Сок от ягоди

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
milena_krusteva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 10
Регистриран на: чет яну 13, 2011 12:25 pm

Сок от ягоди

Мнениеот milena_krusteva » съб май 28, 2011 7:54 pm

Здравейте!! Моля някой, който знае как се прави сок от ягоди консервиран да ми даде рецепта.Благодаря прадварително :D :D


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » нед май 29, 2011 11:27 am

Здравей, намерих няколко рецепти, които за съжаление съдържат сорбинова киселина. Незнам как си настроена по отношение на консервантите, но се разрових и прочетох, че ако вариш бутилките, няма нужда от сорбинова киселина. Но на друго място прочетох, че точно тя запазва цвета на сока.... Някой беше писал също, че варенето прави цвета на сока кафяв....както и да е, ти ще си прецениш.

Рецепта за бистър сок.

3 кг ягоди
60 г лимонтозу
2 л вода
3 кг захар
1 пакетче (10г) сорбонова киселина (Д-р Йоткер)

Ягодите се имиват идеално, махар се ударените плодове, нарязват се на половини или четвъртини. Плодовете се слагат в голяма купа, поръсват се с лимонтозу и се заливат с водата. Покриват се и се слагат на хладно за 24 часа. След този престой плодовете трябва да са станали бели, а сокът - червен.
След това се прецеждат през тензух, без да се притискат плодовете. В получения сок се слага сорбиновата киселина и захарта, и се бърка, докато захарта се разтвори съвсем. Пълни се в бутилки, затваря се плътно. Трайност до 1 година.




Сок от ягоди - мътен

3 кг ягоди
25 г лимонтозу
1 л вода
2 кг захар
1 пакетче (10 г) сорбинова киселина

Ягодите се почистват идеално, намачкват се вилица до грубо пюре. Лимонтозуто се разтваря във водата и с нея се залива пюрето. Разбърква се и се оставя на студено за 24 часа. Бърка се често. Ако не е на студено, сместа започва да ферментира (да се вкисва). След 24 часа се прецежда през тензух и се смесва със захарта и сорбиновата киселина. Когато захарта е нацяло разтворена, се пълни в шишета и се затваря плътно.
За трайността не е казано нищо.

Надявам се да ти свършат работа тези рецепти.
www.facebook.com/artandhobby

milena_krusteva
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 10
Регистриран на: чет яну 13, 2011 12:25 pm

Мнениеот milena_krusteva » нед май 29, 2011 11:38 am

Благодаря за рецептата :clap: :clap:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост