Тостер - съвет

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
maknik
виртуоз с тиган
виртуоз с тиган
Мнения: 177
Регистриран на: пон май 04, 2009 4:34 pm
:: 5 рецепти от maknik
:: 7 снимки от maknik

Re: Тостер - съвет

Мнениеот maknik » ср яну 25, 2012 6:41 pm

Ние имаме и двата, но тъй като никой вкъщи не обича много-много двойни сандвичи /в тостера, който се затваря/ се оказа, че ни е излишен. Е, ползвах го 10-тина пъти за 2 години и го подарих. Само го чистех, без да го използвам, тъй като поради липса на място стоеше върху плота. Този за препечените филийки се използва всеки ден. Тефал е и не ми е създавал проблеми. Имам го от 10 години. Печените сандвичи си ги правя във фурната.


Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Re: Тостер - съвет

Мнениеот ma_rri_na » пет яну 27, 2012 12:58 pm

Искам да добавя, че формата при тостера за сандвичи има значение. През лятото на почивката взех гофретника, правих единия ден гофрети за закуска, а после на три пъти "настъпан" сандвич в гофретника. Явно сандвича с 2-3 нещица помежду филиите се хареса повече отколкото гофретата, въпреки че освен с течен шоколад и сладко я сервирах със разбита заквасена сметана. Повърхността на филийките стана много интересна и добре изпечена. Проблем беше, само дебелината на сандвича, че при по- дебел сандвич уреда не се затваряше , но това е само при гофретника - дебелината на гофретата е по- малка, отколкото " настъпания" сандвич. Затова съм скептична съм мултифункционални тостери за садвичи със сменяеми плочи - за гофрети, за триъгълни сандвичи и гладки плочи.
Чак , кой знае колко хляба не се мачка при този вид тостер.
Подкрепям мнението на Aliana за българските разбирания за сандвичи . Препечените филии с нещо отгоре във фурна се наричат кростини , а не сандвичи. И определено не ги харесвам препечени във фурна, защото долната повърхност на филията се препича много т.е отгоре кашкавала или сиренето запечени , и отдолу запечен хляба , и въпреки че не нося чене, трудно се дъвче. В повечето случаи правя такива филии в грила на микровълновата или партигрила. Тези уреди са измислени точно за това .

Потребителски аватар
cvetkQ
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 107
Регистриран на: пет окт 15, 2010 10:41 pm
:: 6 рецепти от cvetkQ
:: 2 снимки от cvetkQ

Re: Тостер - съвет

Мнениеот cvetkQ » съб яну 28, 2012 12:54 pm

Ние вече отдавна не използваме тостери преди използвахме ама се развали и сега мислим да си купим все още не е сигурно

Потребителски аватар
Elinor73
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 16
Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
:: 11 рецепти от Elinor73
:: 55 снимки от Elinor73

Re: Тостер - съвет

Мнениеот Elinor73 » съб яну 28, 2012 1:20 pm

Аз за сега ще почакам , защото модела на Делонги , който съм харесала не е наличен във Варна, а бих искала да го видя на живо какво представлява.Общо взето почвам да се навивам за нормален тостер.Аз сандвичите и сега пека ги във фурната ( мойта има допълнителен реотан за бързо запичане само отгоре), обаче там само препечени филийки не стават.През отпуската ще пообиколим по магазините и ще видим какво ще си вземем.
И непременно ще се похваля :thumbsup:


Потребителски аватар
Aliana
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 1610
Регистриран на: нед дек 14, 2008 6:14 pm
:: 619 рецепти от Aliana
:: 2101 снимки от Aliana
Местоположение: Cologne
Контакти:

Re: Тостер - съвет

Мнениеот Aliana » съб яну 28, 2012 10:53 pm

Аз много години си печах филиите във фурната... Особено както у нас все е пълно с хора, беше супер практично - от макси тоста пасват 6 филии, от нормалния 8 филии. Пускам на грил, бутвам тавата, след минута обръщам, още минута и готово. С тостера за това количество филии се чака поне 10 минутим и те са изстинали първите, докато станат да има за всички. Честно казано тостера мъжа ми го купи навремето, не аз, ако се чакаше на мен и до днес нямаше да съм купила. Но все пак са сам човек е по-практичен тостера :wink:
www.facebook.com/artandhobby

Потребителски аватар
xevi
шеф на кухнята
шеф на кухнята
Мнения: 392
Регистриран на: нед авг 05, 2007 12:34 pm
:: 106 рецепти от xevi
:: 698 снимки от xevi

Re: Тостер - съвет

Мнениеот xevi » нед яну 29, 2012 8:08 am

И нашата фурна е с грил отгоре - там си печем принцеси и си препичаме филийки. Съвсем добре си стават препечените филийки, аз само ги слагам по-близо до грила и ги обръщам по средата на печенето, не съм забелязала разлика с такива печени в тостер.
Рали, и аз като теб съм по-доволна да слагам нещата във фурната - събират се по много повече и няма нужда от чакане :)


За пресата за сандвичи, моят съвет е да се гледат до какви градуси работи. Ние си взехме нещо, което се водеше вътрешна грил/скара - затваря се като преса за сандвичи, но може да пече от 140-240С. На по-ниските температури стават чудни сандвичи, а на високите се пекат всякакви меса. Тъй като не обичаме чак толкова "сплескани" сандвичи си го ползваме за скара най-редовно. Удобно е когато един уред може да прави повечко неща :)

Потребителски аватар
Elinor73
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 16
Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
:: 11 рецепти от Elinor73
:: 55 снимки от Elinor73

Re: Тостер - съвет

Мнениеот Elinor73 » пон фев 27, 2012 9:40 am

Здравейте момичета !
Дойде време да се отчета с покупката. В крайна сметка след много дебати стигнахме до соломоновско решение.............и си взехме машина за еспресо.
image_thumb_600.jpg
image_thumb_600.jpg (165.43 KиБ) Видяна 3469 пъти


Благодаря на всички за съветите и споделения опит.
За това да ви почерпя дистанционно по едно кафенце :D
Изобр002.jpg
Изобр002.jpg (67.91 KиБ) Видяна 3469 пъти


Приятен и весел ден на всички !

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5394
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Re: Тостер - съвет

Мнениеот Makaweli » пон фев 27, 2012 6:15 pm

Ели, честито :)
Хубава придобивка сте си купили - ползвайте си я със здраве и удоволствие :thumup: А ако сте кафемани /каквито сме и ние/ - то удовлетворението ще е пълно :clap:
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение

Потребителски аватар
Elinor73
майстор с шприц
майстор с шприц
Мнения: 16
Регистриран на: съб май 30, 2009 6:32 pm
:: 11 рецепти от Elinor73
:: 55 снимки от Elinor73

Re: Тостер - съвет

Мнениеот Elinor73 » ср фев 29, 2012 9:48 pm

Благодаря!
Честно казано обичаме хубавото кафе .Обикновено закуската ни е кафе с цигара :D ( за повече сутрин няма време ),така че излиза, че все пак сме си взели нещо подобно на тостера - не сандвич а кафе.



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост