимонтозу /сухо/ - 1 щипка.
Вода догоре, стерилизира се 2 часа. След две седмици става бомбаш и се хвърля! Проблема със зърната е точно както го е описала Елти.

Успех на всички, които решат да опитат!



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта