халогенна фурна

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

халогенна фурна

Мнениеот milena75 » чет юни 02, 2011 3:35 pm

Здравейте! Знае ли някой рецепти за готвене в халогенна фурна, подариха ми такава, но няма книжка с рецепти, а само указания за температурата и времето за готвене. Интересувам се например мога ли да направя в нея свинско печено.


Потребителски аватар
remiva
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 826
Регистриран на: съб окт 24, 2009 2:35 pm
:: 23 рецепти от remiva
:: 103 снимки от remiva
Местоположение: Варна

Мнениеот remiva » чет юни 02, 2011 11:34 pm

Миленка, аз нямам такова техническо чудо, но току-що разглеждах една такава в нета и там производителите убеждават, че се държи съвсем "възпитано" :) , т. е. като нормална фурна и може да пече, задушавa на пара и още др. работи и разликата била в това, че приготвя по-бързо от обикновената фурна и готви здравословно/без мазнина/.Така че, да ти е честита придобивката, ползвай я смело и експериментирай и не забравяй да ни се похвалиш, ако си доволна и си й хванала "цаката" и "рецептурника" на новата технология.
Това, което не ме убива, ме прави по-силна.

Потребителски аватар
lucky6
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 6 рецепти от lucky6
:: 12 снимки от lucky6

Мнениеот lucky6 » пет юни 03, 2011 12:14 pm

Миленка, непременно пиши как се получават нещата в тази фурна! Много искам и аз такава, въпреки че не зная как точно се работи с нея и какво да очаквам като вкус. Аз бих сложила първо едно пиле, намазано с подправки....

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » пет юни 03, 2011 5:51 pm

За сега я изпробвахме с една наденичка, получи се добре, но нямаше вид на изпечена(а иначе на вкус беше чудесна). Снощи сложих няколко картофа, наистина стават точно като пържените. Ще изпека и пиле, но се чудя дали да сложа в долната част на фурната, която е от някакъв тип огнеупорно стъкло малко вода или бира. А свинското утре май няма да рискувам и ще си го изпека в другата печка, че ако не се изпече добре гостите ми ще останат гладни.
Ще пиша как е като я изпробвам и с други храни.
Поздрави!


magi12311
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 190
Регистриран на: нед авг 15, 2010 5:52 pm

Мнениеот magi12311 » вт юни 07, 2011 12:04 pm

Миленка отдавна имам такава фурна и наистина сам много доволна .Пека вси4ко в нея само кексове и хляб не можаха да станат .Спокоино мила голямо удобство е .Много се мислих преди да я купя и накрая една позната гаркиня ме кандардиса ,като я видях тя как си приготвя вси4ко на нея ,онемях.Горе долъ една година не сам я спряла,успех мила 'ще и свикнеш ,а и е по икономи4на неа енергия :thumup: :chef:

magi12311
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 190
Регистриран на: нед авг 15, 2010 5:52 pm

Мнениеот magi12311 » вт юни 07, 2011 12:19 pm

ЗА свинско пе4ено по добре го мариноваи от ве4ерта ,става по со4нои не добавяи вода на дъното на фурната ,месото си пуска достатъ4но.УСПЕХ :thumup:

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » чет юни 09, 2011 12:00 am

До този момент впечатленията ми от фурната са отлични! Вече пържих картофи, станаха много вкусни, без да използвам огромно количество мазнина :clap: . Снощи наредих на по-високата скара няколко панирани рибни пръстчета, резултатът отново беше чудесен - хрупкави и вкусни! Тази сутрин правих сандвичи - облизахме си пръстите, бяха препечени отвън и мекички отвътре. Доволна съм. Продължавам обаче да търся рецепти за по-функционалното използване на фурната. Ако намеря ще ги споделя с вас.

magi12311
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 190
Регистриран на: нед авг 15, 2010 5:52 pm

Мнениеот magi12311 » чет юни 09, 2011 6:48 am

Ето една рецепта която съм пробвала и винаги има отли4ен резултат.Приготвя се марината от три супени лъжици кисело мляко, една суп .л гор4ица,сол ,4ер пипер на вкус .,Месото предварително измито и подсушено ,се намазва с маринатата от предната ве4ер и престоява в .хладилника .След това пе4еш без да добавяш мазнина или вода на долната скара ,Маринатата е за вси4ки меса.Полу4ава се лека кори4ка отвън ,а вътре си остава со4но.Само риба не съм пробвала.По принцип с халогенната фурна си готвиш по същия на4ин както с обикновенната ,но не я загряжаш предварително,не хабиш ел енергия и наи же4е не си губиш времето . :thumup: :chef:

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » чет юни 09, 2011 12:02 pm

Благодаря за рецептата :). Маги, както разбирам често я ползваш тази фурна и очевидно ще си ми съветник в готвенето. :)
Винаги приготвям месото като предварително го мариновам, така че задължително ще пробвам и по този начин. Благодаря ти!
А за рибата една приятелка ми каза, че също ставала много вкусна, като направя ще кажа как е станала.

magi12311
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 190
Регистриран на: нед авг 15, 2010 5:52 pm

Мнениеот magi12311 » чет юни 09, 2011 5:16 pm

Няма проблеми ,ще помагам .Ползвам я нон стоп.А рибата ако е дребна по добре я мариноваи я завии във фолио или хартия за пекане,ина4е става доста суха :thumup:



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта