Картофени кюфтета и панировка.

Дъра-бъра за всичко в кухнята
krasta_vica
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 6
Регистриран на: ср яну 18, 2012 5:58 pm
:: 3 рецепти от krasta_vica
:: 3 снимки от krasta_vica

Картофени кюфтета и панировка.

Мнениеот krasta_vica » съб яну 21, 2012 10:35 am

Много пъти съм се опитвала да правя картофени кюфтета по различни рецепти,но крайния резултат е винаги един и същ-сместа ми просто изтича от панировката.Дали не бъркам с панировката?


Потребителски аватар
milena75
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1676
Регистриран на: чет юни 17, 2010 11:59 am
:: 64 рецепти от milena75
:: 279 снимки от milena75

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Мнениеот milena75 » съб яну 21, 2012 11:15 am

И на мен ми се разпадаха кюфтетата, но веднъж нямах достатъчно яйца и не сложих в сместа, а ги запазих само за панировката. Станаха чудесни, без да ги събирам на парченца в тигана.
Пробвай по тази рецепта Картофени кюфтета с майонеза.
Успех!

Потребителски аватар
lucky6
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 198
Регистриран на: ср окт 21, 2009 10:58 am
:: 6 рецепти от lucky6
:: 12 снимки от lucky6

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Мнениеот lucky6 » съб яну 21, 2012 6:03 pm

Здравей!

Щом казваш "изтича", да не би да ти е рядка панировката? Аз правя така сварявам 1 кг картофи, изстиват, обелвам, настъргвам. Добавям 2 яйца и сол,чубрица, лук настърган. Сирене не слагам вече! Защото ако е "продукт", а не сирене пърженето ми е проблемно! Панировката ми е само галета. Загрявам олио, като количеството трябва да "обгръща кюфтето. Намалям котлона на две трети от мощността му - при мен 4 от 6 степени - и пържа бавно.
Успех!

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5401
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Мнениеот Makaweli » съб яну 21, 2012 6:41 pm

Аз приготвям картофените кюфтета по тази рецепта Картофени кюфтенца с лук и сирене и съм много доволна. Пека ги, защото избягвам пърженето и резултата е страхотен :bliz:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение


Zelda_1960
ентусиаст с миксер
ентусиаст с миксер
Мнения: 18
Регистриран на: пон ное 09, 2009 4:30 am

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Мнениеот Zelda_1960 » съб яну 21, 2012 9:17 pm

никога в сместта от картофите не слагам нищо друго освен лук,чубрица,сол и черен пипер.Никакви яйца освен за панировката.Правя двойна панировка с галета,като последно потапям в яйце.Досега не съм имала провал.

krasta_vica
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 6
Регистриран на: ср яну 18, 2012 5:58 pm
:: 3 рецепти от krasta_vica
:: 3 снимки от krasta_vica

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Мнениеот krasta_vica » нед яну 22, 2012 9:38 pm

Много благодаря на всички за чудесните съвети,ще се възползвам,дано този път да станат. :hungry:

mis_val
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 67
Регистриран на: вт апр 19, 2011 10:07 am
:: 6 рецепти от mis_val
:: 152 снимки от mis_val

Re: Картофени кюфтета и панировка.

Мнениеот mis_val » пон яну 23, 2012 1:05 pm

Според мен изтичането се получава тогава,когато картофите са още топли.Тогава единствено повече яйца могат да спасят положението.Ако сместа,обаче е добре охладена кюфтетата не се разпадат.Не твърдя,че това е вярно,но поне при мен това беше в сила.Пробвала съм с една и съща смес и топла,и студена.



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта