Зимнина

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
guarinociro
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Зимнина

Мнениеот guarinociro » ср сеп 28, 2011 12:14 pm

Как се замразява зелен фасул?


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5390
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнениеот Makaweli » ср сеп 28, 2011 7:05 pm

Аз бланширам зеления фасул в леко подсолена вряща вода за около 7-8 минути и го изваждам. След като се охлади го прибирам в кесии за по едно готвене и прибирам във фризера.
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

guarinociro
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Мнениеот guarinociro » чет сеп 29, 2011 12:18 am

Makaweli,благодаря мноооггооооо....

Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Мнениеот Aliana » чет сеп 29, 2011 6:04 pm

Аз го почиствам и нареждам шушулките една до друга, без да се допират. Така ги замразявам, а чак след това ги прехвърлям в кутии / торбички. Така правя и с ягоди, малини, нарязан лук и т.н. При изваждането само чуквам кутията и фасулът е насипен. Пуснат замразен в ястието, са му нужни около 10 миинути да се сготви, а манджата добива аромат на прясно сготвен зелен фасул.
www.facebook.com/artandhobby


guarinociro
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 274
Регистриран на: съб дек 12, 2009 9:17 am
:: 9 рецепти от guarinociro
:: 150 снимки от guarinociro

Мнениеот guarinociro » чет сеп 29, 2011 6:54 pm

Благодаря Aliana,ще пробвам и двата варианта :thumup:



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост