Какво сготвих днес - Април '12

Дъра-бъра за всичко в кухнята
Потребителски аватар
Sirena
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 3731
Регистриран на: пет юли 11, 2008 8:31 pm
:: 17 рецепти от Sirena
:: 170 снимки от Sirena
Местоположение: Варна

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Sirena » пон апр 30, 2012 3:55 pm

Привет :) Днес прибирайки се от разходка "уловихме"рибка- гюмюш, така че довечера сме на пържена риба, картофена салата, зелена салата, десерт сладолед. Хубав ден :)
"Бъди себе си, има достатъчно други хора."


valka100
чирак с черпак
чирак с черпак
Мнения: 2
Регистриран на: пет авг 07, 2009 5:30 pm
:: 3 рецепти от valka100

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот valka100 » пон апр 30, 2012 7:15 pm

Милена75,моля кажи какво е трицона-вид риба? Много обичам риба ,но тази не съм я чувала.Вкусна ли е?

Потребителски аватар
ma_rri_na
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 179
Регистриран на: ср окт 15, 2008 9:55 pm
:: 106 рецепти от ma_rri_na
:: 650 снимки от ma_rri_na
Местоположение: Варна

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот ma_rri_na » пон апр 30, 2012 9:22 pm

valka100, Трицона е по Северното черноморие , по Южното по точно в Бургас е копърка - защото там навремето я консервираха под името копърка или т.н салата Перла , а иначе е цаца .Има я в Черно и Балтийско море. Държавите с излаз на Балтийско море я наричат шпроти . Но определено шпротите , въпреки че са от същия вид риба са с малко - по тъмно месо .
Не искам да се правя на интересна, за да цитирам : „Риба,риба ама цаца........ Цаца, цаца ама риба...“

Потребителски аватар
Makaweli
магьосник в кухнята
магьосник в кухнята
Мнения: 5401
Регистриран на: нед сеп 06, 2009 10:03 pm
:: 64 рецепти от Makaweli
:: 896 снимки от Makaweli
Местоположение: РУСЕ

Re: Какво сготвих днес

Мнениеот Makaweli » пон апр 30, 2012 10:05 pm

Привет :chef:

Днес у нас - Таратор, Зелена салата с краставица и репички, Мариновани пилешки пържолки на грил тиган, Млечен сос, Изображение Спаначено руло
Рулото направих с коприва - стана много вкусно :hungry:
Десерта е Сладолед с ядки и карамел :)

Спокойна вечер :)
Докато човек чувства болка - значи е жив. Докато човек чувства чуждата болка - значи е човек.

Изображение



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост