kaima

Ако търсите рецепта, идея или съвет - тук е мястото, където да попитате
Tesst
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 1
Регистриран на: чет сеп 06, 2007 5:15 pm

kaima

Мнениеот Tesst » нед май 04, 2008 11:30 am

iskam da nau4a kak se pravi kaima za srabska skara


Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 536
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Мнениеот vg » ср май 07, 2008 3:19 pm

Здравей,

Как да направиш каймата ще зависи от това какво искаш да сготвиш. Няма универсална рецепта за кайма за сръбска скара - погледни в рецептите от сръбска кухня:

Рецепти от Сръбска кухня

Благодарение на korneliq, на сайта има и още няколко за скара - дано да са ти полезни.
Екипът на "Веселият Готвач"

apostol
готвач с точилка
готвач с точилка
Мнения: 37
Регистриран на: ср окт 10, 2007 6:11 pm
Местоположение: София
Контакти:

Сръбска скара

Мнениеот apostol » вт май 13, 2008 5:05 am

Чак сега открих, че съм изгубил рецептите за този вид кайма. А ми ги беше дал майстор Миро. Затова пък съм запазил някои други негови рецепти. Запознайте се с тях...


СРЪБСКА СКАРА

Начукваме пилешкия котлет, подправяме го с бял пипер, малко риган и вегета и го изпичаме от двете страни на скарата. След това го осоляваме леко и подправяме с още малко вегета.

Втори вариант: върху начукания и подправен с вегета и бял пипер свински котлет (без кост) поставяме 2 парчета кашкавал, върху тях две парчета пушени пилешки гърди, отгоре им мариновани гъби и кисели краставички. Завършваме с още 2 парчета кашкавал. Сгъваме котлетите на две, а после подгъваме краищата. Почукваме краищата с дръжката на ножа, докато се слепят. Измазваме месото със зехтин и сос от соя и го изпичаме на нагорещена скара.

Сос (първи вариант): Загряваме зехтин в един тиган. Пускаме в него много ситно нарязани люта чушка, глава лук, печена чушка, обелен домат и нарязани гъби. Задушаваме на много бавен огън около 20 минути. Най- накрая подправяме с нарязан магданоз, бял пипер, сол и вегета. Изсипваме този сос върху изпечения котлет и сервираме.

Сос (втори вариант): Запържваме в тигана ситно нарязан бекон. След като се поразтопи, прибавяме няколко печени чушки- зелени и червени, нарязани на ивици. Прибавяме няколко нарязани печурки и 2 нарязани на кубчета твърдо сварени жълтъка. Заливаме с 1 чаша сухо бяло вино и задушаваме. Накрая подправяме със сол на вкус.



АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
********************

Апостол Апостолов

www.LudiPari.com



Върни се в “Как се прави...”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта