Гъсто сладко от дюли
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 6
- Регистриран на: пон дек 13, 2010 1:21 pm
- Местоположение: бургас
Гъсто сладко от дюли
Здравейте! Много моля , ако някой има идея как мога да подобря сладко от дюли, което стана много гъсто , да сподели своя опит , или идея. Благодаря предварително.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Сложи му малко вода и го завари наново и ако е необходимо долей още вода,завари го 10 минути и готово.nedka51 написа:Здравейте! Много моля , ако някой има идея как мога да подобря сладко от дюли, което стана много гъсто , да сподели своя опит , или идея. Благодаря предварително.
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 6
- Регистриран на: пон дек 13, 2010 1:21 pm
- Местоположение: бургас
Благодаря за отговора. И аз така си мислех, но се колебаех, защото не бях сигурна дали ще е успешно, или по-точно да не го разваля повече. За първи път ми се случва , може би защото се наложи да прекъсна процеса и оставих за другия ден да го досваря.
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Аз винаги оставям мармалади и сладка по редички,защото после в процес на изстиване те се дозгъстяват.А и в нас обичаме по течните сладка.Но специално дюлите са плод който се желира и просто не си се съобразила с това.А също така и количеството захар играе голяма роля,ако е в по-голямо количество също спомага за получаване на по-гъсто сладко.Аз и тук правя корекции никога не правя сладкото със захарта посочена в рецептите,винаги намалявам с 500 гр-пак защото в къщи обичаме по киселите сладка.Успех при поправителния...
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 6
- Регистриран на: пон дек 13, 2010 1:21 pm
- Местоположение: бургас
Благодаря мамче!
Макар , че може и да си по-малка от мен.
И аз не очаквах, че така ще се получи, но понякога стават такива обрати. Просто ми излезе спешна работа. Обикновено от други плодове, имам в предвид по-меки , ги засипвам една нощ и на другия ден ги сварявам.
Още се колебая какво да ги правя. Очаквах повече отзиви на запитването ми. Дали да не го оставя така и да го използвам за плънка, но е доста количество , а и децата се надяваха на нещо по-съвършено.
Но, отново ти благодаря за съветите.
Хубава вечер и успешен утрешен ден, да бъдат с поздрави от мен!
Недка
Макар , че може и да си по-малка от мен.
И аз не очаквах, че така ще се получи, но понякога стават такива обрати. Просто ми излезе спешна работа. Обикновено от други плодове, имам в предвид по-меки , ги засипвам една нощ и на другия ден ги сварявам.
Още се колебая какво да ги правя. Очаквах повече отзиви на запитването ми. Дали да не го оставя така и да го използвам за плънка, но е доста количество , а и децата се надяваха на нещо по-съвършено.
Но, отново ти благодаря за съветите.
Хубава вечер и успешен утрешен ден, да бъдат с поздрави от мен!
Недка
- tillia
- магьосник в кухнята
- Мнения: 510
- Регистриран на: ср фев 20, 2008 8:23 pm
- :: 721 рецепти от tillia
- :: 2770 снимки от tillia
- Контакти:
Спокойно следвай съвета на mamcheto61 ! Аз често допусках този гаф, докато вече ги оставям малко по-редки, пък и слагам доста по-малко захар, затова като затворя бурканчетата, ги варя 5 минути за по-сигурно. Аз добавям топла вода. Давай смело и успех!
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
http://www.snimka.bg/?profile,albums
Истината е въпрос на гледна точка !
- Aliana
- магьосник в кухнята
- Мнения: 1613
- Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
- :: 625 рецепти от Aliana
- :: 2132 снимки от Aliana
- Местоположение: Cologne
- Контакти:
Това и с купешки конфитюри ли става? Наливаш вода и готово? Ама им се губи желираността. Или и те трябва да се заваряват след добавянето на водата?
www.facebook.com/artandhobby
- mamcheto61
- магьосник в кухнята
- Мнения: 185
- Регистриран на: съб сеп 11, 2010 11:32 am
- :: 195 рецепти от mamcheto61
- :: 1056 снимки от mamcheto61
- Местоположение: c.Cтрaнcко Хacковcко
Рали купешките мармалади,конфитюри и сладка надали ще могат да се разредят,защото тях ги сгъстяват с разни фиксове и пектин или с нещо изкуствено,те и от плодове не ги правят като хората ами им слагат глюкоза,сгъстител,боя и ароматизатори и някое друго парченце плод да замажат очите на клиента.Аз примерно като ми свърши някой мармалад купувам си от магазина 1-2 кг плод и си варя и посред зима мармалад,сега поне има вече всичко по магазините и винаги може да си направиш естествен мармалад или сладко по всяко време.Aliana написа:Това и с купешки конфитюри ли става? Наливаш вода и готово? Ама им се губи желираността. Или и те трябва да се заваряват след добавянето на водата?
-
- аматьор с виличка
- Мнения: 6
- Регистриран на: пон дек 13, 2010 1:21 pm
- Местоположение: бургас
Здравейте всички , моля за вашето извинение, отсъствах доста време и нямах възможност да ви отговоря.
Искам да ви съобщя какво стана с моето просволуто сладко. Отворих само 3 бурканчета за проба , добавих вода на око и захар, за да не стане блудкаво. Но, не ми хареса, не се подобри. Някога мама като го правеше ставаше с наситен розав цвят, изглеждаше като че ли има чисто масло за блясък. Още е пред очите ми. Но, мама вече я няма и сладкото ми изобщо не стана.
Според мен става само за плънки , с орехи да се добавят. Много е постно.Но нищо ще раздавам. Някой ако има желание , с удоволствие ще му изпратя, но за плънка на сладкиши например.
Още веднъж ви благодаря, за любезното внимание към мен!
Хубава и спокойна вечер и успешен утрешен ден!
Поздрави от мен Недка!
Искам да ви съобщя какво стана с моето просволуто сладко. Отворих само 3 бурканчета за проба , добавих вода на око и захар, за да не стане блудкаво. Но, не ми хареса, не се подобри. Някога мама като го правеше ставаше с наситен розав цвят, изглеждаше като че ли има чисто масло за блясък. Още е пред очите ми. Но, мама вече я няма и сладкото ми изобщо не стана.
Според мен става само за плънки , с орехи да се добавят. Много е постно.Но нищо ще раздавам. Някой ако има желание , с удоволствие ще му изпратя, но за плънка на сладкиши например.
Още веднъж ви благодаря, за любезното внимание към мен!
Хубава и спокойна вечер и успешен утрешен ден!
Поздрави от мен Недка!