Хранителни добавки на Д-р Йоткер

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Хранителни добавки на Д-р Йоткер

Мнениеот Sirena » пет сеп 16, 2011 4:02 pm

Кои и как се изполват за направа на туршии?
Благодаря предварително.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » съб сеп 17, 2011 10:48 am

Аз ги използвам от миналата година, много съм доволна, туршията става бързо, лесно и е много вкусна. На самата опаковка е описано как се прави маринатата - слага се да заври вода, захар, оцет, пропорциите са посочени, изсипва се съдържанието на пакетчето, след това са заливат зеленчуците и след два дни е готова за ядене. Успех!

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » съб сеп 17, 2011 11:28 am

Не знам какво съдържа този фикс в България, тук съдържанието е сорбинова киселина (Е 201- Е203), която си е чист консервант, понеже има антиплесенно действие. Тукашният фикс не дава някакъв вкус, добавя се чисто и просто за консервиране.
Казват, че като цяло сорбиновата киселина е безопасна и че само много чувствителни хора може да реагират алергично към нея.
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » съб сеп 17, 2011 3:58 pm

Аз вече трета година използвам сладко-киселия Pikant fix и съм много доволна.Нито един буркан не ми се е развалил до сега.Миналата година даже и чушки направих с него :) и ми харесаха.Тая година съм решила пък и люти чушлета да направя с него/за проба/ и зеле с моркови и чушки/туршийка/ също ще пробвам..На краставичките само добавям допълнително 50 мл оцет :)С този фикс зеленчуците си остават хрупкави.На някои обаче не им допада вкуса на кориандъра,но всичко си е въпрос на вкус :)
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!


Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » съб сеп 17, 2011 4:01 pm

Рали,тукашния фикс съдържа-сол,бензоатна киселина Е 210,натриев бензоат Е 211,калиев бисулфат Е 224,зърна хрян,копър,кориандър,черен пипер,дафинов лист!
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » съб сеп 17, 2011 4:07 pm

BABY, пробвай смело с лютите чушлета. Ние направихме, опитахме ги и мъжът ми отиде да купува още чушки, защото ни харесаха. Първата партида бяха много люти и не можеха да се ядат, но след като престояха в маринатата станаха по-поносими.

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5399
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » съб сеп 17, 2011 9:03 pm

Аз също ползвам и двата фикса на д-р Йоткер - за трушии и за сладко. За трушиите момичетата вече са описали. Правила съм и карфиол с моркови и целина - става без грешка :thumup: А от сини сливи и от праскови съм правила сладко. Първо става много бързо и второ - плодовете остават с истинския си вкус :bliz:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
BABY
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 494
Регистриран на: пет юни 13, 2008 9:46 am
:: 457 рецепти от BABY
:: 1598 снимки от BABY
Местоположение: ХАСКОВО
Контакти:

Мнениеот BABY » съб сеп 17, 2011 10:06 pm

Мерси за полезната иформация Миленка,утре след лютеницата е техния ред.. :thumup:
Не говори каквото знаеш,но знай винаги какво говориш!!

Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Мнениеот milena75 » съб сеп 17, 2011 10:54 pm

Ох, Бони така го описваш това сладко, че ми се прияде. Ще взема да направя няколко бурканчета.

Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Мнениеот Sirena » нед сеп 18, 2011 12:32 pm

Благодаря за информацията, момичета. Идва моят ред за правене на зимнина и се чудех дали да не използвам тези фиксове или старите изпитани маринати.
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост