превод - претцели

Дъра-бъра за всичко в кухнята
MarinaS
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: пет юли 04, 2008 1:09 am

Мнениеот MarinaS » пет юли 04, 2008 1:16 am

Привет! :oops: Аз съм писмена форма чрез речника, Имам нужда от вашата pomosch.Pozhaluysta, ако можете да преведете тази рецепта за руски или английски .Budu много blagodarna.Spasibo.

Баварски претцели
2 ч.л. суха мая
80 г кафява захар
520 г брашно
сода за хляб
сол
морска сол

Маята се разтваря в 30 мл топла вода (около 40 С) и се оставя за няколко минути да шупне. Разбърква се с 315 мл топла вода, кафявата захар и брашното. Омесва се докато се получи гладко и еластично тесто. Може да се остави да втаса за половин час, но не е задължително. Тенджера се пълни с вода поне 6-7 см дълбочина, като на чаша вода се слагат по 2 с.л. сода. Водата се загрява докато започне леко да ври, след което се намалява огъня и се оставя да къкри. Важно е содата да бъде напълно разтворена. От тестото се откъсват топки, които се оформят на дълги фитили, които се оформят с типичната форма за претцел (може като геврек или по желание). Оформеното тесто се слага за няколко минути върху леко набрашнена повърхност да втаса малко. Един по един претцелите се слагат във врящата вода за по 10 секунди от всяка страна или докато тестото пожълтее. След това се слагат върху посолена тавичка. Отгоре се поръсват със ситна морска сол и се пекат в предварително загрята до 245 С фурна за 8 до 10 минути или докато станат златисто-кафяви. Най-вкусни са докато са топли.


Потребителски аватар
vg
Администратор
Администратор
Мнения: 536
Регистриран на: съб авг 04, 2007 11:07 am
:: 3362 рецепти от vg
:: 218 снимки от vg

Мнениеот vg » вт юли 08, 2008 9:52 pm

Здравей,

На английски би трябвало да е горе-долу така:

Bavarian Pretzels

* 1 Package active dry yeast (2 tsp)
* Warm water (1/8 Cup-105°f/30ml-40°c)
* Warm water (1 1/3 Cup/315ml)
* Brown sugar (1/3 Cup/80 grams)
* Flour (4 1/2 Cups/520 grams)
* Baking Soda
* Pot of water

Dissolve yeast in 1/8-cup warm water. Stir in 1 1/3 cups warm water, 1/3-cup brown sugar and flour. Knead dough until smooth and elastic. You can let the dough rise for a half hour or so but it is not required. Heat oven to 245°c. In a saucepan, measure 2 tablespoons baking soda to each cup of water. Put enough water to fill the saucepan at least 3 inches high. Bring soda and water mixture to a light boil and set heat to simmer. Make sure the baking soda is well disolved. Tear off some dough and roll a long thick pencil shape with your hands. Pick up both ends, cross to form rabbit ears and then twist the ends and pull them back to the rest of the loop. Place aside on lightly floured surface and let rise a few minutes. Place pretzels one at a time in water/baking soda mixture for 10 seconds on each side or until the pretzel dough is light yellow in color. Remove the pretzel from boiling water and place onto a salted a cookie sheet. Salt the top of pretzels with course ground sea salt. Place cookie sheet with pretzels into the oven for 8 to 10 minutes or until pretzel is golden brown. Enjoy while warm.
Екипът на "Веселият Готвач"

MarinaS
аматьор с виличка
аматьор с виличка
Мнения: 2
Регистриран на: пет юли 04, 2008 1:09 am

Мнениеот MarinaS » вт юли 08, 2008 10:00 pm

Благодаря Ви много !!!!! :D

fifi
мераклия с бъркалка
мераклия с бъркалка
Мнения: 16
Регистриран на: вт сеп 16, 2008 8:31 pm

Мнениеот fifi » ср сеп 17, 2008 3:43 pm

Bavarski Bretzeli, ne s P = Bavaria Bretzeln na nemski i pochti vsichki anglogovorjasti strani gi znajat (osven indiizite i asozialnite amerikanzi)



Върни се в “Общи кулинарни дискусии”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост