домашно пиле

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Отговори
vgulubova
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: вт мар 01, 2011 11:41 am

домашно пиле

Мнение от vgulubova » пон окт 24, 2011 2:28 pm

как да стане крехко месото на домашното пиле и какво да се сготви от него


Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5639
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 66 рецепти от Makaweli
:: 908 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Мнение от Makaweli » пон окт 24, 2011 6:31 pm

По обясними причини месото на домашните пилета е по-мускулесто, съответно при приготвяне е по-жилаво. Спасението е да се вари по-продължително време или в тенджера под налягане.
Лично аз варя домашното пиле по втория начин. След вдигане на налягането, намалявам котлона на минимум и варя 45 минути до 1 час в зависимост от това колко е възрастно пилето. След прецеждане бульона може да се ползва за супа или ориз, ястие , каша и т.н. Месото може да се яде направо подправено с подправки, да се панира, да се оваля в подправки и да се запече, да се приготви с ориз и всичко останало, което може да се намисли за ястие с пилешко месо.
Дано да съм полезна :)
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
detence1993
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: пон апр 23, 2012 7:06 pm

Мнение от detence1993 » пон апр 23, 2012 7:20 pm

Преди да го сготвиш,го сваряваш и обезкостяваш в солена вода!
Не е важно да си красив,а какво сърце имаш за да си обичан! Изображение


Отговори